Rondreis Zuidwest-Noorwegen
Rondreizen

Rondreis Zuidwest-Noorwegen

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Fjorden op hun mooist
(cruise rechtstreeks heen & terug)

Een droomreis door het fabelachtige natuurschoon van Zuidwest-Noorwegen. Noorwegen nodigt je uit in zijn ongerepte wereld van onweerstaanbare fjorden en machtige bergstreken. Maar vooral de echtheid van pure kleuren en zuiver water spreekt tot de verbeelding. Een paradijs voor natuurliefhebbers met watervallen, meren, gletsjers, schitterende panorama’s en boottochten op de mooiste fjorden. Kortom: afwisseling van jewelste op alle gebied. Daarenboven bezoeken we Bergen, havenstad en woonplaats van Grieg. Oslo, de hoofdstad met zijn maritiem verleden, werkelijk te veel om op te noemen. Een boottocht (inbegrepen) op de fjorden toont de ware grootsheid van dit aardse paradijs. De tocht voert ons door de Geirangerfjord met zijn gekende watervallen: Zeven Zusters en de Bruidsluier (ong. 75 minuten). Om nooit meer te vergeten. 

 • Overtocht met de Color Line “Color Fantasy/ Magic” grootste passagiersschip van de wereld.
 • Inbegrepen:
  • boottocht Kiel – Oslo & Oslo – Kiel op basis van tweepersoonsbinnenhutten met douche en wc
  • 6 overnachtingen in klassehotels
  • Alle uitstappen, wegentaks, overtochten per ferry.
  • rondvaart Geiranger – Hellesylt. 

Reisdata
woensdag 7 aug tot donderdag 15 aug

Bekijk data en prijzen

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op
dag 9.


Bezoeken

Olympische schans, schaatshal, Vikingmusea, Stavkirche Flobahnen ± € 80 per persoon niet inbegrepen.

Kledij

Aangepaste kledij. (Wandel - of stevige schoenen). Voor de overnachting op de boot gelieve je te voorzien van aparte handbagage.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Noorse kroon. Deze kunnen op voorhand gewisseld worden bij je bank, of in het wisselkantoor op de boot of ter plaatse uit de bankautomaat.

Netspanning

220V. Geen speciale stekkers nodig.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
woensdag 7 aug tot donderdag 15 aug 9 dagen / 8 nachten € 1695
1
Reserveer
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 599
 • Toeslag buitenkajuit: op aanvraag
 • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Rondreis Noorwegen - Fjorden - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1 DIEPENBEEK-KIEL (650 km)

Vertrek ’s morgens vroeg vanuit Diepenbeek. Aankomst in Kiel rond de middag, waarna we inschepen op de luxeboot Color Line. Indelen van de kajuiten. Om 14.00 uur vertrekken we richting Oslo. Avondmaal en overnachting op de boot in tweepersoonsbinnenkajuiten met douche/wc.

Dag 2 OSLO – LILLEHAMMER (190 km)

Ontbijt aan boord. Om 10.00 uur komen we aan in Oslo. Daarna doen we een stadsrondrit van 3 uur waar we o.a. het Vikingschip en het Frammuseum bezoeken, net zoals het Vigelandpark met zijn 150 sculpturen uit ijzer, steen en brons. Na het middagmaal rijden wij via Eidsvoll en het Mjøsameer, dit is het grootste meer van Noorwegen, naar de olympische stad Lillehamer. Bezoek aan de skischansen.

Dag 3 LILLEHAMER – GEIRANGER (340 km)

Eerst rijden we door het mooie natuurgebied van Gudbrandsdal, daarna over Dombås in het wildere Romsdal, met zijn steil oprijzende bergen en watervallen richting Åndalsnes. Hier begint de beroemde “Trollstigweg”. Dit is een bergstraat die omgeven is door diepe ravijnen en hoge toppen en die zijn naam in de volkssage gekregen heeft omdat er zogezegd vele “trollen of dwergen” zouden gewoond hebben. Daarna hebben we een overtocht gepland naar Eidsdal, waarna we verder rijden naar Geiranger. Avondeten en overnachting in Geiranger.

Dag 4 GEIRANGER – FORDE (170 km)

Om 08.00 uur vertrekken we voor een rondvaart op de Geirangerfjord. Dit is een van de nauwste fjorden van Noorwegen. Tijdens deze rondvaart zal je kunnen genieten van de prachtige watervallen waar Noorwegen zo rijk aan is. Aankomst in Hellesylt vanwaar we verder rijden naar Olden. Van daaruit doen we een uitstap naar de beroemde Briksdalgletsjer waarna we verder rijden via Våtedal en Jølstermeer naar Førde. Avondeten en overnachting.

Dag 5 FORDE –BERGEN (280 km)

We steken de Sognefjord over en vervolgen onze weg door een schitterend natuurgebied via het binnenland naar Voss. Vrije tijd en facultatief middagmaal. In de namiddag zetten we onze tocht verder naar Bergen: thuishaven van de componist Grieg en het maritieme hart van Noorwegen. Avondmaal en overnachting.

Dag 6 BERGEN

Vrije dag. Wettelijk verplichte rustdag voor de chauffeur. In de voormiddag bezoeken we de historische stadskern: Hansa havenkwartier, vismarkt, park en “Bryggen”. We maken een uitstap met de kabelbaan naar “Mount Fløyen”: prachtig uitzicht over de stad Bergen en omgeving.

Dag 7 BERGEN – GEILO (330 km)

Mooie rit langs de Hardangerfjord en over de Hardangervidda (hoogvlakte) naar Granvin. Overzet met ferry van Bruravik naar Brimnes. We bezichtigen de machtige Vøringsfossen (waterval). Verder naar Geilo. Avondmaal en overnachting.

Dag 8 GEILO – OSLO (250 km)

Over Gol door de vallei van Hallingdal langs de schitterende Tyrifjorden terug naar Oslo. Aankomst rond de middag. Om 13.00 uur inscheping. Vertrek om 14.00 uur. Avondmaal en overnachting in tweepersoonsbinnenkajuiten met douches/wc.

Dag 9 KIEL – DIEPENBEEK (650 km)

Ontbijt op de boot. 09.30 uur aankomst. Terugreis naar Diepenbeek.

top