Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Tijdens deze 8-daagse reis rijden we naar het noordoosten van Spanje, Aragon. Deze streek wordt gedomineerd door de hoogste toppen van de Spaanse Pyreneeën. Hier vind je een ongeschonden en afwisselende natuur. Maar ook pittoreske, goed bewaard gebleven stadjes zoals de vestingstad Pamplona en de hoofdstad Zaragoza bekend om de Mudéjar architectuur. In Aragon kan je ook smullen van talrijke Romaanse bouwwerken, kerken, kathedralen, kastelen en kloosters in de onbedorven middeleeuwse stadjes zoals Huesca en Alquezar. Ten zuiden bevinden zich heel wat wijngaarden. We bezoeken er een familiewijnhuis en genieten er van de verschillende wijnen. Een natuuruitstap brengt ons naar Nuevalos waar zich het prachtige Monasteria de Piedra en het historische tuinpark bevindt. In San Sebastian maken we een cruise langs de kust en genieten van prachtige uitzichten op de stad.  Een schitterende reis met elke dag een nieuw hoogtepunt!

Reserveer deze reis

NH Gran Hotel Zaragoza Collection

Het 4* NH-hotel ligt in het hart van Zaragoza.

Faciliteiten

Prachtig gebouw gelegen op wandelafstand van musea, galerieën en winkels. Gratis gebruik van sauna & fitness. Gratis wifi. Gerenoveerde bar & loungeruimte.

Kamers

Ruime, lichte kamers met badkamer voorzien van al het nodige comfort.
Thee- & koffiefaciliteiten in alle kamers.

Eten en drinken

Verblijf op basis van halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 8.

Bezoeken

Inbegrepen in de prijs:

 • VP incl. welkomstdrink, water & wijn tijdens avondmaal in Zarazoga
 • Lunches tijdens de excursies
 • Plaatselijke verplichte gidsen in Pamplona, Zaragoza & Huesca
 • Inkom Monasterio de Piedro en Jardin Historico
 • Inkom Kathedraal & Pilar in Zaragaza
 • Inkom Kathedraal Huesca
 • Bezoek wijnhuis inclusief 3 wijnen

Niet inbegrepen in de prijs:

 •  Drank tijdens de middagmalen

Facultatief en vrijblijvend:

 • Boottocht & lunch in San Sebastion (€ 50 onder voorbehoud van wijziging)

Kledij

Aangepaste kledij & schoenen voorzien.

Documenten

Geldige identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro's 

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 19 aug tot zaterdag 26 aug 8 dagen € 1375 Reserveer
 • Verblijf op basis van halfpension (volpension ter plaatse)
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 325
 • 2 x dagreis met tussenovernachting

Activiteiten

Aragon - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 - België-Frankrijk: Bordeaux (978 km)

Vertrek in de vroege ochtend in Diepenbeek in dagreis richting Bordeaux. Onderweg zijn er voldoende stops voorzien. Vrije lunch. Installatie in het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht).

DAG 2 - Frankrijk – Spanje: Pamplona (298 km) – Zaragoza (177 km)

Na het ontbijtbuffet vertrekken we langs de Spaanse autowegen naar Pamplona, de hoofdstad van de regio Navarra. Deze levendige, kleurrijke en toch een ook tikkeltje rauwe stad nodigt ons na de lunch uit voor een begeleide stadswandeling met de plaatselijke gids door de gezellige smalle straten met pleintjes, karakteristieke oude huizen, kerken en paleizen. Mooi om te zien zijn o.a. de toegangspoort El Portal De Francia, het oude fort, de Taconera Tuinen en de oude stadsmuren. Tevens is Pamplona het mekka van het stierenvechten, de eeuwenoude Spaanse traditie. Na onze vrije tijd rijden we verder naar Zaragoza, de hoofdstad van de regio Aragon en gelegen aan de rivier de Ebro. Installatie in ons verblijfhotel. Welkomstdrink, avondmaal & logies (5 nachten).

DAG 3 - Spanje: Pamplona – Zaragoza

Na het ontbijtbuffet maken we een begeleide stadswandeling in Zaragoza met de plaatselijke gids. Er valt veel te bewonderen in deze verrassende, levendige stad: de Plaza Pilar, het langste plein van Europa, Catedral del Salvador, Basilica de Nuestra Senora del Pilar. De oude, charmante binnenstad is rijk aan cultureel en artistiek erfgoed, heeft mooie promenades, brede pleinen en vele tapasbars. Na de lunch heb je een vrije middag om te flaneren langs de winkels en groot warenhuizen op de brede Paseo de la Independancia of even uitrusten op één van de vele terrasjes. Avondmaal & logies.

DAG 4 - Spanje: Zaragoza – Nuevalos (109 km)

Ontbijtbuffet. Vandaag staat in het teken van de natuur. Zo rijden we naar Nuevalos waar zich het prachtige stenen klooster Monasterio de Piedra zich bevindt. We krijgen een begeleide rondleiding door de cisterciënzerklooster van de 13de eeuw. Het Piedra Vieja Restaurant is een ideale plek voor een traditionele maaltijd. Na de lunch genieten we van de rondleiding door het park. Dit park Jardin Historico biedt een verrassend landschap met paden, watervallen, beekjes, meren en grotten. De Piedra-rivier vormt een unieke ruimte met een verscheidenheid aan flora en fauna. Na een voldane dag keren we terug naar ons hotel voor avondmaal & logies.

DAG 5 - Spanje: Zaragoza – Alquezar – Barbastro (127 km)

Na het ontbijtbuffet rijden we via een prachtig gebied van de Sierra de Guara naar het middeleeuwse Alquézar. Het klovengebied ligt ingeklemd tussen de imposante bergreuzen van de Pyreneeën en de Ebrovalei. Deze oude stad, met slechts 300 inwoners, ligt boven op een heuvel en is omgeven door diepe uitgesneden kloven van de Rio Vero. Hier wandelen we door een wirwar van kronkelsteegjes langs mooie met wapenschilden versierde gevels. In de schaduwrijke en met keien geplaveide straten genieten we van de unieke sfeer. Er worden heel wat artisanale producten en keramiek aangeboden. Vrije tijd voorzien. We rijden verder richting het zuiden van de Sierra, Barbastro. In deze omgeving nemen we onze lunch. Hier bevinden zich vele amandel- en olijfbomen en worden al eeuwenlang wijnstokken aangeplant. We bezoeken er een familiewijnhuis en komen meer te weten over de geschiedenis van het gebouw en zijn ondergrondse betonnen wijnmakerijen. Het bezoek wordt geleid door een ervaren oenoloog en eindigt met het proeven van 3 wijnen. Terug naar ons hotel voor avondmaal & logies.

DAG 6 - Spanje: Zaragoza – Huesca (75 km)

Ontbijtbuffet. Vandaag rijden we naar een leuke en typische provinciestad Huesca met één van de oudste Romaanse kerken van Spanje. Het ligt op een brede ovale heuvel boven de Rio Isuela. Met de plaatselijke gids maken we een wandeling door de oude wijk en het levendige centrum: de oude gotische kathedraal met de sierlijk bewerkte gotische gevel, het 16de-eeuwse Aragonees Paleis, provinciaal museum, het klooster van San Pedro el Vieja uit de 12de eeuw, basiliek van San Lozenzo, Plaza Mayor met typische arcades en zonder twijfel één van de meest charmante plekken van Huesca. De Plaza Navara is dé ontmoetingsplaats van de stad. Na de lunch en vrije tijd keren we terug naar ons hotel voor avondmaal & logies.

DAG 7 - Spanje: Zaragoza – San Sebastian (265 km) – Frankrijk: Bordeaux (236 km)

Na het ontbijt verlaten we Zaragoza en rijden we naar San Sebastian. Tijdens een facultatieve cruise aan boord van een prachtige moderne catamaran varen we langs de kust en de baai van San Sebastian. We genieten van het ongelooflijke uitzicht en maken prachtige foto’s van verschillende bezienswaardigheden in de stad. We eindigen met een facultatieve lunch in een typische ‘sidreria’ waar we een heerlijke maaltijd nuttigen, vergezeld van cider. Nadien verder naar Bordeaux. Installatie in het hotel. Avondmaal & logies (1 nacht).

Dag 8 - Frankrijk – België: Bordeaux – Diepenbeek (978 km)

Na het ontbijtbuffet gaat het terug huiswaarts met onderweg de nodige stops.
Vrij middagmaal onderweg. Aankomst in Diepenbeek omstreeks 21.00 uur!

top