Rondreis Schotland
Rondreizen

Rondreis Schotland

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

RONDREIS & MINICRUISE

Bezoek Schotlands gezellige hoofdstad en raak in de ban van de charme van deze historische evenals hedendaagse, veelzijdige stad. Een bezoek aan het levendige Edinburgh laat zich ideaal combineren met onze comfortabele nachtovertochten van Rotterdam/Europoort naar Hull. Met hun uitgebreide ontspanningsmogelijkheden sluiten zij perfect aan bij jouw afwisselend verblijf in Edinburgh. Bij de 9-daagse reis worden zowel de High- als Lowlands bezocht. We gaan je whisky laten proeven, kastelen en Schotse Lochs tonen, het prachtige eiland Skye bezoeken, een plaatselijke schapendrijver aan het werk zien en veel meer… 

Bij de 5-daagse reis bezoeken we enkel Edinburgh en omgeving.


Overtocht via P&O in speciale binnenkajuiten met douche en wc. Aan boord geniet je zowel bij de heen- als bij de terugreis van een heerlijk avondmaal en een Engels ontbijt in buffetvorm.


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar het Verenigd Koninkrijk te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)

Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten


Reserveer deze reis

Verblijf in hotel en boot (binnenkajuiten)

Bezoeken

Bezoeken inbegrepen in de 9-daagse reis : Abbotsford House, Royal Yacht Brittannia, Edinburgh Castle, Scottish Whisky Experience.

Voor de overige inkomgelden moet je, onder voorbehoud van prijswijzigingen, rekenen op een bedrag van 
£ 40 per persoon voor de vijfdaagse reis en £ 75 per persoon voor de negendaagse. (gebaseerd op prijzen van 2022).

Kledij

Voorzie aangepaste kledij. Stevige schoenen en regenkledij zijn aangewezen. Nachtbagage voor op de boot.

Documenten

ZEER BELANGRIJK! Sinds oktober 2021 is een internationale reispas nodig - vraag tijdig na op je gemeentehuis. Zonder kom je GB niet in! Een A, B, C, D, E of F-card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een reispas kunnen voorleggen, verkrijgbaar op het gemeentehuis. 

Munten

Britse pond.

Netspanning

Speciale stekkers noodzakelijk.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Rondreis Schotland - Edinburgh - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek uit Diepenbeek met bestemming Rotterdam. Inscheping aan boord van de veerboot. Afvaart om 18.00 uur naar Hull. Avondmaal aan boord en overnachting in tweepersoonskajuiten met douche en toilet. Vergeet je nachtbagage niet!

Dag 2

Na het ontbijt meren we aan te Hull. Daarna rijden we verder via Scotch Corner, het Stanmore Forest, Carlisle en de Hadrian Wall, Schotland binnen. Halte te Gretna, het eerste dorpje op Schots grondgebied. Daarna vervolgen we onze weg naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Kort bezoek aan Edinburgh, check-in in het hotel.

Dag 3

Stadsbezoek Edinburgh met o.a.: Princess Street, de tuinen aan de voet van de burcht, de Mound met de Royal Scottisch Academy en de National Gallery of Scotland, Scott Monument, het paleis van Holyroodhouse, de residentie van de koningin. Voormiddag rondleiding met bus en gids. Bezoek aan kasteel, middagmaal en gelegenheid tot inkopen. Een gedeelte van de namiddag vrij. Avondmaal en overnachting in Edinburgh.

Dag 4

Na het ontbijt verlaten we Edinburgh en rijden we naar York. Wandeling door het middeleeuwse stadsgedeelte met zijn typische straten en talrijke historische gebouwen met o.a. de Minster, de grootste gotische kathedraal ten noorden van de Alpen. Vrije tijd, mogelijkheid tot middagmaal. Daarna rijden we rechtstreeks door naar Hull, waar we aan boord gaan van de veerboot van 18.15 uur. Avondmaal aan boord en overnachting in tweepersoonskajuiten met douche en toilet. Vergeet ook nu je nachtbagage niet!

Dag 5

Na het ontbijt meren we aan te Rotterdam Via de kortste weg rijden we naar Diepenbeek. Aankomst omstreeks het middaguur.

Rondreis Schotland - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in de vroege namiddag richting Rotterdam voor een overtocht op de mooie ferryboot van P&O richting Hull in Noord-Engeland. Avondmaal met overvloedig buffet en overnachting in kajuit op het schip.

Dag 2

Na een heerlijk Engels ontbijtbuffet, ontschepen we in Hull. Via Scotch Corner rijden we richting Jedburgh en noordwaarts naar Abbotsford House in Melrose. Na een bezoek aan dit mooie landhuis rijden we naar de Schotse hoofdstad Edinburgh voor avondmaal en overnachting (2 nachten).

Dag 3

Volledige dag in Edinburgh. Stadsrondrit en bezoek aan het koninklijk yacht Britannia. Na de lunch een bezoek aan het indrukwekkende Castle op de rots en het Scottish Whisky Centre. Nadien mogelijkheid tot stadswandeling doorheen the Old Town of vrije tijd om de talrijke musea en winkels te verkennen langsheen de beruchte Princes Street in New Town, diner in het hotel.

Dag 4

Vertrek uit Edinburgh richting Highlands waar we stoppen bij de Whisky distillery Bell en het gezellige stadje Pitlochry. Liefhebbers kunnen mee voor een wandeling naar het stuwmeer vlakbij. Namiddag gaan we de streek verder verkennen en we gaan een demonstratie van een schaapsherder met zijn Border Collies bijwonen. Via Culloden rijden we richting Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Inchecken in het hotel voor avondmaal en overnachting (2 nachten).

Dag 5

Vandaag gaan we de ruige noordelijke Highlands verkennen en bewonderen. Via een mooie route en prachtige vergezichten gaan we naar het eiland Skye. Na de lunch gaan we verder en bezoeken we het mooie Eilean Donan Castle. Nadien rijden we terug naar Inverness voor diner en overnachting.

Dag 6

Deze dag staat in het teken van Loch Ness en zijn monster. We brengen een bezoek aan het monstermuseum Drumnadrochit en we varen ook per boot het meer op, in Fort Augustus waar we tevens ook een mooi sluizencomplex kunnen bewonderen. Verder door naar de omgeving van Fort William voor avondmaal en overnachting. (1 nacht).

Dag 7

Deze dag begint met een prachtige tocht door de historische Glen Coe Valley. Ooit de getuige van een vreselijk drama maar nu kan je er vooral genieten van het natuurschoon met watervallen en mooie uitzichten. Uiteraard voorzien we weer enkele fotostops. Verder naar Inveraray voor een bezoek aan de oude gevangenis van het thuisstadje van de bloeddorstige Campbells. Daarna via een mooie route en Loch Lomond naar ons hotel in de omgeving van Stirling. Avondmaal en overnachting (1 nacht).

Dag 8

Vertrek uit het hotel voor een rit naar het dorpje van de romantiek: Gretna Green. Bezoek aan het museum en gelegenheid tot vrije lunch of laatste winkelmogelijkheid in Schotland. Daarna door Noord-Engeland richting Hull voor inscheping op onze ferry naar het vasteland. VERGEET JE HANDBAGAGE NIET!! Avondmaal en entertainment aan boord van het schip.

Dag 9

Na het ontbijtbuffet aan boord van het schip, via de kortste route naar Diepenbeek, waar we rond het middaguur arriveren.

top