Rondreis Mazurië
Rondreizen

Rondreis Mazurië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Mazurië - Noord-Polen

Dit is een reis die ons brengt naar verschillende plaatsen die je misschien bekend in de oren klinken.

De eerste plaats is Sczcecin (Stettin), een Hanzestad gelegen aan de stroom de Oder met het mooie kasteel van de Hertogen van Pommeren. Vervolgens is er Gdansk, een Hanzestad en een grote havenstad aan de Oostzee, bekend om zijn opstand in 1988 tegen het toenmalige regime. Deze bruisende stad heeft veel gebouwen van Belgische en Nederlandse architecten. We bezoeken het grootste bakstenen kasteel van de wereld in Malbork. Vanuit Elbląg, eveneens een Hanzestad, nemen we de boot die ons door een prachtig natuurgebied via een kanaal met een vernuftig hydraulisch systeem naar een hoger gelegen kanaal brengt. Je krijgt het gevoel door de velden te varen. Tevens bezoeken we de Wolfsschanze, bunkers gebouwd door Hitler, waar een aanslag op hem gepleegd werd die mislukte. Met de bus verkennen we de prachtige meren en bossen in het gebied dat “1000-merenland” wordt genoemd. Aan één van de meren kunnen we een tijdje genieten van de pracht van de omgeving. Een bezoek aan Toruń staat ook op het programma, de stad waar Copernicus is geboren en gewerkt heeft.

Kortom, een geweldige reis met veel bekende en onbekende plaatsen en een prachtige natuur.

Reserveer deze reis

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension

Bezoeken

Volgorde van uitstappen kunnen wijzigen in functie van openingsuren.

Voorzie ± € 80/persoon voor inkomgelden en plaatselijke gidsen. 

Kledij

Aangepaste kledij 

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Voor Polen zijn dat Zloty’s (1 Zl = ± € 0,25) 

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig 

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 9 jul tot zaterdag 16 jul 8 dagen € 905 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 230
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Mazurië - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

DAG 1 Diepenbeek – Szczecin

In de vroege morgen vertrekken we in Diepenbeek en rijden door Duitsland naar de stad Szczecin, juist op de Poolse grens. We maken een kleine stadswandeling die ons naar het kasteel van de Hertogen van Pommeren en langs het centrum brengt.

DAG 2 Szczecin – Gdansk

Na het ontbijt rijden we richting Gdansk. Op de heenweg brengen we een bezoek aan het omgekeerd huis in Szymbark, dit geeft je een zeer speciaal gevoel. Daar bevindt zich ook de langste plank en de grootste tafel ter wereld vermeld in het Guinness recordboek. Je zal merken dat er nog veel meer te zien is. Later rijden we verder naar Gdansk. 

DAG 3 Gdansk

Bezoek aan de stad met een gids die ons langs vele mooie plaatsjes brengt. Daarna is er vrije tijd in de stad. 

 

DAG 4 Gdansk – Elblag

Onderweg bezoeken we het Westerplatte gedenkbeeld, een belangrijke plaats in de geschiedenis van Polen. Bezoek aan het grootste bakstenen kasteel van de wereld in Malbork. We rijden verder tot in Elblag waar je nog even kan wandelen in het centrum. 

DAG 5 Elblag – Mragowo

We maken een boottocht van 4 uur over het Elblagkanaal. Deze tocht gaat eerst door een groot natuurgebied en door kanaaltjes. We worden door een vernuftig systeem naar een hoger gelegen gebied getrokken, het is dan net of je door het gras vaart. Na de boottocht rijden we naar ons hotel. 

DAG 6 Mragowo

Vandaag maken we een daguitstap door Mazurië. Bezoek aan de basiliek van Swieta Lipka, met zijn mooi maar eigenaardig orgel. Bezoek aan Wolfschanze (oude bunkers van Hitler) waar hij een aanslag op hem overleefde. Een rit tussen meren en een bezoek aan Mikolajki, een mooie plaats aan één van de meren waar we wat vrije tijd hebben. 

DAG 7 Poznan

Vandaag rijden we richting Poznan, een stad die lang de poort naar het Westen was voor de Polen. Bezoek aan de stad Torun, waar Copernicus geboren is en waar hij leefde. We gaan er een korte wandeling maken en dan is er wat vrije tijd. In Poznan maken we ‘s avonds nog een wandeling naar het centrum.

DAG 8 Poznan – Diepenbeek

Na het ontbijt rijden we terug richting Diepenbeek. 

top