IJsland - VLIEGVAKANTIE - Centerhotel Grandi Reykjavik
Vliegreizen & cruises

IJsland - VLIEGVAKANTIE - Centerhotel Grandi Reykjavik

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

IJSLAND, EEN HEEL APARTE REISBESTEMMING

Met onze eigen reisleiding bezoeken we in februari niet alleen de hoofdstad Reykjavik maar ook en vooral zijn we op zoek naar water, vuur, ijs en het noorderlicht. De Golden Circle met zijn watervallen, aardbevingen, rotsformaties en geisers zijn een lust voor het oog. Met een grote kans om te kijken naar het unieke tafereel van het noorderlicht maakt van deze reis een onvergetelijke belevenis!

Lente in IJsland. We bezoeken tijdens de reis in mei het belangrijkste stuk van dit onbekende en tot de verbeelding sprekende land. We laten ons verrassen door Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. De Hallgrimskerk, Harpa, de Sun Voyager, het Höfdhi-huis… zullen je zeker weten te bekoren. De boeiende Golden Circle-rondrit met de door Unesco erkende Thingvellir, de beroemde Geysir, de prachtige waterval Gullfoss, en natuurlijk een bezoek aan de Blue Lagoon komen vanzelfsprekend ook aan bod. In april 2010 barstte de vulkaan Eyjafjallajökull uit en hield het vliegverkeer in de wereld wekenlang aan de grond. Momenteel is de vulkaan terug rustig en kunnen we de gletsjer gaan bewonderen. Naast aandacht voor de speciale geologie van het eiland – het splijt langzaam in twee – genieten we zeker van de aparte natuur en gaan we walvissen spotten, een unieke ervaring! We proeven o.a. van de lekkere, verse vis en de heerlijke, gezonde skyr. 

Inclusief:

  • vlucht Frankfurt/Keflavik en Keflavik/Frankfurt
  • vervoer naar en van de luchthaven
  • overnachtingen
  • stadsrondrit Reykjavik
  • uitstappen naar Golden Circle, schiereiland Reykjanes, Blue Lagoon

Reisdata
zaterdag 20 feb tot woensdag 24 feb 2021
donderdag 6 mei tot dinsdag 11 mei 2021

Bekijk data en prijzen

Centerhotel Grandi Reykjavik

Dit stijlvolle, industriële hotel in Reykjavik profiteert van een fantastische ligging in het midden van de creatieve wijk in het centrum van de stad. De perfecte uitvalsbasis.

Faciliteiten

In het hotel zijn een bar en een restaurant aanwezig. Er is ook een gloednieuw wellnessgedeelte dat zal openen in 2021.

Kamers

De moderne en comfortabele kamers zijn voorzien van telefoon, tv, gratis wifi, en een minibar. Elke kamer heeft zijn eigen badkamer met douche of bad.

Eten en drinken

's Morgens kunnen we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. Voor het avondeten doen we verschillende restaurants aan. 

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen en aangepaste winterkledij. Ook zwemgerief zeker meenemen om te kuren.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)volstaat maar internationaal paspoort werkt sneller en eenvoudiger in de luchthaven. Controle bij vertrek in Diepenbeek!! Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

IJslandse kroon, ook op de luchthaven te koop, creditcard overal mogelijk.

Netspanning

230 V geen speciale stekkers nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
zaterdag 20 feb tot woensdag 24 feb 2021 5 dagen / 4 nachten € 1359
1
Reserveer
donderdag 6 mei tot dinsdag 11 mei 2021 6 dagen / 5 nachten € 1609
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

IJsland winter- 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.


Dag 1 - Laugardagur

Met onze autocar naar Frankfurt Airport. Ongeveer 3 uur tot Keflavík, de nationale luchthaven van IJsland. Met de autocar rijden wij (50km) naar ons hotel in het centrum van de hoofdstad Reykjavik. Incheck en avondmaal in een van de bekendste visrestaurants van de stad.

Dag 2 - Sunnudagur

Een geleide stadsrondvaart en -wandeling over de verwarmde voetpaden van de noordelijkste hoofdstad ter wereld met o.a.: het beroemde Höfði-huis waar Reagan en Gorbatsjov elkaar in 1986 troffen, prachtige pulls en schapenwolbreigoed, de haven… Na het avondmaal wordt de dag afgesloten met de zoektocht naar het bekende natuurspektakel noorderlicht, poollicht of Aurora Borealis.

Dag 3 - Mánudagur

De koninginnenrit van IJsland. Cultuur, natuur, geschiedenis en geologie zijn verenigd in ”The Golden Circle” een van de toppers in IJsland. In Thingvellir, het oudste parlement ter wereld. Het thermaal gebied Haukadalur met vulkanisme en geisers, een fantastisch schouwspel vlak voor ons. Gullfoss, de mooiste watervallen van IJsland kunnen we natuurlijk, zelfs in de winter, niet voorbij rijden.

Dag 4 - Priðjudagur

Naar het schiereiland Reykjanes. Een vulkanisch gebied met solfataren, uitgedoofde vulkanen, geothermische gebieden en lavavelden een fascinerend landschap. En bezoek aan de ”Blue Lagoon”. Drijven, baden en genieten in een kunstmatig meer, met mossen begroeid lavaveld. Het water heeft een temperatuur van 35 °C en bevat 2,5 % zout. Is rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren die het een lichtblauwe, bijna opale kleur geven. Het bad waarvan het water een helende werking heeft is een van de grootste toeristische trekpleisters van IJsland. Dus zwemgerief zeker niet vergeten, want het water is maar 1 m diep.

Dag 5 - Miðvikudagur

Afscheid nemen van het eiland van vuur, water en ijs. Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Frankfurt in Duitsland. Met onze autocar terug naar Diepenbeek.

IJsland MEI - 6 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Lente in IJsland. We bezoeken tijdens deze reis het belangrijkste stuk van dit onbekende en tot de verbeelding sprekend land. We laten ons verrassen door Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. De boeiende Golden Circle-rondrit met de door Unesco erkende Thingvellir, de beroemde Geysir, de prachtige waterval Gullfoss, en natuurlijk een bezoek aan de Blue Lagoon komen vanzelfsprekend ook aan bod. In april 2010 barstte de vulkaan Eyjafjallajökull uit en hield het vliegverkeer in de wereld wekenlang aan de grond. Momenteel is de vulkaan terug rustig en kunnen we de gletsjer bewonderen. Naast aandacht voor de speciale geologie van het eiland – het splijt langzaam in twee – genieten we zeker van de aparte natuur en gaan we walvissen spotten, een unieke ervaring! We proeven o.a. van de lekkere, verse vis en de heerlijke, gezonde skyr.

Dag 1 KEFLAVIK

Vertrek in de vroege ochtend vanuit Diepenbeek voor transfer naar de beroemde luchthaven van Frankfurt. Vrij middagmaal. In de vroege namiddag vlucht naar Keflavik, de luchthaven bij Reykjavik. Met een lokale bus overbrenging naar ons hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 2 REYKJAVIK – REYKJANES 100 km

Ontbijt in het hotel. Geleid bezoek aan Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. De Hallgrimskerk, met zijn aparte architectuur, het futuristische Harpa, de Sun Voyager, het Höfdhi-huis, legendarische plek van de topontmoeting tussen Gorbatsjov en Reagan in 1986… komen zeker aan bod. Vrij middagmaal. In de namiddag verkennen we het schiereiland Reykjanes voor een eerste kennismaking met de spectaculaire natuur met als afsluiter het bezoek aan de Blue Lagoon, dé topattractie van IJsland. Breng zeker je zwemgerief mee!
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3 GOLDEN CIRCLE 250 km

Ontbijt in het hotel. De excursie naar de Golden Circle verbindt de natuur, de cultuur, de geschiedenis en de geologie van dit eiland. Onze eerste stop is Thingvellir, door Unesco erkend als Werelderfgoed. Op deze plek ontstond het eerste parlement ter wereld. Momenteel is de plek vooral berucht door het uiteendrijven van de Europese en Noord-Amerikaanse tektonische plaat m.a.w. het eiland scheurt hier langzaam in twee! We maken hier een prachtige, veilige wandeling door een spectaculaire kloof. Vrij middagmaal. Daarna gaat het naar de wereldberoemde Geysir, de spuitende warmwaterbron waaraan wij ons woord geiser te danken hebben. Afsluiten doen we met de mooiste waterval van het eiland, de Gulfoss, een wonder van de machtige IJslandse natuur. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4 EYJAFJALLAJÖKULL 300 km

Ontbijt in het hotel. De excursie van vandaag brengt ons naar de zuidkust van het eiland met zijn vissersdorpjes en vruchtbare agrarische gebieden. In april 2010 zorgde een uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull (1666m) voor heel wat opschudding. De stofwolk uit de krater zorgde ervoor dat er wekenlang geen vliegtuig kon vliegen. Hopelijk houdt de vulkaan zich rustig als wij zijn gletsjer gaan bezoeken. Vrij middagmaal. De waterval Seljalandsfoss en de gletsjertong Solheimajökull vervolledigen deze excursie. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5 WALVISSEN SPOTTEN

Ontbijt in het hotel. In de oude haven van Reykjavik schepen we in op de Andrea en varen we naar de Faxafloibaai, in het noorden van de hoofdstad. We kijken uit naar o.a. walvissen, orka’s, bultruggen en dolfijnen. We krijgen de kans om van dichtbij kennis te maken met de beroemde papegaaiduikers en de arctische zeezwaluw. Vrij middagmaal. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6 DIEPENBEEK

Vroeg ontbijt in het hotel. Overbrenging naar de luchthaven Keflavik voor onze vlucht naar Frankfurt en verder met de bus van De Zigeuner naar Diepenbeek. Vrij middagmaal. Aankomst in Diepenbeek in de vroege avond.

Vervoer

  • Onze autocar brengt je naar de luchthaven van Frankfurt en komt je daar de laatste dag ook terug oppikken. 
  • Het traject Frankfurt/Keflavik en Keflavik/Frankfurt doen we met het vliegtuig.
top