Karinthië - Sport- & Ferienhotel Kolmhof
Meerdaagse reizen

Karinthië - Sport- & Ferienhotel Kolmhof

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Heerlijke vakantie in het zonnigste deel van Oostenrijk

Bad Kleinkirchheim - Karinthië

Bad Kleinkirchheim is voor iedere leeftijd een geliefde vakantiebestemming. Het heeft hoge bergen met schitterende uitzichten, prachtige natuur, diepblauwe meren, groene dalen, sfeervolle dorpen en mooie bezienswaardigheden. We maken uitstappen naar Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië, het mondaine stadje Velden en de Pyramidekogel aan de Wörthersee. We zien de levende Murmeltiere op de Nockalmstrasse, maken een boottocht op de Ossiachersee, zien het natuurfenomeen de Raggaschlucht, de Maltastuwdam, de Villacher Alpenstrasse en maken een ritje met de toeristische Tschu-Tschu-Bahn.

Kärnten Card inbegrepen

Septemberreis met Almabtrieb

Sport- & Ferienhotel Kolmhof

Het is een ideaal hotel om de toeristen een echt vakantiegevoel te geven.

We logeren in een schitterend viersterrenhotel gelegen in het centrum van Bad Kleinkirchheim. 

Faciliteiten

Het zalig 1000 m² groot wellnessgedeelte biedt (gratis) een bubbelbad, verschillende soorten sauna's, een infraroodcabine, een stoombad en binnenrelaxruimte. Er is een verwarmd binnen- en buitenzwembad. Er worden in het hotel talrijke activiteiten georganiseerd, zoals een welkomstcocktail, een muziekavond en een diavoorstelling over Karinthië.

Kamers

Het hotel beschikt over mooie, warm ingerichte kamers (de meeste met balkon) met alle comfort, bad of douche, tv, gratis wifi en telefoon.

Eten en drinken

's Ochtends kunnen we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. 's Avonds is er een vijfgangenkeuzemenu. Eenmaal in de week worden er 's namiddags koffie, koeken en Kärntner Jause aangeboden.

Bezoeken

Alle inkomgelden zijn gratis met de Karinthië-card = KC-Card. Karinthië-card is inbegrepen in de totaalprijs van de reis.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen, wandelstokken.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro.

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker nodig.

Activiteiten

Karinthië - 8 dagen - Bad Kleinkirchheim

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

8 dagen beleven, wandelen en genieten met de "Kärnten Card" (KC).

Dag 1 - 990 km

Vertrek ’s morgens vanuit Diepenbeek en via Nederland en de Duitse autowegen richting Oostenrijk, de nodige verplichte haltes voor de rokers en om de benen te strekken zijn voorzien onderweg. Via de Duits-Oostenrijkse grensovergang richting Karinthië. Intrek, begroetingscocktail en avondmaal in het hotel.


Dag 2 - 80 km

Vandaag maken we in de voormiddag een boottocht op de Ossiachersee, met een bezoek aan het prachtige barokke Stift Ossiach en zweven we zalig met de Kanzelbahn naar een hoogte van 2000 meter. Na het vrij facultatief middagmaal bezoeken we, op de terugweg naar het hotel, nog even het paddenstoelenmuseum met onze KC. In de late namiddag verkenning van het dorpje via een wandeling. In de septemberreis beleven we in de namiddag de Almabtrieb. Avondmaal in het hotel.

Info:

 • begeleid bezoek door onze gids aan stift Ossiach
 • vrij facultatief middagmaal in Bad Kleinkirchheim of in het Gipfelhaus op de Gerlitzen
 • vrij verkennen van Bad Kleinkirchheim via een wandeling van 3 km

Omwille van de Almabtrieb in de septemberreis wordt het programma van dag 2 aangepast.

Dag 3 - 136 km

Na het ontbijt rijden we naar de Villacher Alpenstrasse in Villach. Een rit, met de autocar, van 16,5 km lang leidt ons van Villach-Möltschach op 530 m tot Dobratsch op 1732 m. Tijdens deze rit houden we halt bij de mooiste panoramauitzichten, platformen en bezienswaardigheden. Het uitzichtplatform de Rote Wand is de laatste stopplaats met uitzicht op de top van Dobratsch, het bekken van Klagenfurt met de Wörthersee, Faaker See, Ossiachersee, de Alpenkam met de Julische Alpen en de Karawanken. Na ons vrij facultatief middagmaal in de Rosstrattenstüberl sluiten we de dag af met een stop in Velden, het mondainste stadje van Oostenrijk. Hier is er tijd om te shoppen of om een terrasje te doen. Voor ons vieruurtje worden we in ons hotel verwacht voor gratis koffie en Karintische gebakjes. Na ons avondmaal worden we op de toeristische dienst verwacht voor een diavoorstelling over het mooie Karinthië.

Info:

 • vrij te nemen wandeling van 4 km op de Villacher Alpenstrasse naar een uitzichtplatform
 • Velden tijd om te shoppen of terrasje, wandelen zelf te bepalen

Dag 4 - 126 km

Na het ontbijt vertrekken we naar de Raggaschlucht voor een flinke wandeling door een unieke natuur. Stevige schoenen en een goeie fysiek is hier gewenst. Eén van de spectaculairste en wildste bergkloven is via houten trapjes begaanbaar gemaakt. Onder ons stroomt het water met een oorverdovend lawaai naar beneden. Na de vrije lunch rijden we met de Tschu-Tschu-Bahn naar het uiteinde van de wereld. Per treintje en/of te voet wordt de rust van de natuur volledig in ons opgenomen. Ons avondmaal wordt opgediend om zeven uur.

Info:

 • stevige wandeling van 8 km door de unieke bergkloof “Raggaschlucht”
 • vrij facultatief middagmaal in Hotel Winkler
 • vrij te nemen wandeling van ongeveer 4,5 km, anderen nemen het treintje

Dag 5 - 131 km

We bezoeken het Maltadal. Langs een indrukwekkende bergweg “Malta Hochalmstrasse” rijden we naar de hoogste stuwdam van Oostenrijk. Een skywalk (200 m) wacht, voor de liefhebbers, op ons in een fantastische omgeving. We bezoeken de Energiewelt van Malta. Na het vrij middagmaal keren we terug naar Gmund waar het Porschemuseum ons misschien doet dromen. Ook de werken van de plaatselijke kunstenaar moeten we zeker gaan bezoeken alvorens we terugkeren naar ons hotel. Avondmaal in het hotel.

Info:

 • begeleid bezoek aan de hoogste stuwdam de “Kölnbreinspeicher” 
 • vrij facultatief middagmaal in het Berghotel Malta
 • vrij bezoek aan het authentieke stadje Gmund

Dag 6 - 163 km

Na het ontbijt vertrekken we naar Klagenfurt, de hoofdstad van Karinthië. Begeleide stadsrondgang door onze gids. Tijd voor een terrasje, museum en/of shopping. Na het vrij middagmaal in de stad rijden we naar de Pyramidekogel, de hoogste houten uitkijktoren ter wereld met een fantastisch panorama over de Wörthersee. We vervolgen onze weg langs de oevers van de Wörthersee die in Velden eindigt. Terugkeer naar het hotel en avondmaal.

Info:

 • begeleide stadsrondgang door onze gids via een wandeling van 4 km

Dag 7 - 75 km

Vooraleer we de Nockalmstrasse oprijden, een prachtige bergweg in het Nationaal park, stoppen we eerst nog aan een toch wel speciale kerk. Daarna op naar de ongerepte natuur met vergezichten die fotografen best weten te appreciëren. We gaan kijken naar de in het wild levende “Murmeltiere”. We gebruiken het middagmaal in de Glockenhütte op 2042 meter hoogte. Na een mooie busrit langs dit unieke landschap verlaten we de Nockalmstrasse. We vervolgen onze weg tot in Bad Kleinkirchheim. Avondmaal in het hotel.

Info:

 • vrij wandeling van 1 km rond Windebensee

Dag 8 - 990 km

Vertrek vanuit ons hotel via Oostenrijkse, Duitse en Nederlandse autowegen naar Diepenbeek met de nodige verplichte haltes voor de rokers en om de benen te strekken.

top