Malta - VLIEGVAKANTIE
Vliegreizen & cruises

Malta - VLIEGVAKANTIE

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Malta is gelegen in de Middellandse Zee. Het eiland heeft warme zomers en zachte winters. Via Düsseldorf rechtstreekse vlucht naar Malta. Volgende uitstappen zijn inbegrepen: bezoek aan de hoofdstad Valletta, één van de hoogtepunten van Malta. Mdina dat centraal gelegen is op het eiland is vrijwel autovrij wat de authentieke sfeer ten goede komt. Het tegen Mdina aangelegen Rabat is een stuk groter maar bijna net zo mooi. Het eiland Gozo biedt rust, ruimte en idyllische dorpen. Een havenrondvaart en shoppen in Sliema staan ook op het programma. De meeste winkels zijn geconcentreerd in de autovrije straten.

Inclusief:

  • Vervoer naar/terug Luchthaven Düsseldorf
  • Verplaatsingen met plaatselijke bus
  • Verblijf in halfpension


Ligging

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V. Speciale stekker nodig voor apparaten.

Activiteiten

Malta februari

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek richting de luchthaven van Düsseldorf. Aankomst in Malta. Transfer naar het hotel, inchecken. Vrij middagmaal.

Dag 2

Ontbijtbuffet. Vandaag gaan we met de autocar naar Valletta, de hoofdstad van Malta. We brengen een bezoek aan de Saint John’s Co Cathedral met prachtige vloermozaïeken, grafstenen van de Johannieters en kapellen van de Maltezer ridders. Tevens een prachtig schilderij van Caravaggio (Johannes de Doper). Vervolgens bezoeken we de Upper Baracca Gardens voor een geweldig zicht op de haven en de kanonnen. We gaan verder door de oude stad langs de markthal die nu dienst doet als food hall (eetstalletjes). Vrije lunch. Namiddag gaan we naar het paleis van de grootmeester. Daarna naar Malta in 5D. Dit is een leuke show van ongeveer 20 minuten (wind, geluid, schudden en 3D-animatie over de geschiedenis van Malta.) De autocar brengt ons terug naar het hotel. Na het diner maken we nog een wandeling langs de promenade.

Dag 3 - De tempelcomplexen van de steentijd

Na het ontbijt vertrekken we met de autocar naar het centrum van het eiland. Wij bezoeken de tempels van Hagar Qim. Dit complex bestaat uit één hoofdtempel en meerdere bijgebouwen. Maar eerst krijgen we in het museum een 4D-film te zien over de geschiedenis van de tempels van Hagar Qim. (Deze film is natuurlijk gefingeerd want er zijn geen geschriften, enkel veronderstellingen gebaseerd op de gevonden voorwerpen.) Na ons bezoek aan de tempels gaan we met bootjes per 8 naar de Blauwe Grot. Dit is een zeer mooie boottocht langs de kliffen en door de grotten. (± 20 minuten). Voor wie niet mee gaat met het bootje zijn er voldoende terrasjes en koffiebars met zicht op zee. Wie niet goed kan klimmen, kan met een golfkarretje terug omhoog. (€ 1 per persoon). Hierna gaan we verder naar de Duistere Grot Ghar Dalam, een opmerkelijke prehistorische spelonk die tijdens de tweede helft van de 19de eeuw werd ontdekt. De duistere grot laat zien hoe mensen er vroeger woonden. Zelfs tot in de 19de eeuw. Er is ook een klein museum met skeletten van beren, nijlpaarden, paarden… Daarna gaan we met een vijftigtal trappen naar beneden. Onderweg ontdekken we verschillende inheemse planten met de naamkaartjes erbij. We gaan verder naar Marsaxlokk voor een lunch (met verse vis) aan de promenade met zicht op zee en de Luzzi. (De beschilderde vissersboten met het oog van Osiris dat hen beschermt tegen onheil.)

Dag 4

Na het ontbijt rijden we richting Mdina. Dit is een stille stad, wat wil zeggen dat enkel bewoners er met de auto in mogen. We worden dus afgezet aan de oude stadspoort en kunnen eventueel met koetsjes door deze mooie oude stad. Er hangt hier een heel gezellige ambiance door de vele terrasjes en winkeltjes. Je bent hier dus in de ideale gelegenheid om souvenirs op de kop te tikken. We krijgen eveneens de kans om cactuslikeur te proeven of de mooie kathedraal te bezoeken (inkom € 5). Vrije lunch in Rabat. In de vroege namiddag brengt de autocar ons terug naar ons hotel waar we van het avondmaal kunnen genieten.

Dag 5

Vandaag staat er een halve daguitstap naar de drie steden Vittoriosa, Senglea en Cospicua op het programma. Vertrek in Vittoriosa (Birgu) bij de haven. We maken een wandeling langs de jachthaven met boten van rijke filmsterren, politici en oliemagnaten zoals Angeline Jolie & Brad Pitt. Deze bootjes kosten tot wel 100 miljoen euro. Dan door de oude stad Cospicua. Onze eerste halte voor de toegangspoort is het oorlogsmuseum. De bogen achter de brug (toegang tot de oude stad) werden gebruikt in het begin van de film “The Gladiator”. Inkom door de oude stadspoort van Birgu (Vittoriosa). In de verte hebben we zicht op Ricasoli point waar de filmstudio’s van Hollywood, Bollywood en Maltawood zich bevinden. We brengen een bezoek aan het paleis van de inquisiteur met oude meubels, kapel, geschiedenis van de inquisitie, slaapkamer, folterkamer… Op de Piano Nobile is er een tijdelijke tentoonstelling over oude kaarten van dorpen op het eiland. We zien mooie, authentieke huizen met speciale deurkloppers en poortjes om de geiten buiten te houden. We worden weer opgepikt door onze autocar aan de haven.

Dag 6

Vandaag genieten we van een vrije dag in ons hotel. Je kan een fiets huren, gebruik maken van het binnenzwembad of een wandeling langs de baai maken.

Dag 7

We maken vandaag een daguitstap naar het zustereiland Gozo (facultatief). Nadat de ferry ons heeft overgezet maken we een rondrit op het eiland. De vele bezienswaardigheden en prachtige landschappen zorgen ervoor dat er altijd wel iets nieuws te ontdekken is op het eiland. Liefhebbers van architectuur kunnen terecht bij de Basiliek van de Gezegende Maagd van Ta’Pinu of de barokke St.-George Basiliek.

Dag 8

Na het ontbijt pakken we onze spullen zodat de autocar ons tijdig naar de luchthaven kan brengen voor onze vlucht. Na landing komt onze autocar ons oppikken en brengt ons terug naar Diepenbeek.

top