Rondreis Kroatië - Slovenië - Bosnië & Montenegro
Rondreizen

Rondreis Kroatië - Slovenië - Bosnië & Montenegro

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Kroatië wordt steeds populairder als vakantieland. Een absolute aanrader. Tijdens deze gevarieerde rondreis maak je kennis met het prachtige, veelzijdige land Kroatië. Gastvrije bevolking, prachtige kathedralen, monumenten, watervallen, door de Unesco uitgeroepen wereldsteden, zonovergoten eilanden, duizenden kilometers kust, lekker eten en drinken (aan democratische prijzen), maar vooral genieten. Niet alleen Kroatië (Opatija, Zadar, Sibenik, Krka watervallen, Trogir, Split, Dubrovnik & Zagreb) komt aan bod, wij bezoeken tevens Slovenië (grotten van Postojna), Montenegro (Baai van Kotor, Perast met zijn kunstmatig eilandje Gospa Od Skrpjela, Kotor) & Bosnië Herzegovina (Mostar).

Het wordt een onvergetelijk rondreis.


Verblijf in drie- en viersterrenhotels

Eten en drinken

Halfpension, beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 12. 

Bezoeken

Inbegrepen in de prijs:

  • Lokale gidsen in Zadar, Sibenik, Trogir, Dubrovnik & Kotor 
  • inkom Grotten van Postojna, Kathedraal Zadar, Kathedraal Sibenik, Kathedraal Trogir, Kelders, Tempel van Jupiter & Kathedraal in Split, Franciscanenklooster, de oudste apotheek en de ommuring in Dubrovnik.

Vrijblijvend en facultatief zijn:

  • Opatija Rivièra by Night (avondboot)
  • overzetbootje en museum Gospa Od Skrpjela in Perast
  • Krka watervallen (incl. bus & ticket)
  • Minicruise Dubrovnik
  • Fotosafari op de Neretva Delta (incl. middagmaal, drank en folkloremuziek)
  • 9 middagmalen (incl.drank)

Prijs onder voorbehoud: ongeveer € 230. Te betalen in euro op de bus!

Kledij

Aangepaste kledij & schoenen voorzien.

Documenten

Geldige identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Munteenheid in Kroatie = Kuna. € 1 = ± 7,5 Kuna. Mogelijkheid om Euro’s te wisselen in de verschillende hotels. Het is niet nodig om geld te wisselen in België aangezien de facultatieve mogelijkheden in euro dienen betaald te worden!

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Activiteiten

Rondreis  Kroatië - Slovenië - Bosnië & Montenegro - 12 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Kroatië wordt steeds populairder als vakantieland. Een absolute aanrader. Tijdens deze gevarieerde rondreis maak je kennis met het prachtige, veelzijdige land Kroatië. Gastvrije bevolking, prachtige kathedralen, monumenten, watervallen, door de Unesco uitgeroepen wereldsteden, zonovergoten eilanden, duizenden kilometers kust, lekker eten en drinken (democratische prijzen), maar vooral genieten. Niet alleen Kroatië (Opatija, Zadar, Sibenik, Krka Watervallen, Trogir, Split, Dubrovnik & Zagreb) komt aan bod wij bezoeken tevens Slovenië (Grotten van Postojna), Montenegro (Baai van Kotor, Perast met zijn kunstmatig eilandje Gospa Od Skrpjela, Kotor) & Bosnië Herzegovina (Mostar). Het wordt een onvergetelijk rondreis.

De verschillende hotels (7) die wij aandoen zijn drie- en viersterrenhotels.


Dag 1 BELGIE – DUITSLAND – OOSTENRIJK (900 km)

Vertrek om 05.00 uur in Diepenbeek in dagreis. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrij ontbijt & middagmaal. Richting Duitsland naar Oostenrijk voor onze tussenovernachting. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 2 SLOVENIE: GROTTEN VAN POSTOJNA – KROATIE: OPATIJA (347 km)

Via het zonnige Karinthië rijden we richting Slovenië. Bij het prachtige kasteel van Predjama houden we een fotostop. Facultatief middagmaal. In de namiddag bezoeken we de mooiste en beroemdste grotten nl. die van Postojna. Na dit bezoek rijden we naar Kroatië voor een tussenovernachting in Opatija/Lovran. Installatie in het hotel. Dinerbuffet & logies (1 nacht). Mogelijkheid tot deelname aan een facultatieve avondboottocht langs de Opatija Rivièra.

Dag 3 KROATIE: ZADAR – SIBENIK (358 km)

Na een verkenningswandeling en wat vrije tijd in Opatija rijden we langs de prachtige Kroatische kustweg naar Zadar. We bezoeken de stad met o.a. de St.-Donat kathedraal, het Zeeorgel, het Forum Romanum… Facultatief middagmaal onderweg. We vervolgen onze rit richting Sibenik. Installatie in het hotel van het **** Solaris Beach Resort (3 nachten). Dinerbuffet & logies.

Dag 4 KROATIE: SIBENIK (26 km)

Vanochtend bezoeken we de stad Sibenik, als werelderfgoed erkend door de Unesco, met zijn voornaamste historische gebouwen. Vrije tijd voorzien. Facultatief middagmaal in Sibenik. In de namiddag is het heerlijk genieten in het Solaris Beach Resort. Dinerbuffet & logies.

Dag 5 KROATIE: SPLIT – TROGIR (184 km)

Via de autosnelwegen rijden we naar Split, de grootste stad aan de Adriatische kust en bezoeken er het paleis van de Romeinse Keizer Diocletianus, de kathedraal, tempel van Jupiter en vele andere bouwwerken van de bekende beeldhouwer Mestrovic. Facultatief middagmaal in Split. Vrije tijd voorzien. In de namiddag bezoeken we Trogir. Werkelijk een prachtig Dalmatisch stadje met zijn mooie kathedraal en vele renaissance en barokke gebouwen. Vrije tijd voorzien. Terug naar ons hotel voor dinerbuffet & logies.

Dag 6 BOSNIE: MOSTAR (357 km)

Vanuit Sibenik rijden we naar Bosnië, waar we een bezoek brengen aan Mostar. De stad Mostar die in twee gedeeld is door de beroemde brug. Gebouwd door de Turken, vernield door de Kroaten en weer terug opgebouwd en heropend in 2004 is de brug over de hele wereld gekend. Facultatief middagmaal in Mostar. Vrije tijd voorzien. In de vroege namiddag rijden we langs de mooie kustweg naar “de parel van de Adriatische kust” Dubrovnik. Installatie in het hotel (3 nachten). Dinerbuffet & logies.

Dag 7 KROATIE: DUBROVNIK

Vandaag verblijven we heel de dag in het prachtige Dubrovnik waar we een bezoek brengen aan het Franciscanenklooster met de oudste apotheek, de Franciscanenkerk, de kathedraal, de vele fonteinen, het Sponza Paleis, de markt en andere historische gebouwen. Een wandeling over de muren van de stad is zeker een must! Facultatief middagmaal in Dubrovnik. Tevens mogelijkheid tot deelname aan een facultatieve minicruise rondom het eiland Lokrum in Dubrovnik. Vrije tijd voorzien. Terug naar het hotel. Dinerbuffet & logies.

Dag 8 MONTENEGRO: BAAI VAN KOTOR (217 km)

Een niet te missen daguitstap naar het juweeltje van Montenegro nl “de baai van Kotor” welke omgeven is door een prachtig stukje natuur. Via een overzetboot (facultatief) varen we naar een minuscuul eilandje, met enkel het kerkje “Gospa Od Skrpjela”. Vervolgens rijden we naar de stad Kotor (Unesco) zelf. Facultatief middagmaal in Kotor. Vrije tijd voorzien. Terug naar het hotel in Dubrovnik. Dinerbuffet & logies.

Dag 9 KROATIE: NERETVA DELTA – SIBENIK (324 km)

Vanuit Dubrovnik rijden we langs de kust naar de moerassige en vruchtbare Neretva-delta. We maken er een facultatieve bootsafari met de authentieke vissersbootjes door het unieke moerasgebied van de Neretvarivier om kennis te maken met de rijke fauna en flora van de regio welk tevens een geliefd toevluchtsoord is voor trekvogels. We genieten van een heerlijk middagmaal, incl. drank en folkloremuziek. Namiddag rijden we terug naar Sibenik. Installatie in het hotel van het Solaris Beach Resort (1 nacht). Dinerbuffet & logies.

Dag 10 KROATIE: KRKA WATERVALLEN – ZAGREB (333 km)

Vanochtend staat er een facultatieve uitstap naar het prachtige Nationale Park van de Krka watervallen, het natuurfenomeen in Dalmatië. We bezoeken er de watervallen van Skradinski Buk, de meest spectaculaire van het park. Tijdens een aangename wandeling genieten we vanuit de verschillende uitkijkpunten van dit prachtige stukje natuurschoon. Facultatief middagmaal. Na de middag verlaten we Sibenik en zetten we koers richting Zagreb. Installatie in het hotel (1 nacht). Dinerbuffet & logies.

Dag 11 KROATIE: ZAGREB – OOSTENRIJK (396 km)

In de voormiddag bezoeken we de hoofdstad van Kroatië: Zagreb die uit twee delen bestaat: de beneden- (moderne stad) en bovenstad (oude stad). Ontelbare monumenten, gebouwen, een prachtige kathedraal, torens, gezellige pleinen, theaters, kunstpaviljoenen en diverse shoppingmogelijkheden. Vrije tijd voorzien om onze laatste Kuna’s op te maken. Facultatief middagmaal in Zagreb. Vanuit Zagreb rijden we in de namiddag naar Oostenrijk. Installatie in het hotel (1 nacht). Avondmaal & logies.

Dag 12 BELGIE: DIEPENBEEK (900 km)

Na het ontbijt keren we huiswaarts met de nodige stops. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in Diepenbeek omstreeks 21.00 uur.

top