Dubai & Abu Dhabi - VLIEGVAKANTIE
Vliegreizen & cruises

Dubai & Abu Dhabi - VLIEGVAKANTIE

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Het emiraat Dubai is het Hongkong van de Arabische wereld. Maak kennis met de grote contrasten van Dubai en val letterlijk van de ene verbazing in de andere. Duik in de wereld van de oliesjeiks en hun extreme rijkdom. In Abu Dhabi waan je je in een Arabisch sprookje. De majestueuze moskee is werkelijk oogverblindend mooi.

Reserveer deze reis

Holiday Inn Festival (of gelijkwaardig)

Bezoeken

Te voorziene kosten (niet inbegrepen):

  • De maaltijden en excursies (opties)
  • Dranken en alle persoonlijke uitgaven

Documenten

Internationaal paspoort met minimum geldigheid tot 6 maanden na retour uit Dubai is verplicht.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Reisdatums

Datum Prijs
dinsdag 26 okt tot zondag 31 okt 6 dagen / 5 nachten € 999 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in kamer met ontbijt
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 148
  • Verplaatsing naar en van Zaventem inbegrepen
  • Vlucht Zaventem-Dubai & Dubai-Zaventem inbegrepen
  • Bezoeken en inkomgelden (zoals vermeld in programma) inbegrepen
  • Internationale reispas verplicht!

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Activiteiten

6 dagen - Dubai & Abu Dhabi

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1: België - Dubai

Vertrek van Zaventem naar Dubai met de luxevlucht van Emirates Airlines samen met je reisleider. Aankomst vroeg in de ochtend.

Dag 2: Dubai - Oude Stad - Souks - Boottocht Abra - Burcht en Fahimuseum - Bastakiya - Al Seef

Aankomst vroeg in de ochtend in Dubai en ontmoeting met onze lokale gids. We beginnen meteen met een bezoek aan de oude stad en meer bepaald aan de goud- en specerijensoek waar je heerlijke lokale specerijen kan kopen. Een typische houten boot - een “Abra” – brengt ons naar de overkant van de kreek waar we de textielsoek passeren. We wandelen verder naar het Fahidi Fort en het Dubai Museum waar je heel wat te weten komt over de geschiedenis en de tradities van dit Emiraat. We trekken verder naar Bastakiya met zijn kronkelige steegjes en windtorens en ontdekken de kunstgalerijen van de lokale kunstenaars. Daarna transfert naar het nieuwe deel van het oude Dubai, Al Seef. We genieten er van een wandeling langs de kreek om te eindigen met een heerlijke Arabische lunch aan het water (optie). Na de lunch nemen we onze intrek in ons prachtige viersterrenhotel Holiday Inn Festival (of gelijkwaardig). Je hebt een vrije middag om te genieten en te ontspannen. In de vooravond verwachten je voor een welkomstdrankje in de sky lounge, een ideaal moment om je medereizigers te leren kennen. We eindigen met een indrukwekkend “all you can eat”-buffet in het restaurant van het hotel (optie).

Dag 3: Abu Dhabi - Louvre - Paleis van de Sultan - haven - Heritage Village - Moskee Sheik Zayed - Ferrari World

Vandaag ontdekken we samen met onze gidsen één van de andere Emiraten, met name Abu Dhabi. Na een rit van 1,5 uur bereiken we het hart van de stad. We maken een korte stop bij een lokale dadel- en fruitmarkt en zetten onze tocht verder in de woestijn waar we de architectuur van het indrukwekkende Louvremuseum - een creatie van de bekende architect Jean Nouvelle - kunnen bewonderen (enkel buitenzijde). Sinds 2019 heeft het lokale staatshoofd zijn schitterende paleis toegankelijk gesteld voor het publiek (optie), een absolute aanrader voor elke bezoeker van Abu Dhabi. We genieten van een lunch in de jachthaven (optie). Na de lunch brengen we een bezoek aan het“heritage”-dorp waar je getuige kan zijn van de traditionele Arabische tradities en leefgewoonten uit het verleden. Daarna zijn we toe aan een van de hoogtepunten van onze reis: we bezoeken één van de meest indrukwekkende moskeeën ter wereld: de Sheik Zayed-moskee. Indien de tijd het toelaat maken we tijdens de terugkeer naar Dubai een korte stop bij Ferrari World (buitenzijde). We eindigen deze culturele dag met een traditionele en feeërieke “Dhow Cruise” (traditionele houten boten) vanuit de jachthaven van Dubai (optie). Tijdens een rustige riviertocht glijden de meest adembenemende uitzichten van de skyline van Dubai je voorbij op een achtergrond van lokale muziek. Je geniet achteraf van een fantastische Arabische maaltijd. Na deze mooie dag keren we terug naar ons hotel.

Dag 4: Dubai - Medina Jumeirah - The Point - Dubai Marina - Mall - Burj Khalifa - Libanees diner

Na het ontbijtbuffet neemt onze gids ons mee naar het moderne Dubai. We bezoeken de “Burj al Arab”, het enige 6-sterrenhotel ter wereld, de Medina Jumeirah, the Point (schitterend uitzicht) en de Dubai Marina. We eindigen in het grootste winkelcentrum ter wereld met zijn gigantisch aquarium. Vanuit het winkelcentrum kan je via de lift naar de top van het hoogste gebouw van de wereld: de Burj Khalifa 828m hoog (optie). De rest van de middag ben je vrij en kan je verder shoppen in het luxueuze winkelcentrum of terugkeren en genieten van de faciliteiten van het hotel. Op het avondprogramma staat een Libanees diner met een spectaculair uitzicht op de fonteinen en een lasershow (optie).

Dag 5: Dubai - Jeep tour desert - kamelenboerderij - 1001 nachten diner en show

Vrije ochtend om te genieten van de faciliteiten van het hotel. Rond de middag word je opgehaald met een jeep en rijd je 1 uur naar de woestijn in de richting van Oman. We maken een eerste stop bij een kamelenboerderij. Daarna trekken we de hoge zandduinen in met ervaren chauffeurs. We komen aan rond 18.00 uur in ons basiskamp net op tijd om te genieten van de prachtige zonsondergang! Na de zonsondergang begint onze “1001 nachten”-Arabische avond. Genieten van een authentiek woestijndiner, laat een hennatatoeage plaatsen, maak een foto met een valk en laat je meeslepen door het live-entertainment met buikdanseressen, muziek en een tenuradanser. We sluiten de avond af rond 21.00 uur en worden veilig terug naar ons hotel gebracht met de jeeps.

Dag 6: Dubai - België

Vroege rechtstreekse vlucht naar België en aankomst in de namiddag.

top