Rondreis Baltische Staten
Rondreizen

Rondreis Baltische Staten

Algemeen
Foto's
Activiteiten

We bezoeken 3 fantastische landen en staan verbaasd over de mooie natuur, maar vooral over de schitterende cultuur. 

Vilnius, Tallinn en Riga  behoren tot de mooiste hoofdsteden van Oost-Europa en niet voor niets behoren de oude stadscentra van deze steden tot het UNESCO werelderfgoed! Het is een verademing deze landen te bezoeken, ze hebben zoveel te bieden en zijn bij velen nog zo onbekend.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen. 

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds) 

Munten

Euro 

Activiteiten

Rondreis Baltische Staten - 10 dagen

Parels van de Baltische Zee 

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

DAG 1 DIEPENBEEK – POZNAN

Vanuit Diepenbeek vertrekken we via Duitsland naar de Poolse grens en bereiken we Poznan, waar de koningen van Polen hun residentie hadden en begraven werden. Avondmaal en overnachting. 

DAG 2 POZNAN – MAZURIE

In de voormiddag bezoeken we het prachtige en het gezellige oude stadscentrum met het beroemde stadhuis. In de namiddag reizen we verder naar en door het mooie Mazurië. 

DAG 3 MAZURIE – VILNIUS

Vandaag rijden we verder naar Litouwen. Onderweg naar Vilnius bezoeken we in Trakai nog één van de bekendste waterburchten van Europa. ’s Avonds een eerste kennismaking met deze hoofdstad. Overnachting in Vilnius. 

DAG 4 VILNIUS – SIGULDA

In de voormiddag verkennen we uitgebreid Vilnius. Deze mooie barokke stad is bekend om zijn prachtige kathedraal, zijn presidentieel gebouw, zijn universiteit en zijn talrijke katholieke kerken waaronder de beroemde St Annakerk, de lievelingskerk van Napoleon. In de namiddag rijden we verder naar Letland waar we in Sigulda, “klein Zwitserland” genoemd, overnachten. 

DAG 5 SIGULDA met het nationaal park “Gauja” – TALLINN

We maken in Sigulda een rondrit en brengen een bezoek aan de Bisschopsburcht en aan het graf van “de roos van Turaida”. Na de rondrit rijden we verder naar Tallinn, de hoofdstad van Estland. 

DAG 6 TALLINN – RIGA

In de voormiddag bezoeken we Tallinn. Het is een unieke middeleeuwse, ommuurde stad met prachtige torens en een aantrekkelijke markt met de oudste nog werkende apotheek uit 1422. In de namiddag verlaten we Tallinn en rijden we verder naar Riga, de hoofdstad van Letland. Riga is de grootste stad van de Baltische Staten en een echte “art- nouveaustad”.

DAG 7 RIGA

Hier bezoeken we uitgebreid de oude stad, de beroemde markt met de Zeppelinhangars, de mooie Orthodoxe kathedraal, het Zwarthoofdenhuis, het Bezettingsmuseum, het Vrijheidsbeeld, de Opera en natuurlijk de mooiste art-nouveauwoningen. 

DAG 8 RIGA – KLAIPEDA

Op weg naar Klaipeda, de haven van Litouwen bezoeken we nog het Paleis Rundale, een geschenk van tsarina Anna van Rusland aan Ernst von Biron, haar minnaar. De architect van Rundale was Rastrelli, die de Hermitage in SINTtPetersburg, heeft ontworpen. In Litouwen brengen we daarna nog een bezoek aan de “Berg der Kruisen” een bedevaartsoord, gekend in de ganse wereld. 

DAG 9 KLAIPEDA

Hier bezoeken we de beroemde schoorwal, een 94 km lang schiereiland waarvan ongeveer iets meer dan de helft in handen is van Litouwen en de rest tot Rusland behoort. We bezoeken hier het toeristisch stadje Nida en ook de hoogste zandduinen van Europa. 

DAG 10 KIEL

Aankomst in Kiel en verder naar Diepenbeek.

top