Istanbul - VLIEGVAKANTIE
Vliegreizen & cruises

Istanbul - VLIEGVAKANTIE

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Istanbul is een magische bestemming, gelegen op de grens tussen Europa en Azië. De boeiende geschiedenis van het Romeinse Rijk, het Byzantijnse Rijk en het Ottomaanse Rijk zorgt voor een rijke schat aan bezienswaardigheden. De uitzichten over de rivier Bosporus zijn gewoonweg adembenemend en overweldigend. Deze metropool lijkt op geen enkele stad in Europa!

Istanbul, de vroegere hoofdstad van het Byzantijnse Rijk onder de naam Constantinopel, is de enige stad ter wereld die verspreid ligt over twee continenten. De meest westelijke stad van het Oosten en de meest oostelijke stad van het Westen. De Bosporus en de Gouden Hoorn splitsen de stad eigenlijk in drie delen, waarvan er twee op het Europese continent en één op het Aziatische continent liggen.

Foto's © Service Reisen

Ligging

Bezoeken

Niet inbegrepen: ongeveer € 20

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Turkse lira

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Istanbul - 4 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

We vliegen vandaag van Zaventem naar Istanbul, de stad in Turkije die zich situeert op twee continenten, Europa en Azië. De stad is één van de oudste steden ter wereld en kan bogen op een schat aan bezienswaardigheden. Inchecken in het hotel, avondmaal in een visrestaurant aan de Bosporus en overnachting.

Dag 2

Ontbijt in het hotel. Geleid bezoek aan het oude Istanbul met o.a. de Hippodroom, in 333 door Constantijn de Grote gebouwd, de enige plek waar het gewone volk en de heersers samenkwamen. Ook de wereldberoemde Sultan Ahmet Moskee, beter bekend als de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia staan op het programma. Vrije tijd en vrij middagmaal. Namiddag bezoeken we de 35m hoge Constantijnzuil en de Grote bazaar, een wirwar van straatjes in Oriëntaalse stijl, met meer dan 400 winkeltjes. Avondmaal in restaurant Hamdi en overnachting.

Dag 3

Ontbijt in het hotel. Vandaag bezoeken we het fenomenale Topkapipaleis, het belangrijkste paleis van diverse sultans. Momenteel is het een museum met een schitterende collectie en een prachtig zicht op de stad. avondmaal. Aansluitend bezoeken we de ondergrondse waterbassins van Yerebatan-Sarayi, een gebouw dat op 336 zuilen rust. Vrij middagmaal. Namiddag sluiten we af met een bezoek aan de Egyptische Bazaar met talloze kruiden- en specerijenhandeltjes. Avondmaal in het beroemde kebabrestaurant Develi en overnachting.

Dag 4

Ontbijt in het hotel. Vrije tijd tot we naar de luchthaven gebracht worden voor terugvlucht naar België.

top