Rondreis Calabrië
Rondreizen

Rondreis Calabrië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Calabrië vormt de teen van de laars van Italië. Op onze tocht naar het diepe zuiden houden we halt in de universiteitsstad Pavia, waar de overdekte Ponte Vecchio doet denken aan de gelijknamige brug in Firenze en bezoeken we in Caserta, het koninklijke paleis met zijn immense waterpartijen. De ontdekking van Calabrië start met het kunstenaarsdorpje Diamante aan de Costa dei Cedri. In Pizzo ontdekken we het geheim van de artisanale “Tartufo di Pizzo”, een heerlijk ijs met een hart van warme chocolade... Nog meer typische stadjes aan de Tyrreense kust zijn Tropea, beroemd om zijn rode ajuinen en leuke winkeltjes, en Scilla, een oud vissersdorpje waar we langs de veelkleurige bootjes slenteren. We maken een tocht naar de Eolische Eilanden, waar we de actieve Srtomboli vulkaan aan het werk zien. Uiteraard mag een bezoek aan Catanzaro, de hoofdstad van Calabrië niet ontbreken. Aan de Adriatische kust ontdekken we de invloed van de heersers van Aragon, die er imposante burchten bouwden. Te midden van prachtige bossen ligt het Kartuizersklooster van Serra San Bruno en in Stilo lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Op de terugweg bezoeken we Gradara en het romantische Verona. Onze laatste souvenirtjes kopen we in de modestad Milaan.

We verblijven in goede viersterrenhotels.

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag
13. 

Bezoeken

Inkomgelden te voorzien: ± € 125 (exclusief lunches).

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (Verplicht voor Italië en gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

220V. Bij voorkeur Italiaanse stekker (eventueel te verkrijgen aan de receptie van de hotels)

Activiteiten

Calabrië rondreis - 13 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Calabria: ruige natuur, eindeloze stranden, invloeden van de Grieken, de Romeinen, de Noormannen... Het échte zuiden, zo anders dan Toscane of Umbrië, maar daarom niet minder boeiend. Hier zijn de mensen nog puur, is de keuken nog authentiek, de dorpen en steden Italiaanser dan waar ook. Ga mee met ons op reis en ontdek de charme van de teen van de laars van Italië.


Dag 1

Vertrek in de vroege morgen vanuit Diepenbeek per luxeautocar. Via Frankrijk en Zwitserland naar de Italiaanse grens. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt om de benen te strekken en een hapje te eten. Uiteindelijk arriveren we in de omgeving van Turate voor avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na het ontbijt brengen we al meteen een bezoek aan de universiteitsstad Pavia. De overdekte Ponte Vecchio die de rivier de Ticino overspant, doet denken aan de gelijknamige brug in Firenze. De drie torens uit de twaalfde eeuw domineren het oude stadscentrum. Ook het jachtkasteel uit 1360 en het park eromheen zijn de moeite waard. Vrij middagmaal. We zetten onze weg verder richting Parma, om via een prachtige rit door de Apennijnen onze bestemming te bereiken. Aankomst in Chianciano Terme voor avondmaal en overnachting.

Dag 3

We trekken verder zuidwaarts met de gebruikelijke rustpauzes en middagmaal onderweg. In de namiddag bezoeken we het koninklijke paleis van Caserta. Dit immense barokke gebouw, met zijn park van 120 hectare en zijn watercascades van wel 3 km lang, getuigt van de grootheidswaanzin van de Bourbons. Na dit indrukwekkende schouwspel rijden we verder naar de buurt van Salerno, voor avondmaal en installatie in ons hotel.

Dag 4

In de ochtend start onze verkenning van Calabria met een bezoek aan het schilderachtige stadje Diamante, een gezellig kunstenaarsdorpje aan de Costa dei Cedri, gekend om zijn typische citrusvrucht, de cedro. Talloze muurschilderingen decoreren er de witte huizen. Vrij middagmaal. Langs de kust gaan we verder naar Pizzo. Hier ontdekken we hoe de “tartufo di Pizzo” wordt gemaakt, een artisanaal ijs met een hart van warme chocola. Natuurlijk wordt er ook van deze heerlijkheid geproefd! Na een facultatief bezoek aan het kasteel van Murat vervolgen we onze weg naar ons hotel in Maierato voor installatie en avondmaal.

Dag 5

Onze eerste bestemming vanochtend is Tropea, waar we de romantische straatjes verkennen. De legende zegt dat Hercules Tropea heeft ontdekt. In de streek van Tropea worden de allerbeste rode uien gekweekt. Vrij middagmaal. In de namiddag rijden we zuidwaarts richting Scilla. Odysseus overleefde er het avontuur met de zeemonsters Scylla en Charybdis. Het prachtige vissersdorpje is geleden aan de Costa Viola. De vissers vangen er nog steeds zwaardvis met de harpoen in hun veelkleurige visserssloepjes.

Dag 6

Te midden van prachtige bossen liggen de oude stadjes Serra San Bruno en Stilo. In de ochtend brengen we een bezoek aan Serra San Bruno waar we het kartuizerklooster bezoeken. Dit klooster is vernoemd naar de heilige Bruno van Keulen, de stichter van de orde der kartuizers. Vrij middagmaal. Hierna bezoeken we Stilo waar één van de mooiste bouwwerken van Calabrië, de byzantijnse kerk de Cattolica staat. Deze werd in de 10de eeuw door monniken gebouwd. Terug naar het hotel voor overnachting.

Dag 7

Vandaag staat een dagvullende facultatieve boottocht op het programma. De UNESCO geklasseerde Eolische eilanden bestaan uit een groep van zeven eilandjes, waarvan we er drie per boot bezoeken. De solferbronnen van het kleine eiland Vulcano zijn beroemd om hun geneeskrachtige werking. We varen verder naar Lipari, waar vrije tijd is voor shopping of een bezoek aan het Eolisch museum. Vrij middagmaal. Tenslotte gaat het richting Stromboli. We varen rond deze nog steeds actieve vulkaan om de hete lava, de “Sciara di Fuoco” te kunnen aanschouwen. De liefhebbers kunnen hier ook zwemmen. Terug naar Maierato voor overnachting.(*verplichte rustdag van de chauffeur)

Dag 8

Via Crotone rijden we naar Catanzaro, de hoofdstad van Calabrië. We maken er een wandeling door de stad met zijn indrukwekkende Ponte Bisantis, zijn mooie fonteinen en de basilica dell’Immacolata. Verder naar de Ionische kust met een bezoek aan La Castella met zijn imposante Aragonese kasteel. Na het middagmaal rijden we verder noordwaarts voor installatie en overnachting in ons hotel in de buurt van Trebisacce.

Dag 9

De dag begint met een bezoek aan het Museo della Liquirizia. Nergens groeit de plant die zoethout produceert immers beter dan in deze kuststreek. Volgens aloude tradities wordt hier drop en zoethoutlikeur bereid. Rossano was tot in de 11de eeuw een van de belangrijkste centra van Byzantijnse cultuur. Aangezien de stad een bijna oninneembare vesting was, zijn er tal van historische overblijfselen te bewonderen. Rossano wordt ook “het Ravenna van het zuiden” genoemd dankzij de goed bewaarde mozaïeken. Na een vrij middagmaal rijden we terug naar Trebisacce, waar we nog kunnen genieten van een wandeling langs de mooie promenade, of verpozen aan het witte strand.

Dag 10

Vandaag verlaten we Calabria om via de autosnelwegen terug koers te zetten naar het noorden. Onze route leidt ons door de regio’s Basilicata en Puglia. Vrij middagmaal onderweg. Uiteindelijk arriveren we in de omgeving van Ancona voor avondmaal en overnachting.

Dag 11

Verona is ons doel voor vandaag. Op onze route langs de Adriatische kust profiteren we van de gelegenheid om het middeleeuws dorpje en kasteel van Gradara te bezoeken. Na het vrije middagmaal onderweg, zetten we onze tocht verder naar Verona, een van de meest romantische steden van de Veneto. Natuurlijk mag een bezoek aan het huis van Romeo en Julia niet ontbreken. Het indrukwekkende Romeinse theater domineert het centrum van deze stad die altijd leeft. We snoepen nog van een laatste Italiaanse gelato vooraleer intrek te nemen in ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 12

Milaan. De stad van de mode, maar lang niet alleen daarvoor de moeite van een bezoek waard. De Dom van Milaan wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld. Chique winkels vind je niet alleen in de majestueuze Galleria Vittorio Emanuele, maar ook in de wijk het “Gouden Vierkant”. Achter de burcht van de Visconti uit de 14de eeuw, ligt het Cimitero Monumentale, dat qua monumenten kan wedijveren met het Parijse kerkhof Père Lachaise. Nog tijd voor een laatste souvenirtje en dan verlaten we Italië in de loop van de namiddag. We rijden via de meren van Como en Lugano naar ons overnachtingshotel in Zwitserland.

Dag 13

Tijdens onze laatste dag staan de neuzen alweer in de richting van huis. Uiteraard stoppen we regelmatig onderweg voor een natje en een droogje. Aankomst in Diepenbeek in de late avond. Einde van een reis vol afwisseling en genieten.

top