Rondreis Baltische Staten
Rondreizen

Rondreis Baltische Staten

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

We bezoeken drie fantastische landen die jarenlang onder de grote paraplu van Rusland hebben moeten schuilgaan. Ze worden dan ook steevast in één adem genoemd. Maar sinds hun onafhankelijkheid begin jaren 90 gaan ze zelfbewust hun eigen weg, met een eigen taal en eigen cultuur. Zo ervaren we, bijvoorbeeld, in Litouwen de sacrale, maar ook wat lugubere sfeer van de Berg der Kruisen. We ontdekken de mooie natuur o.a. in het Gauja Nationaal Park en de Koerse Haf. We laten ons verrassen door de schitterende architectuur van, bijvoorbeeld, de Trakai Waterburcht, Paleis Rundale, de prachtige gebouwen in de stadscentra. Vilnius (Litouwen), Tallinn (Estland) en Riga (Letland) behoren tot de mooiste hoofdsteden van Oost-Europa, ze zijn alle drie uniek qua uitstraling en sfeer. Het hoeft je dan ook niet te verbazen dat het historisch centrum van deze steden tot het UNESCO Werelderfgoed hoort! Het is een verademing deze landen te bezoeken, ze hebben zoveel te bieden en zijn bij velen nog zo onbekend.

Inclusief:

  • Nederlandstalige begeleiding gedurende de hele reis
  • Autocar + boot terugreis

Reserveer deze reis

Diverse drie- en viersterrenhotels + 1 overnachting aan boord van de ferry

Bezoeken

Niet inbegrepen: 

Trakai Waterburcht, Paleis Rundale en fooi lokale gidsen = samen ongeveer € 30

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen. 

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro (in alledrie de Baltische Staten)

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 18 jun tot maandag 27 jun 2022 10 dagen / 9 nachten € 1255 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • Nederlandstalige begeleiding gedurende de hele reis
  • Autocar + boot terugreis
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Rondreis Baltische Staten - 10 dagen

Parels van de Baltische Zee 

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

DAG 1 DIEPENBEEK – POZNAN

Vanuit Diepenbeek vertrekken we via Duitsland naar de Poolse grens en bereiken we Poznan, waar de koningen van Polen hun residentie hadden en begraven werden. Avondmaal en overnachting. 

DAG 2 POZNAN – MAZURIE

Ontbijt in het hotel. In de voormiddag bezoeken we het prachtige en het gezellige oude stadscentrum met het beroemde stadhuis. In de namiddag reizen we verder naar en door het mooie Mazurië met zijn vele meren. Avondmaal en overnachting in Mazurië.

DAG 3 MAZURIE – VILNIUS

Vandaag rijden we verder naar Litouwen. Onderweg naar Vilnius bezoeken we in Trakai het 'eilandkasteel', één van de bekendste middeleeuwse waterburchten van Europa. ’s Avonds een eerste kennismaking met de hoofdstad van Litouwen, Vilnius. Avondmaal en overnachting in Vilnius. 

DAG 4 VILNIUS – SIGULDA

Ontbijt in het hotel. In de voormiddag verkennen we uitgebreid Vilnius. Deze mooie barokke stad is bekend om zijn kleurrijke huisjes, zijn prachtige kathedraal, presidentieel gebouw, universiteit en talrijke katholieke kerken waaronder de beroemde St Annakerk, de lievelingskerk van Napoleon. In de namiddag rijden we verder naar Letland, naar het pittoreske stadje Sigulda, aan de rand van de Gaujavallei of “klein Zwitserland”. Avondmaal en overnachting. 

DAG 5 SIGULDA met het nationaal park “Gauja” – TALLINN

Ontbijt in het hotel. We maken in Sigulda een rondrit en brengen een bezoek aan de Bisschopsburcht en aan het graf van “de roos van Turaida”, het gevolg van een treurig liefdesverhaal. Na de rondrit rijden we verder naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. Avondmaal en overnachting. 

DAG 6 TALLINN – RIGA

Ontbijt in het hotel. In de voormiddag bezoeken we Tallinn. Deze oude hanzestad is een unieke middeleeuwse, ommuurde stad met prachtige torens en een aantrekkelijke markt met de oudste nog werkende apotheek uit 1422. Het historisch centrum is terecht Unesco Werelderfgoed. In de namiddag verlaten we Tallinn en rijden we verder naar Riga, de hoofdstad van Letland. Riga is de grootste stad van de Baltische Staten en een echte “art-nouveaustad”. Avondmaal en overnachting.

DAG 7 RIGA

Ontbijt in het hotel.  Hier bezoeken we uitgebreid de oude stad, de beroemde markt met de Zeppelinhangars, de mooie Orthodoxe kathedraal, het Zwarthoofdenhuis, het Bezettingsmuseum, het Vrijheidsbeeld, de Opera en natuurlijk de mooiste art-nouveauwoningen. Ook het historisch centrum van Riga staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. In 2014 was Riga Culturele Hoofdstad van Europa. Avondmaal en overnachting.

DAG 8 RIGA – KLAIPEDA

Ontbijt in het hotel. Op weg naar Klaipeda, de ijsvrije haven van Litouwen bezoeken we nog het 18de-eeuwse Paleis Rundale, een geschenk van tsarina Anna van Rusland aan Ernst von Biron, haar minnaar. Het is het belangrijkste barokke kasteel van Letland, het 'Versailles van de Baltische Staten'. De architect van Rundale was Rastrelli, die de Hermitage in Sint-Petersburg, heeft ontworpen. In Litouwen brengen we nog eerst een bezoek aan de “Berg der Kruisen” een bedevaartsoord, bekend in de hele wereld. Al vanaf 1830 brengen pelgrims kruisen mee in alle maten en kleuren. Het zijn er ondertussen meer dan 200 000. Avondmaal en overnachting.

DAG 9 KLAIPEDA

Ontbijt in het hotel. Vandaag staat de beroemde schoorwal op het programma. Per boot varen we naar de Koerse Haf, of schoorwal, een 94 km lang schiereiland waarvan ongeveer iets meer dan de helft in handen is van Litouwen en de rest tot Rusland behoort. We bezoeken hier het toeristisch stadje Nida, zomerverblijf van Nobelprijswinnaar Thomas Mann, en ook de hoogste zandduinen van Europa. Daarna maken we een stadswandeling in Klaipeda, de stad van de amber. ’s Avonds schepen we in aan boord van het schip dat ons naar Kiel zal brengen. Avondmaal en overnachting.

DAG 10 KIEL

Ontbijt op het schip. Aankomst in de ochtend in Kiel en verder naar Diepenbeek. Aankomst in de vroege avond.

top