Rondreis Oekraïne
Rondreizen

Rondreis Oekraïne

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Deze reis voert je naar de mooiste en meest boeiende steden van Oekraïne: Kiev en Lviv. Steden met elk hun eigen karakter en hun eigen geschiedenis. Tijdens deze reis leer je de verschillende gezichten van dit fascinerende land kennen. Lviv, gelegen in het uiterste westen van het land, is zonder twijfel een van de meest charmante en sfeervolle steden van Oekraïne. Lviv staat op de Unescolijst als werelderfgoed. Kiev, de hoofdstad van Oekraïne is een bruisende, groene stad om te verkennen. Kiev is ook de grootste stad van Oekraïne, het hart van het land. Het hoogtepunt van jouw verblijf is Pechersk Lavra, het grottenklooster. Vervolgens bezoeken we Kamianets-Podilsky met zijn charmante oude centrum vol kasseienstraatjes en kleurrijke huisjes, zijn indrukwekkend fort gelegen op een eiland aan een diepe kloof. Volgende halte is het middeleeuwse Kolomyia met zijn opmerkelijke Pysanka Museum. Via een tussenovernachting in de omgeving van Boedapest beëindigen we deze reis. 

GELDIG INTERNATIONAAL PASPOORT VEREIST 

Volpension in Oekraïne

Reserveer deze reis

Diverse hotels, verblijf op basis van halfpension buiten Oekraïne en volpension in Oekraïne

Bezoeken

Oekraïense gids, voor de rondreis in Oekraïne. 

Kledij

In kloosters en kerken dienen de vrouwen een hoofddoek te dragen. Blote armen zijn verboden.  

Documenten

GELDIG INTERNATIONAAL PASPOORT VEREIST. Deze dient nog minstens 6 maanden geldig te zijn, vanaf de datum dat je terug bent in België. 

Munten

Oekraïense Grivna – Ter plaatse in te wisselen. 

Netspanning

220 V

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 11 jun tot woensdag 22 jun 12 dagen / 11 nachten € 1325 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in volpension in Oekraïne en halfpension tijdens heen- en terugreis.
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis


Activiteiten

Rondreis Oekraïne - 12 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk ● De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

DAG 1 DIEPENBEEK – WROCLAW (POLEN) OF OMGEVING

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. We rijden via de Duitse autobanen naar de Duits-Poolse grens en zo verder naar ons hotel voor een avondmaal en tussenovernachting. 

DAG 2 WROCLAW (OF OMGEVING) – LVIV (OEKRAÏNE)

Na ons ontbijt zetten we onze weg verder richting de Oekraïense stad Lviv. Waar we dineren in ons verblijfshotel, voor 2 nachten. 

DAG 3 LVIV

Vandaag staat er een walking city tour, doorheen het oude stadsgedeelte van Lviv, op ons programma. We starten de tour aan de oude markt genaamd “Rynok Square”, opgenomen door de Unesco als werelderfgoed. In het centrum van de stad kan je het “zware” stadhuis terugvinden, dat omgeven is door een fascinerende verscheidenheid aan prachtige herenhuizen met hun renaissance- en barokke gevels, een aantal van hen dragen zelfs nog steeds sporen van de Oekraïense folkarchitectuur. De smalle straatjes rond Rynokplein huisvestten eens de werkplaatsen van Lviv-schoenmakers, printers, chemici en tal van andere Lviv-handelaars. We brengen een bezoek aan het voormalige Operahuis, de Armeense Kathedraal en de Hemelvaartkerk. ’s Middags gezamenlijke lunch. Hierna brengen wij nog een bezoek aan de begraafplaats Lychakiv ook wel vaak Lychakiv Necropolis genoemd. Dit is een van de oudste begraafplaatsen van Europa. Elk jaar trekt zijn architecturale schoonheid tal van toeristen aan en het wordt zelfs soms vergeleken met Père Lachaise in Parijs. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel.

DAG 4 LVIV - KIEV

Na ons ontbijt ontdekken we het landschap en infrastructuur op onze weg naar Kiev. Aankomst in de late namiddag. Avondmaal en overnachting. 

DAG 5 KIEV

Deze dag staat volledig in teken van de Oekraïense hoofdstad Kiev. We beginnen deze dag met een wandel city tour doorheen het historisch gedeelte. Tijdens deze excursie komen we de meest interessante plaatsen tegen zoals de Gouden poort, een uniek monument van de oude Russische defensieve constructies, een van de weinige die vandaag de dag nog te bezichtigen zijn. De Sint-Sofiakathedraal, gebouwd in de 11de eeuw Sint-Michielsklooster, deze hemelsblauwe kathedraal, met zijn fabelachtig glanzende koepels, is een van de mooiste en belangrijkste orthodoxe tempels in de Oekraïense hoofdstad de Sint-Andreaskerk, de Sint-Andreas afdaling in de volksmond bekend als het Montmartre van Kiev, is een van de oudste straten in Kiev Majdan Nezalezjnosti (‘Plein van de Onafhankelijkheid’)&hellip ’s Middags wordt er weer een gezamenlijke lunch voorzien in de stad. Namiddag is er vrije tijd. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel te Kiev. 

DAG 6 KIEV

Vandaag maken we een uitstap naar Kiev Pechersk Lavra oftewel het holenklooster van Kiev. is de zetel van de Russischorthodoxe Kerk in Oekraïne. Het werd in 1051 in de heuvels bij Kiev gesticht door de monniken Antonius en Theodosius. In 1990 werd het klooster tot Werelderfgoed uitgeroepen. Het klooster draagt de titel lavra, wat aangeeft dat het een van de vier belangrijkste religieuze centra van de Russisch-orthodoxe Kerk is. Het Oekraïense woord ПЕЧЕРИ (petsjery) betekent grotten. In een ondergronds gangenstelsel met een lengte van ongeveer 30 km bevinden zich kapellen en gebedsruimtes. De gangen dienen ook als begraafplaats voor de monniken van de lavra. Gezien de constante (lage) temperatuur gaan deze niet over tot ontbinding (een soort mummificatieproces) waarbij zeer oude overledenen eruitzien als waren ze gisteren begraven. Een deel is open voor bezichtiging. ’s Middags gezamenlijke lunch. In de namiddag bezoeken we de weelderige verblijfplaats van voormalig president Viktor Yanukovych. ’s Avonds avondmaal en overnachting in ons hotel.

DAG 7 KIEV – KAMJANETS

Na het ontbijt, maken we een sightseeing tour doorheen de stad Kamjanets Podilsky. Deze stad in het district Khmelnitski van Oekraïne is een districtshoofdstad tot de jaren 1950. Hierna wordt er nog vrije tijd voorzien. Avondmaal en overnachting in ons hotel. 

DAG 8 KAMJANETS – KHOTYN – KOLOMYA

Een excursie naar het fort van Khotyn staat vandaag op de planning. Een vesting complex gelegen aan de oevers van de rivier de Dnjestr in Khotyn. In 2007 werd dit fort één van de 7 wonderen van Oekraïne genoemd. Lunch ter plaatse. Omstreeks 13.00 uur vertrekken we verder door naar Kolomiya waar we het Pysankamuseum en het museum van volkskunst Hutsulshchyna en Pokuttya, alsook het oudste houten kerk in Pokuttya. Hierna inchecken in ons hotel voor avondmaal en overnachting.

DAG 9 KOLOMYA – OEZJHOROD – HONGARIJE

Na ons ontbijt rijden we langs de Roemeense grens tot aan de grensovergang met Hongarije. Vrij middagmaal. Vandaar naar Nyiregyhaza, in Hongarije voor ons avondmaal en tussenovernachting. 

DAG 10 BOEDAPEST

Na het ontbijt rijden we verder tot Boedapest. Hier voorzien we nog een daguitstap. Vrij middagmaal. Avondmaal en overnachting in de buurt van Boedapest. 

DAG 11 BOEDAPEST – PASSAU (OF OMGEVING)

Vandaag zetten wij onze terugkeer naar België weer verder. Over de Oostenrijkse autobanen komen wij ’s avonds aan in Passau voor een avondmaal en tussenovernachting. 

DAG 12 PASSAU (OF OMGEVING) – DIEPENBEEK

Na een dagrit en een hoofd vol mooie herinneringen komen wij ’s avonds aan in Diepenbeek.
top