Rondreis winters Finland
Rondreizen

Rondreis winters Finland

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Winter in Finland. We verkennen tijdens deze aparte reis een magisch stukje Finland met o.a. de oude hoofdstad Turku, de hedendaagse hoofdstad Helsinki en de hoofdstad van Fins Lapland, Rovaniemi. We laten ons betoveren door uitgestrekte berkenbossen, ontelbare meren, pittoreske stadjes, kuddes rendieren, de oneindige rust van het landschap. We worden ondergedompeld in de unieke cultuur van de Sami, met hun intense verbondenheid met de natuur. En dat alles in een idyllisch winters decor van sneeuw en ijs. Ook is er ruimte om, op eigen houtje, te genieten van heel specifieke Finse ervaringen zoals een sauna, een natuurwandeling, een huskytocht… Kortom, een unieke reis.

Reserveer deze reis

Diverse drie- en viersterrenhotels + 3 overnachtingen aan boord van de ferry

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 3 dec tot maandag 13 dec 11 dagen / 10 nachten € 1499 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer/-kajuit: op aanvraag
  • Toeslag buitenkajuit: op aanvraag
  • 2 x dagreis


Annulatietermijnen:

  • Bij annulatie door de reiziger vanaf de inschrijvingsdatum verliest hij het voorschot.
  • Bij annulatie vanaf 10/09/2021 verliest de reiziger de volledige reissom.

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Winters Finland - 11 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 Diepenbeek – Travemunde 617 km

We rijden via Duitse autowegen van Diepenbeek naar het noorden van Duitsland, naar Travemunde, een havenstad aan de Baltische Zee vrij middagmaal en avondmaal. Om 22.00u checken we in op een schip van de Finnlines voor onze tocht naar Finland. Overnachting in de gekozen kajuit.

DAG 2 Op zee

Vertrek om 03.00u in de ochtend vrije dag aan boord. We slapen uit en genieten van een brunchbuffet. Aan boord zijn er allerlei faciliteiten: winkeltjes, bars, lounges, sauna en fitness, zwembad… We ervaren hoe het schip zich een weg baant door de Oostzee. ’s Avonds is er een avondmaal voorzien, inclusief drank. Overnachting aan boord.

DAG 3 Helsinki – Porvoo 280 km

Ontbijt aan boord. Rond 09.00u meren we aan in de hoofdstad van Finland, Helsinki. We maken kennis met deze mooie stad via een geleid bezoek met aandacht voor o.a. het Senaatsplein, de orthodoxe Uspenskikathedraal, de moderne Rotskerk, het Sibeliusmonument enz. vrij middagmaal. Daarna rijden we verder naar het sprookjesachtige Porvoo, de tweede oudste stad van Finland. Het authentieke centrum met de kleurrijke huisjes, keiensteegjes en pittoreske pleintjes zal je zeker bekoren. Avondmaal en overnachting in een hotel vlak bij de Russische grens.

DAG 4 Savonlinna – Kerimäki 400 km

Ontbijt in het hotel. We houden vandaag halt in Savonlinna, een belangrijke toeristische trekpleister aan het Saimaameer, het grootste meer van Finland. Het centrum is gebouwd op vier eilanden, met elkaar verbonden door brugjes. De stad is vooral beroemd om zijn burcht, het best bewaarde middeleeuwse fort van Noord-Europa, bedoeld om de grens te beschermen tegen invallen van de Russen. Op het binnenplein van het kasteel wordt elk jaar in juli een vermaard operafestival gehouden. Vrij middagmaal. Onze volgende stop is Kerimäki, een klein dorp, maar groots geworden door zijn indrukwekkende kerk, de grootste houten kerk ter wereld met plaats voor 3000 gelovigen. Avondmaal en overnachting in een hotel in de buurt.

DAG 5 Kemi 385 km

Ontbijt in het hotel. Vandaag rijden we van de grens met Rusland naar het westen, naar de grens met Zweden. We bezoeken Kemi, de belangrijkste industriestad van Lapland, gelegen aan de Botnische Golf. De stad werd in de Tweede Wereldoorlog vrijwel volledig met de grond gelijk gemaakt. Vrij middagmaal en vrije tijd. Avondmaal en overnachting in een hotel in Kemi.

DAG 6 Rovaniemi – Luosto 240 km

Ontbijt in het hotel. We verlaten Kemi en rijden noordelijker, naar de hoofdstad van Fins Lapland, Rovaniemi. Deze stad werd ontworpen door de beroemde Finse architect Alvar Aalto in de vorm van een rendiergewei. Het Arktikum-museum (1992), gebouwd als een tunnel van licht, brengt je in contact met het leven van de Sami, de indrukwekkende natuur in Lapland en het leven in dit Arctisch gebied. Vrij middagmaal en vrije tijd. Avondmaal en overnachting in een hotel in Luosto.

DAG 7 Luosto

Ontbijt in het hotel. Vandaag is er een vrij in te vullen dag. Misschien wil je gewoon wat luieren, de romantische, winterse omgeving verkennen op eigen houtje, een natuurwandeling maken in het Nationaal Park Pyhä-Luosto, genieten van een traditionele Finse sauna, of een huskysafari… Misschien kan er ook een bezoek gebracht worden aan het Santa Claus dorp, woonplaats van de kerstman, pal op de poolcirkel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

DAG 8 Oulu 340 km

Ontbijt in het hotel. We verlaten vandaag Fins Lapland en rijden langs de Botnische Golf naar het zuiden van het land, naar Oulu. We maken een kennismakingswandeling in dit leuke stadje met autovrij centrum en gezellig marktplein. Vrij middagmaal en vrije tijd. Avondmaal en overnachting in een hotel in het centrum.

DAG 9 Turku 650 km

Ontbijt in het hotel. We rijden langs de Botnische Golf helemaal tot in het zuidwestelijke punt van Finland, Turku. De oudste stad van Finland was tot in de 19e eeuw de hoofdstad van het land. Vrij middagmaal. In Turku schepen we in op de Tallink-Silja lijn voor de overtocht naar Stockholm (Zweden). Vertrek 20.15u. Avondmaal (inclusief drank) en overnachting aan boord.

DAG 10 Stockholm – Trelleborg 650 km

Ontbijt aan boord. Al rond 06.30u komen we aan in Stockholm. Vandaar rijden we dwars door het zuiden van Zweden naar Trelleborg. Ondertussen stoppen we om onze benen te strekken en voor een vrij middagmaal. We schepen in op de ferry van de TT-Line. Om 22.00u vertrekken we richting Travemunde (Duitsland). Avondmaal (inclusief drie drankjes) en overnachting aan boord.

DAG 11 Diepenbeek 617 km

Ontbijt aan boord. Rond 07.30u ontschepen we in het noorden van Duitsland. Vandaar gaat het, na tussenstops, o.a. voor een vrij middagmaal, richting Diepenbeek, waar we in de vooravond aankomen.

top