Rondreis Kaunas
Rondreizen

Rondreis Kaunas

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Blind date met Litouwen

Prachtreis naar het Baltische Litouwen met als hoogtepunt de verkenning van de stad Kaunas. De Europese culturele hoofdstad 2022!

Onze vakantie start echter al eerder. Vooraleer we aankomen in Litouwen bezoeken we eerst nog het Poolse Thorn (befaamd om zijn gotische bouwkunst) en Mazurië. Eenmaal aangekomen in Litouwen begeven we ons meteen naar de tweede grootste stad van het land, Kaunas. Het historische deel is zeker een bezoek waard. Andere uitstappen gedurende deze fantastische 9-daagse zijn onder andere het Duivelmuseum, het openluchtmuseum in Rumsiskes, het stadhuis van Kaunas, de opstandingskerk (met panoramisch uitzicht over de stad)… Ook verkennen we verschillende andere Litouwse steden waaronder Klaipeda, Palanga en Vilnius.

Reserveer deze reis

Verblijf in hotel en boot (binnenkajuiten)

Eten en drinken

Verblijf in halfpension.

Bezoeken

Inbegrepen in de prijs

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

220 V – stopcontacten type F 

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
dinsdag 4 okt tot woensdag 12 okt 9 dagen € 995 Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 132
  • 2 x dagreis (heenreis met tussenovernachting)

Activiteiten

KAUNAS - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1

Vroeg vertrek in Diepenbeek. Via het Ruhrgebied, Hannover en Berlijn bereiken we Frankfurt aan de Oder voor overnachting in ons hotel.

DAG 2

We zetten onze reis verder door Polen waar we omstreeks de middag een halte houden in Torun (Unesco-werelderfgoed) om een bezoek te brengen aan de geboortestad van Nicolaas Copernicus, de astronoom die de aarde in beweging zette rond de zon. In de namiddag rijden we richting Mazurië waar we overnachten in Mragowo. 

DAG 3

Vandaag rijden we door het fascinerende gebied van Mazurië naar de grensovergang met Litouwen. We bereiken Kaunas, de tweede grootste stad van Litouwen waar onze plaatselijke gids ons opwacht en waar we nog het Duivelsmuseum gaan bezoeken.

DAG 4

In de voormiddag maken we een uitgebreide wandeling in Kaunas, de stad die tussen het interbellum de hoofdstad was van Litouwen en gekend is om zijn oud stadsgedeelte en de middeleeuwse gerenoveerde burcht. In de namiddag maken we een korte uitstap naar Rumsiskes voor een bezoek aan het Open Air museum. Hier kunnen we proeven van de Litouwse producten zoals kaas, honing en hun beroemde kruidenthee. Daarna terug naar Kaunas voor onze 4-gangendiner. Mogelijk bestaat nog de kans om een folkloreavond (facultatief) bij te wonen.

DAG 5

Vandaag rijden we naar Vilnius, maar onderweg maken we eerst nog een fotostop aan de 14de-eeuwse waterburcht van Vytautas de Grote in Trakai. Verder naar Vilnius, na wereldoorlog II de nieuwe hoofdstad van Litouwen. Daar bezoeken we de talrijke kerken zoals de beroemde Petrus- en Pauluskerk en de Sint-Annakerk die zelfs door Napoleon bewonderd werd. Ook het universiteitsgedeelte, het Joodse Getto, het presidentieel paleis en het bedevaartsoord, de Poort van de Dageraad.

DAG 6

Vandaag gaan we naar Birstonas een kuuroord waar we een prachtig uitzicht hebben over de Nemunasrivier en over de stad. Daarna bezoeken we nog het klooster Pazaislis, een architectonische parel in Litouwen. In de late namiddag keren we terug naar ons hotel in Kaunas.

DAG 7

We laten vandaag onze Europese cultuurhoofdstad achter ons en rijden naar de Berg der Kruisen even voorbij de stad Siauliai. Dit is een internationaal bekend bedevaartsoord dat in de 19de eeuw ontstaan is, gericht tegen het antigodsdienstig beleid van de Sovjet-Unie. Bij terugkomst bezoeken we nog de beroemde badplaats Palanga en de zeehaven Klaipeda, de 3de grootste stad van Litouwen, waar we de mooie vakwerkhuizen kunnen aanschouwen, de Simon-Dach-bronnen en het beeldje van Annchen von Tharau.

DAG 8

Op onze laatste dag in Litouwen bezoeken we nog de Koerse Schoorwal, een 98 km lange landtong waarvan de helft ongeveer verdeeld is tussen Litouwen en Rusland. Alleen het Litouws gedeelte kunnen we bezichtigen met zijn hoge duinen, gouden stranden, het heksenbos met zijn houtensculpturen en de woning van de Duitse Nobelprijswinnaar literatuur Thomas Mann. Na nog een hapje verse vis nemen we afscheid van onze plaatselijk gids en gaan we aan boord van het DFDS schip dat ons de volgende dag naar Kiel zal brengen.

DAG 9

Na een mooie cruise over de Oostzee komen we aan in Kiel omstreeks 17.00 uur waar we de terugtocht aanvatten naar Diepenbeek.

top