Rome - VLIEGVAKANTIE
Vliegreizen & cruises

Rome - VLIEGVAKANTIE

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Rome was het centrum van het enorme Romeinse Rijk, de zetel van de Kerk en is vandaag de dag de bruisende hoofdstad van Italië. Uit de Romeinse Oudheid stammen het Colosseum, de ruïnes van het Forum Romanum en het Pantheon. Ook Vaticaanstad is een trekpleister van formaat met het Sint-Pietersplein, de Sint-Pietersbasiliek en de Sixtijnse Kapel, waar de pausen verkozen worden. Toeristen worden niet alleen gecharmeerd door de bezienswaardigheden, maar ook door de aparte sfeer en romantiek die in de lucht hangt in de buurt van de Piazza Navona, de Spaanse Trappen en de Trevifontein.


FACULTATIEVE BEZOEKEN VATICAANS MUSEUM EN COLOSSEUM:

BOEKING TOT 2 MAANDEN VOOR VERTREK IS GEGARANDEERDE TOEGANG TOT HET COLOSSEUM EN/OF VATICAANS MUSEM. BIJ LATERE BOEKINGEN KUNNEN WE DIT NIET MEER GARANDEREN.

Inclusief:

  • Vervoer naar en van de luchthaven
  • De vluchten naar en van Rome
  • Alle vermelde transporten met luxeautocar
  • Nederlandstalige begeleiding gedurende de hele reis

Reisdata
woensdag 14 jul tot zondag 18 jul
woensdag 18 aug tot zondag 22 aug
zaterdag 30 okt tot woensdag 3 nov
maandag 27 dec tot vrijdag 31 dec

Bekijk data en prijzen

Hotel Cicerone

Een centraal gelegen hotel in het centrum van Rome.

Faciliteiten

In de pianobar kan je genieten van de prachtige muziek, een cocktail of een hapje. 

Kamers

De luxueuze en comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv en badkamer met haardroger.

Eten en drinken

Verblijf kamer & ontbijt. Het hotel heeft een eigen bar en restaurant.

Bezoeken

Voor de entreegelden en het openbaar vervoer voorzie je best ± € 60 per persoon.

Toeristentaks wordt apart afgerekend (± € 24 per persoon)

Kledij

Voorzie gemakkelijke wandelschoenen. Rome is een stad die we te voet ontdekken of met het openbaar vervoer. Deze citytrip is NIET geschikt voor mensen die slecht te been zijn.

Documenten

Geldige identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringpas (verplicht voor Italië en gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

230 V – speciale reisstekker

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene K+O
1
woensdag 14 jul tot zondag 18 jul 5 dagen / 4 nachten € 599
1
Reserveer
woensdag 18 aug tot zondag 22 aug 5 dagen / 4 nachten € 540
1
Reserveer
zaterdag 30 okt tot woensdag 3 nov 5 dagen / 4 nachten € 555
1
Reserveer
maandag 27 dec tot vrijdag 31 dec 5 dagen / 4 nachten € 675
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • Vlucht Brussel-Rome
  • Transport van en naar de luchthaven
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Activiteiten

Rome - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Rome, de eeuwige stad… waar meer dan twintig eeuwen bruisende historie de bezoeker opwachten. Op ieder plein, aan iedere fontein vertelt de stad haar verhaal. Wie Europa vandaag wil begrijpen, moet Rome op zijn programma zetten! Maar Rome is meer dan alleen maar monumenten: het is ook de bruisende hoofdstad van Italië met schitterende winkels, gezellige straatjes en pleinen waar je probleemloos de Italiaanse ‘Dolce Vita’ kan ontdekken. Met Reizen De Zigeuner ontdek je Rome in al haar facetten.

DAG 1

Vanuit onze centrale opstapplaats brengt de autocar ons naar de luchthaven van Brussel-Zaventem. Vlucht naar Rome. Vanaf de luchthaven van Rome met een plaatselijke autocar transfer naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

DAG 2

Na het ontbijt wandelen we naar het Vaticaan, een ministaat binnen de stad Rome. We bezoeken er de Vaticaanse musea* met schitterende kunstcollecties en niet te vergeten de Sixtijnse kapel, de plek waar de pausen verkozen worden. De fresco’s van Michelangelo zullen hier een diepe indruk nalaten. Vrij middagmaal. Nadien bezoek aan de indrukwekkende basiliek en het Sint-Pietersplein. Aansluitend is er de nodige tijd voorzien om even uit te blazen in de omgeving. Terugkeer naar hotel voor avondmaal en overnachting.

DAG 3

Vandaag vatten we onze stadswandeling aan met de Engelenburcht, prachtig gelegen aan de Tiber. Verder passeren we de betoverende Piazza Navona, gekend om de Vierstromenfontein van Bernini. We verkennen de omgeving van het Pantheon, waar we tijdens de pauze kunnen genieten van de gezellige straatjes. We doorkruisen het politieke hart van de stad met de Piazza Colonna en Montecitorio, om onze weg te vervolgen richting Piazza Venezia, waar we een middagpauze houden voor een vrije lunch. Tijdens de namiddag passeren we het Capitool en komt het antieke Rome ruim aan bod met een bezoek aan het Forum Romanum* en het Colosseum*, nabij de Palatijnse heuvel*. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

DAG 4

Op deze dag bezoeken we nog een van de grote hoofdbasilieken die Rome rijk is. Nadien zakken we af naar de buurt van de Piazza della Repubblica en het Quirinaal. Hier passeren we enkele barokke meesterwerken van Borromini en Bernini, evenals het presidentieel paleis. We voorzien een lange pauze aan de Trevifontein. We ronden deze dag af aan de romantische Spaanse Trappen, vlak bij het belangrijkste winkelgebied van de stad. Naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

DAG 5

Na het ontbijt brengt een autocar ons terug naar de luchthaven van Rome. Terugvlucht naar Brussel. Met de autocar terug naar Diepenbeek. Einde van een mooie, deugddoende citytrip naar de Eeuwige Stad.

top