Portoroz - Hotel Riviera of Grand Hotel Portoroz
Meerdaagse reizen

Portoroz - Hotel Riviera of Grand Hotel Portoroz

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Portoroz en de Sloveense Rivièra

Slovenië zal je verbazen door de adembenemende pracht van het landschap van de Julische Alpen dat uitvloeit naar de kust van de Adriatische Zee. Wij verblijven in Portoroz, de populairste badplaats aan de circa 40 km lange, prachtige kust. Het klimaat is er bijzonder zacht en alzo kan je hier niet alleen van zon en zee genieten, maar bieden wij je een waaier van uitstappen aan, o.a. bezoek aan de stad Piran, een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana, daguitstap naar Kroatisch Istrië met bezoek aan de stadjes Rovinj en Porec, bezoek aan de stad Trieste en het wondermooie kasteel “Di Miramare”, ook de alom bekende grotten van Postojna staan op ons programma. Hiernaast maken wij ook een boottocht op de Adriatische Zee, een gezellige Istrische namiddag... Tevens bieden wij je een facultatieve daguitstap naar Venetië aan.

 • Saunapark: gesloten 01.07-02.08.19


Hotel Riviera of Grand Hotel Portoroz

Hotel Riviera ✪✪✪✪
Modern hotel met een mooi uitzicht op de baai van Piran. Ideaal hotel voor een welverdiende relaxatie en ontspanning. 

Grand Hotel Portoroz ✪✪✪✪
Het hotel bevindt zich in het centrum van Portoroz, op een steenworp van de zee. Elegant ingerichte kamers met badkamer, airco, tv, telefoon, internet, safe en minibar. 

De hotels zijn toegankelijk voor rolstoelpatiënten. Ter plaatse spreekt men Sloveens, maar de meerderheid van de bevolking spreekt ook Duits, Engels en Italiaans.

Faciliteiten

Hotel Riviera ✪✪✪✪

Het beschikt over een binnen- en buitenzwembad met verwarmd water, gratis wifi, verschillende outdoor activiteiten, etc.


Grand Hotel Portoroz ✪✪✪✪

2 restaurants, zwembad + kinderzwembad, een zonneterras, boetieks, fitnesscenter, panoramische lift en een exclusief strand. Gratis wifi. Laat je verwennen in het spacentrum.

Kamers

Alle kamers zijn volledig uitgerust: telefoon, televisie, koelkast, safe (gratis). Alle badkamers hebben toilet, douche, haardroger en de volledige badbenodigdheden (badhanddoeken, zeep...). Water is drinkbaar. Mogelijkheid tot internetgebruik.

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 2 en eindigend met het ontbijt op dag 8.

Bezoeken

Prijzen en toegangsprijzen bij facultatieve uitstappen, bezoeken, maaltijden en boottocht (onder voorbehoud):

 • Inkom grotten van Postojna: € 25,00 (Kinderen: € 16,00)
 • Boottocht: € 17,00 (Kinderen: € 9,00)
 • Daguitstap naar Venetië: € 60,00 (Kinderen: € 30,00)
 • Istrische ontspanningsnamiddag: € 15,00 (Kinderen: gratis)
 • Middagmaal in Rovinj (drank inbegrepen): € 18,00 (Kinderen: € 9,00)

Deze tarieven zijn van 2018 en kunnen eventueel aangepast worden. De uitstappen worden ter plaatse aan onze reisleider betaald.

Kledij

Aangepaste kledij. Stevige schoenen voor de uitstappen. Zwemgerief.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers), ook voor kinderen. Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220 V. Geen speciale stekker nodig.

Activiteiten

Portoroz - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Slovenië zal je verbazen door de adembenemende pracht van het landschap van de Julische Alpen dat uitvloeit naar de kust van de Adriatische Zee. Wij verblijven in Portoroz, de populairste badplaats aan de ca. 40 km prachtige kust. Het klimaat is er bijzonder zacht, en alzo kan je hier niet alleen van zon en zee genieten, maar ook van een waaier aan uitstappen die wij je aanbieden: o.a. bezoek aan de stad Piran, een bezoek aan de hoofdstad Ljubljana, daguitstap naar Kroatisch Istrië met bezoek aan de stadjes Rovinj en Porec, bezoek aan de stad Trieste en het wondermooie kasteel “Di Mi-Ramare”. Ook de alom bekende grotten van Postojna staan op ons programma. Hiernaast maken wij een boottocht op de Adriatische Zee (bij voldoende deelnemers), een gezellige Istrische namiddag (bij voldoende deelnemers). Tevens bieden wij je een facultatieve uitstap naar Venetië aan (bij voldoende deelnemers).

ONZE HOTELS

Prachtig gelegen recht tegenover het strand. Mooie ruime kamers voorzien van douche en wc. ’s Morgens en ’s avonds uitgebreid buffet. Gratis gebruik van het binnen- en buitenzwembad met verwarmd zeewater van het hotel Riviera, alsook van het aanpalende Hotel Grand Portoroz. Mogelijkheid tot Wai Thai Massage en verschillende andere soorten massages en sauna. Beide hotels zijn toegankelijk voor rolstoel patiënten.

Dag 1

Vertrek in de late namiddag in Diepenbeek. Via Aken, Keulen (tussen Keulen en Frankfurt gelegenheid om het avondmaal te gebruiken), Frankfurt, Wurzburg, Nurnberg, Munchen, Rosenheim, grensovergang Oostenrijk, Salzburg, Tauerntunnel, Spittal, Villach (in de omgeving ontbijtstop), grensovergang Italië, Udine, Trieste, grensovergang Slovenië, Koper, Isola, Portoroz.

Dag 2

Aankomst in Portoroz in de late voormiddag. Vrije tijd voor het middagmaal. Kamerindeling (de kamers zijn beschikbaar vanaf 14.00 u) en vrije namiddag. Vrije verkenning van Portoroz. Rond 18.00 u aperitief en inschrijving voor de facultatieve uitstappen en bezoeken.

Dag 3 – 4 – 5 – 6 – 7

Tijdens ons verlof in Portoroz maken we volgende uitstappen:

 • ½ daguitstap naar PIRAN. Aardig stadje, parel van Sloveens Istrië, dat terrasvormig gebouwd is rond de haven. Geboorteplaats van de bekende violist Tartini, de composist van de “Duivelssonate”.
 • Daguitstap naar de GROTTEN VAN POSTOJNA en de hoofdstad LJUBLJANA. DE GROTTEN VAN POSTOJNA: een naam met wereldfaam. Zowat de mooiste en meest betoverende grotten ter wereld. Een traject van 5 km wordt in de grotten per treintje afgelegd. Op meer dan 90 meter diepte leidt ons een plaatselijke gids doorheen deze adembenemende grotten. (inkom van de grotten is niet in de reissom inbegrepen). LJUBLJANA heeft als kleine moderne hoofdstad een bijzondere binnenstad met veel bezienswaardigheden. Men vindt er veel bijzondere gebouwen, vaak een mix van Barok en Jugendstil
 • Daguitstap: ISTRIE TOUR. We bezoeken de mooiste stadjes aan de Kroatische kust, zoals ROVINJ (mogelijkheid om het middagmaal te gebruiken in typisch Kroatisch restaurant) en POREC.
 • ½ daguitstap naar de grootste havenstad van N.N.O. Italië, TRIESTE, met zijn mooie gebouwen, kerken en winkels.
 • ½ daguitstap naar het wondermooie kasteel “CASTELLO DI MIRAMARE”, gebouwd op een rotspunt voor Aartshertog Maximiliaan van Oostenrijk en zijn echtgenote Charlotte van België.
 • Daguitstap naar VENETIE (facultatief).
 • Mogelijkheid om een boottocht te maken op de Adriatische zee.
 • Mogelijkheid om deel te nemen aan een gezellige Istrische ontspanningsnamiddag met muziek, proeven van wijn en hesp.

Dag 8

Ontruimen van de kamers voor 11.00 u. Verder vrije voormiddag in Portoroz. Laden van de bagage en vertrek uit Portoroz om 13.15 u. In de namiddag op terugreis bezoeken wij het “CASTELLO DI MIRAMARE”. Via dezelfde weg als bij het opkomen, en met de nodige haltes, terug naar België. Er wordt gestopt voor het vrije avondmaal in Oostenrijk.

Dag 9

Er wordt gestopt voor het vrije ontbijt in Duitsland. Aankomst voorzien in Diepenbeek in de ochtend.

top