Rondreis Kroatië
Rondreizen

Rondreis Kroatië

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Slovenië, Kroatië, Bosnië & Montenegro

Kroatië is in veel opzichten uniek en heeft wortels in een ver verleden. Tijdens deze topbestemming maak je kennis met een enorme rijkdom aan cultureel erfgoed en de ongelooflijk mooie natuur van dit veelzijdig land. Gastvrije bevolking, prachtige kathedralen, monumenten, watervallen, door de Unesco uitgeroepen wereldsteden, zonovergoten eilanden, duizenden kilometers kust, lekker eten en drinken, maar vooral genieten. We bezoeken de mondaine badplaats Opatija, Zadar met zijn lange en bewogen geschiedenis, Sibenik met de beroemde kathedraal van de heilige Jacob, de betoverende watervallen van de Krka, Dalmatisch stadje Trogir, de witte stad Split met het paleis van Deoclitianus, de parel en de ommuurde stad van Kroatië: Dubrovnik & de hoofdstad Zagreb. Tevens bezoeken we de grotten van Postojna in Slovenië. In Bosnië Herzegovina maken we kennis met het juweeltje Mostar, bekend om zijn gereconstrueerde brug. Een uitstap naar Montenegro brengt ons naar de prachtige Baai van Kotor. We bezoeken er Perast met zijn kunstmatig eilandje Gospa Od Škrpjela & de stad Kotor.

Kortom het wordt een onvergetelijke rondreis.

Reisdata
zaterdag 22 mei tot woensdag 2 jun 2021

Bekijk data en prijzen

Diverse drie- en viersterrenhotels

Eten en drinken

Verblijf op basis van halfpension.

Bezoeken

Inbegrepen in de prijs: 

Lokale gidsen in Zadar, Sibenik, Split/Trogir, Dubrovnik & Kotor

Inkomgelden: Grotten van Postojna, Kathedraal Zadar, Kathedraal Sibenik, Kathedraal Trogir, kelders & Kathedraal in Split, Franciscanenklooster in Dubrovnik, kerkje Gospa Od Skrpjela. 


Vrijblijvend en facultatief zijn:  Opatija Rivièra by Night (avondboot), Krka watervallen (incl. bus & ticket), Minicruise Dubrovnik, Fotosafari op de Neretva Delta (incl. middagmaal, drank en folkloremuziek), 9 middagmalen (incl. één drank) 
 
Prijs onder voorbehoud: ongeveer 230 euro.  

Te betalen in euro op de bus! 

Kledij

Aangepaste kledij & schoenen voorzien.

Documenten

Geldige identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds) 

Munten

Munteenheid in Kroatië = Kuna. € 1 = ± 7,5 Kuna.  Mogelijkheid om Euro’s te wisselen in de verschillende hotels. Het is niet nodig om geld te wisselen in België aangezien de facultatieve mogelijkheden in Euro dienen betaald te worden! Je hebt geen Bosnische Marken nodig!

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zaterdag 22 mei tot woensdag 2 jun 2021 12 dagen / 11 nachten € 1295
1
Reserveer
 • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag 
 • Inbegrepen: diverse inkomgelden (zie programma)
 • 2 x dagreis met tussenovernachting


  Extra's

  Eenpersoonskamer op aanvraag
  Annulatieverzekering op aanvraag
  Reisbijstandsverzekering op aanvraag

  Activiteiten

  Rondreis Kroatië - 12 dagen - Programma 2020

  Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

  Kroatië incl. Slovenië, Bosnië & Montenegro

  Kroatië is in veel opzichten uniek en heeft wortels in een ver verleden. Tijdens deze topbestemming maak je kennis met een enorme rijkdom aan cultureel erfgoed en de ongelooflijk mooie natuur van dit veelzijdig land. Gastvrije bevolking, prachtige kathedralen, monumenten, watervallen, door de Unesco uitgeroepen wereldsteden, zonovergoten eilanden, duizenden kilometers kust, lekker eten en drinken , maar vooral genieten. We bezoeken de mondaine badplaats Opatija, Zadar met zijn lange en bewogen geschiedenis, Sibenik met de beroemde kathedraal van de heilige Jacob, de betoverende watervallen van de Krka, Dalmatisch stadje Trogir, de witte stad Split met het paleis van Deoclitianus, de parel en de ommuurde stad van Kroatië: Dubrovnik & de hoofdstad Zagreb. Tevens bezoeken we de grotten van Postojna in Slovenië. In Bosnië Herzegovina maken we kennis met het juweeltje Mostar, bekend om zijn gereconstrueerde brug. Een uitstap naar Montenegro brengt ons naar de prachtige Baai van Kotor. We bezoeken er Perast met zijn kunstmatig eilandje Gospa Od Skrpjela & de stad Kotor. Kortom het wordt een onvergetelijke rondreis. 


  DAG 1 BELGIE – DUITSLAND – OOSTENRIJK (900 km)

  Vertrek om 05.00 uur in Diepenbeek in dagreis. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrij ontbijt & middagmaal. Richting Duitsland naar Oostenrijk voor onze tussenovernachting. Avondmaal & logies (1 nacht). 

  DAG 2 SLOVENIE: GROTTEN VAN POSTOJNA – KROATIE: OPATIJA (347 km)

  Via het zonnige Karinthië rijden we richting Slovenië. Bij het prachtige kasteel van Predjama houden we een fotostop. Facultatief middagmaal. In de namiddag bezoeken we de mooiste en beroemdste grotten nl. die van Postojna. Na dit bezoek rijden we naar Kroatië voor een tussenovernachting in Opatija/Lovran. Installatie in het hotel. Dinerbuffet & logies (1 nacht). Mogelijkheid tot deelname aan een facultatieve avondboottocht langs de Opatija Rivièra.

  DAG 3 KROATIE: ZADAR – SIBENIK (358 km)

  Na een verkenningswandeling en wat vrije tijd in Opatija rijden we langs de prachtige Kroatische kustweg naar Zadar. We bezoeken de stad met o.a. de St.-Donat kathedraal, het Zeeorgel, het Forum Romanum… Facultatief middagmaal onderweg. We vervolgen onze rit richting Sibenik. Installatie in het hotel van het **** Amadria Park (3 nachten). Dinerbuffet & logies. 

  DAG 4 KROATIE: SIBENIK (26 km)

  Vanochtend bezoeken we de stad Sibenik, als werelderfgoed erkend door de Unesco, met zijn voornaamste historische gebouwen. Vrije tijd voorzien. Facultatief middagmaal in Sibenik. In de namiddag is het heerlijk genieten van alles wat het Amadria Park te bieden heeft. Dinerbuffet & logies. 

  DAG 5 KROATIE: SPLIT – TROGIR (184 km)

  Via de autosnelwegen rijden we naar Split, de grootste stad aan de Adriatische kust en bezoeken er het paleis van de Romeinse Keizer Diocletianus, de kathedraal, tempel van Jupiter en vele andere bouwwerken van de bekende beeldhouwer Mestrovic. Facultatief middagmaal in Split. Vrije tijd voorzien. In de namiddag bezoeken we Trogir. Werkelijk een prachtig Dalmatisch stadje met zijn mooie kathedraal en vele renaissance en barokke gebouwen. Vrije tijd voorzien. Terug naar ons hotel voor dinerbuffet & logies. 

  DAG 6 BOSNIE: MOSTAR (357 km)

  Vanuit Sibenik rijden we naar Bosnië, waar we een bezoek brengen aan Mostar. De stad Mostar die in twee gedeeld is door de beroemde brug. Gebouwd door de Turken, vernield door de Kroaten en weer terug opgebouwd en heropend in 2004 is de brug over de hele wereld gekend. Facultatief middagmaal in Mostar. Vrije tijd voorzien. In de vroege namiddag rijden we langs de mooie kustweg naar “de parel van de Adriatische kust” Dubrovnik. Installatie in het hotel (3 nachten). Dinerbuffet & logies. 

  DAG 7 KROATIE: DUBROVNIK

  Vandaag verblijven we heel de dag in het prachtige Dubrovnik waar we een bezoek brengen aan het Franciscanenklooster met de oudste apotheek, de Franciscanenkerk, de kathedraal, de vele fonteinen, het Sponza Paleis, de markt en andere historische gebouwen. Een wandeling over de muren van de stad is zeker een must! Facultatief middagmaal in Dubrovnik. Tevens mogelijkheid tot deelname aan een facultatieve minicruise rondom het eiland Lokrum in Dubrovnik. Vrije tijd voorzien. Terug naar het hotel. Dinerbuffet & logies. 

  DAG 8 MONTENEGRO: BAAI VAN KOTOR (217 km)

  Een niet te missen daguitstap naar het juweeltje van Montenegro nl “de baai van Kotor” welke omgeven is door een prachtig stukje natuur. Via een overzetboot (facultatief) varen we naar een minuscuul eilandje, met enkel het kerkje “Gospa Od Skrpjela”. Vervolgens rijden we naar de stad Kotor (Unesco) zelf. Facultatief middagmaal in Kotor. Vrije tijd voorzien. Terug naar het hotel in Dubrovnik. Dinerbuffet & logies. 

  DAG 9 KROATIE: NERETVA DELTA – SIBENIK (324 km)

  Vanuit Dubrovnik rijden we langs de kust naar de moerassige en vruchtbare Neretva-delta. We maken er een facultatieve bootsafari met de authentieke vissersbootjes door het unieke moerasgebied van de Neretvarivier om kennis te maken met de rijke fauna en flora van de regio welk tevens een geliefd toevluchtsoord is voor trekvogels. We genieten van een heerlijk middagmaal, incl. drank en folkloremuziek. Namiddag rijden we terug naar Sibenik. Installatie in het hotel op het Amadria Park (1 nacht). Dinerbuffet & logies. 

  DAG 10 KROATIE: KRKA WATERVALLEN – ZAGREB (333 km)

  Vanochtend staat er een facultatieve uitstap naar het prachtige Nationale Park van de Krka watervallen, het natuurfenomeen in Dalmatië. We bezoeken er de watervallen van Skradinski Buk, de meest spectaculaire van het park. Tijdens een aangename wandeling genieten we vanuit de verschillende uitkijkpunten van dit prachtige stukje natuurschoon. Facultatief middagmaal. Na de middag verlaten we Sibenik en zetten we koers richting Zagreb. Installatie in het hotel (1 nacht). Dinerbuffet & logies. 

  DAG 11 KROATIE: ZAGREB – OOSTENRIJK (396 km)

  In de voormiddag bezoeken we de hoofdstad van Kroatië: Zagreb die uit twee delen bestaat: de beneden- (moderne stad) en bovenstad (oude stad). Ontelbare monumenten, gebouwen, een prachtige kathedraal, torens, gezellige pleinen, theaters, kunstpaviljoenen en diverse shoppingmogelijkheden. Vrije tijd voorzien om onze laatste Kuna’s op te maken. Facultatief middagmaal in Zagreb. Vanuit Zagreb rijden we in de namiddag naar Oostenrijk. Installatie in het hotel (1 nacht). Avondmaal & logies. 

  DAG 12 BELGIE: DIEPENBEEK (900 km)

  Na het ontbijt keren we huiswaarts met de nodige stops. Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in Diepenbeek omstreeks 21.00 uur. 

  top