Rondreis Dalmatië
Rondreizen

Rondreis Dalmatië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Welkom in Dalmatië, een goddelijk stukje Kroatië, gelegen in het zuiden. Een naam die doet denken aan zon en zee, een parelsnoer van betoverend mooie eilandjes, romantische baaien en lieflijke haventjes. We maken interessante excursies naar o.a. het koraaleiland Zlarin, de prachtige Krka-watervallen, het Romeinse Split, het schiereiland Primosten en de koningsstad Šibenik. Stuk voor stuk juweeltjes die niemand onberoerd laten. Tijdens deze reis verblijven we in het 4* Amadria Park, in het prachtig vernieuwde hotel Jure, gelegen op 50 m van de Adriatische Zee. ‘s Morgens en ‘s avonds zijn er uitgebreide buffetten en er is geregeld avondanimatie. Kom mee genieten van dit prachtig stukje Kroatië.

Inclusief:

inkomgelden


Hotel Amadria Park Jure

Bezoeken

Inbegrepen in de prijs: 

  • inkom Neanderthalermuseum & lunch in Krapina
  • plaatselijke gids in Šibenik & lunch
  • plaatselijke gids in Split & lunch
  • boottocht eiland Zlarin
  • boottocht National Park Krka & lunch
  • 2 x lunch in het Amadria Park
  • 1 x lunchpakket

Kledij

Zomerse kledij & zwemgerief

Documenten

Geldige identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Munteenheid in Kroatië = Kuna. € 1 = ± 7,5 Kuna. Mogelijkheid om Euro’s te wisselen aan de receptie van de hotels.

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Parels aan de Dalmatische kust - 10 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Welkom in Dalmatië, een goddelijk stukje Kroatië gelegen in het zuiden. Een naam die doet denken aan zon en zee, een parelsnoer van betoverend mooie eilandjes, romantische baaien en lieflijke haventjes. We maken interessante excursies naar o.a. het koraaleiland Zlarin, de prachtige Krka-watervallen, het romeinse Split, het schiereiland Primosten en de koningsstad Šibenik. Stuk voor stuk parels die niemand onberoerd laten. Tijdens deze reis verblijven we in het 4* Amadria Park, in het prachtig vernieuwde hotel Jure, gelegen op 50 m van de Adriatische Zee. ‘s Morgens en ‘s avonds zijn er uitgebreide buffetten en er is geregeld avondanimatie. Kom mee genieten van dit prachtig stukje Kroatië.

Dag 1 België – Duitsland – Oostenrijk 832 km

Vertrek in de vroege morgen in Diepenbeek in dagreis. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrij ontbijt & middagmaal. Richting Duitsland naar Oostenrijk voor onze tussenovernachting. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 2 Slovenië – Kroatië (Krapina & Zagreb) 319 km

Ontbijtbuffet. Vanochtend rijden we door Slovenië, steken de grens over en zetten koers richting Kroatië. Via golvende heuvels, geneeskrachtige bronnen, kuuroorden, wijngaarden en middeleeuwse kastelen bereiken we Krapina, één van de rijkste neanderthaler vindplaatsen van Europa. Na een heerlijke lunch brengen we een bezoek aan het Neanderthalermuseum. Het interieur van het museum is gemaakt van beton om steen na te bootsen. Hierdoor wordt het effect van een prehistorisch leefgebied versterkt zodat de bezoeker de omgeving duidelijk kan observeren en komen we zo meer te weten over de betekenis van Neanderthalers in de evolutie van de mensheid. Verder naar Zagreb voor de tussenovernachting. Installatie in het hotel. Dinerbuffet & logies (1 nacht).

Dag 3 Kroatië: Dalmatische kust (Šibenik) 340 km

Ontbijtbuffet. Vanuit Zagreb rijden we naar de Dalmatische kust. In het oude romantische stadje Šibenik genieten we van een lekkere lunch en bezoeken er o.l.v. een plaatselijke gids de koningsstad, een parel aan de kroon van Kroatië bekend om zijn prachtige St. Jacobkathedraal die op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat. Aan het eind van de middag rijden we naar onze verblijfplaats aan de kust, het 4* Amadria Park – Hotel Jure (6 nachten). Installatie in het hotel. Welkomstdrink, dinerbuffet & logies.

Dag 4 Kroatië (Šibenik) 62 km

Na een heerlijke nachtrust en een uitgebreid champagneontbijt gaan we op verkenning in het 4* Amadria Park en ontdekken wat dit prachtige park allemaal te bieden heeft. Ieder hotel heeft zijn eigen zwembad met gratis ligstoelen. Er zijn verschillende restaurants, leuke bars, Beachclubs waar je tot in de vroege uurtjes met je voeten in het water kan genieten van een lekker drankje. Er is een Spa & Wellness. In het Dalmatian Ethno Village zullen je zinnen zeker geprikkeld worden. We genieten van deze mooie omgeving en lunchen in één van de restaurants. In de namiddag rijden we naar het stadje Primŏsten dat gelegen is op een schiereilandje, met prachtige oude huisjes, allemaal tegen elkaar aan gelegen en met een kerkje op de top. Je kunt helemaal rond het eiland wandelen met aan de ene zijde de gezellige huisjes en aan de andere zijde de zee, soms diep onder je. Hier heb je vrije tijd om een terrasje te doen op het vasteland vóór het stadje of in het stadje zelf of om wat te kuieren en eventueel een souvenirtje te kopen. Terug naar ons hotel. Dinerbuffet en logies.

Dag 5 Kroatië (Šibenik & Split) 176 km

Ontbijtbuffet. Vanochtend rijden we naar de “witte” stad Split. Het was keizer Diocletianus die hier een paleis liet bouwen. Het paleis staat op de Unesco werelderfgoedlijst. We maken met een plaatselijke gids een rondwandeling door dit unieke gebouwencomplex en worden ondergedompeld in de Romeinse tijd, zo’n 1800 jaar geleden,. Na de lunch in een plaatselijk restaurant, nemen we nog uitgebreid de tijd om te flaneren op de esplanade, de plaatselijke markt te bezoeken, te shoppen of een terrasje te doen. Terug naar ons hotel. Dinerbuffet & logies.

Dag 6 Kroatië (Šibenik: Krka-watervallen)

Ontbijtbuffet. Vanochtend vertrekken we per boot naar het prachtige Nationale Park met de Krka-watervallen. Onderweg genieten we van de prachtige natuur en een heerlijke vis- of vleesmaaltijd. We bezoeken de cascades van Skradinski Buk. De 100 meter brede waterval, die in vijf trappen naar beneden komt en bij elkaar zo’n 42 meter naar beneden stort, is de meest imposante van de acht watervallen van het Krka-gebied. Vergeet vandaag zeker je camera niet! Terug naar het hotel. Dinerbuffet & logies.

Dag 7 Kroatië (Šibenik): vrije dag

Ontbijtbuffet. Vandaag heb je de hele dag voor jezelf. Je kan zelf beslissen hoe je de dag indeelt. Misschien een wandeling maken, lekker zonnen, zwemmen of gewoon genieten. Vrij middagmaal. Dinerbuffet & logies.

Dag 8 Kroatië (Šibenik): Eiland Zlarin

Ontbijtbuffet. Vanochtend varen we met het Galija Explorer Ship naar het eiland Zlarin. Dit eiland staat bekend om zijn unieke cultuur, gebaseerd op de oogst van koralen en de verwerking ervan. We maken een geleide wandeling op het eiland, bezoeken het koralenmuseum en genieten er van vrije tijd. Terug op het 4* Amadria Park nemen we de lunch en genieten er van verdere vrije tijd. Dinerbuffet & logies.

Dag 9 Kroatië (Crikvenica Riviera) – Oostenrijk 600 km

Ontbijtbuffet. We nemen afscheid (lunchpakket mee) van dit prachtig stukje Kroatië en we rijden naar een an­dere parel aan de Adriatische kust, Crikvenica, vernoemd naar de kerk die in 1412 door prins Nikola Frankopan IV geschonken is. De naam van de stad zelf betekent letterlijk “kerkje”. De Crikvenica Riviera is rijk aan zuivere lucht, de heldere zee en het geneeskrachtige klimaat. We flaneren over de boulevard met zijn vele restaurants, bars, we genieten er van een lekker ijsje en van wat vrije tijd. In de vroege namiddag rijden we richting Oostenrijk. Installatie in het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 10 België (Diepenbeek) 900 km

Na het ontbijt gaan we huiswaarts met de nodige stops. Vrij middagmaal & avondmaal onderweg. Voorzien aankomstuur Diepenbeek: omstreeks 21.00 uur.

top