Moskou & Sint-Petersburg
Vliegreizen & cruises

Moskou & Sint-Petersburg

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Moskou. Een wereldstad, een stad van pracht en praal. Een cultuurstad bij uitstek, met het legendarische Rode Plein en het Kremlin, het machtssymbool van Rusland als belangrijkste highlights. Met zijn prachtige kathedralen, Orthodoxe kerken, beroemde kunstgalerijen en groene parken is de Russische hoofdstad een bezoek meer dan waard.

Sint-Petersburg. Een stad die de rijkdom van de tsaren uitstraalt gelegen aan de Nevarivier. "Het Venetië van het Oosten" gesticht door tsaar Peter de Grote is zonder meer één van de meest indrukwekkende cultuursteden in Europa. De Hermitage is met zijn meer dan 3 miljoen kunstwerken de grote trekpleister. Kathedralen, paleizen, prachtige tuinen en de vele kanalen die de stad doorkruisen maken van Sint-Petersburg een stad die tot de verbeelding spreekt.

Inclusief:

  • Vervoer naar en van de luchthaven in Brussel
  • Vlucht van Brussel naar Moskou en terug
  • Vervoer naar en van de hotels ter plaatse


Reisdata
vrijdag 7 jun tot vrijdag 14 jun

Bekijk data en prijzen

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Iedereen moet een internationaal paspoort hebben dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst of eentje aanvragen bij zijn gemeente. 

Iedereen moet 1 pasfoto hebben.

Iedereen moet verzekerd zijn van 07/06-14/06 voor Federatie RUSSIA (in het Engels) ofwel maakt de Zigeuner een globale verzekering op voor alle personen ofwel vraagt iedereen zulk bewijs aan zijn eigen verzekeringskantoor (gratis).

Visum wordt aangevraagd door De Zigeuner (kosten hiervoor bedragen ± € 85)


Munten

Roebel

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
vrijdag 7 jun tot vrijdag 14 jun 8 dagen € 1279
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 329
  • Vervoer van en naar luchthaven Zaventem

Iedereen moet een internationaal paspoort hebben dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst of eentje aanvragen bij zijn gemeente. Iedereen moet 1 pasfoto hebben.

Iedereen moet verzekerd zijn van 07/06-10/06 voor Federatie RUSSIA (in het Engels) ofwel maakt de Zigeuner een globale verzekering op voor alle personen ofwel vraagt iedereen zulk bewijs aan zijn eigen verzekeringskantoor (gratis).

Visum wordt aangevraagd door De Zigeuner (kosten hiervoor bedragen ± € 85)

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Moskou & Sint-Petersburg - 8 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Een ideale manier om kennis te maken met de rijke cultuur van Rusland

Dag 1

We nemen onze vlucht naar Moskou en bij aankomst onze transfer naar het hotel. Afhankelijk van de vluchturen hebben we een eerste kennismaking met Moskou, het hart van Rusland. Na de check-in en het diner nemen we de metro en bezoeken we facultatief het “Rode Plein by night” met als blikvangers de Basiliuskathedraal, het Leninmausoleum en het exclusieve winkelcentrum GUM. Nadien maken we nog een avondwandeling in de buurt.

Dag 2

Vandaag voorzien we een geleid bezoek aan de Russische hoofdstad en krijgen we de hoogtepunten te zien van deze wereldstad. We maken een rondrit met regelmatige stops, langs de imposante muren van het Kremlin, kathedralen en kerken, pleinen, bruggen, musea en verschillende monumenten en gebouwen, waaronder het Witte Huis, de Stalinistische wolkenkrabbers, het mooiste klooster van Moskou m.n. het Novodevichiklooster, het Zegeplein, het Loebjankagebouw, de Douma… Van op de Sparrow Hills (Mussenheuvels), het hoogste punt van de stad, hebben we vanaf de Lomonnosov Universiteit een prachtig uitzicht over Moskou. We beëindigen dit bezoek met een wandeling op het Rode Plein. Daarna genieten we van de lunch en kunnen we wat vrije tijd doorbrengen in het chique GUM-winkelcomplex met de meest exclusieve winkels van Rusland. Daarna wandelen we verder door het centrum van de stad naar de Verlosserskathedraal met de prachtige gouden koepel die een bezoek meer dan waard is. Achter de kathedraal hebben we van op de Patriarchbrug een uniek uitzicht op de stad met het Kremlin en de Moskwa-rivier .

Dag 3

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het Kremlin, het machtssymbool van Rusland, met zijn prachtige Orthodoxe kerken, paleizen, het tsarenkanon en de tsarenklok. Eeuwenlang werd van hieruit het machtige Russische rijk bestuurd. Via het Manègeplein en de Alexandertuin, met het graf van de onbekende soldaat, komen we op het Rode Plein voor de lunch. In de late namiddag nemen we de indrukwekkende metro met zijn bijzondere architectuur en zien we enkele prachtige metrostations, gedecoreerd met diverse soorten marmer, mozaïeken, beelden en kroonluchters. Ze worden niet voor niets “Paleizen van het Volk” genoemd. Facultatief: ‘s avonds (om 19.30u): THE RUSSIAN NATIONAL DANCE SHOW “KOSTROMA”.

Dag 4

In de voormiddag kunnen we nog eventueel het Ismailovapark bezoeken. Dan is het tijd voor onze transfer naar het Leningradskystation waar we de sneltrein “Sapsan” nemen naar Sint-Petersburg. Bij aankomst in Sint-Petersburg, transfer naar hotel en check-in. Eventueel nog een wandeling over de Nevski Prospect, “Les Champs Elysées van St.Petersburg”, een 4,5 km lange, prachtige boulevard in het centrum van de stad.

Dag 5

In de voormiddag is er een stadsrondrit met op het programma de highlights van deze prachtige stad aan de Neva. We rijden langs de grote boulevard en langs de Neva-rivier en passeren prachtige musea, paleizen, pleinen, parken, kerken en de vele kleine kanalen die de stad doorkruisen. We houden interessante stops bij o.m. het paleizenplein met het winterpaleis, de unieke Isaakskathedraal, de Bloedkerk, het Smolnyklooster… Namiddag: vrije tijd om op eigen tempo en op eigen houtje te genieten van de stad of we maken samen een mooie wandeling door het historische centrum en langs de Neva-rivier, een interessante manier om nog meer van de stad te ontdekken. In de namiddag bezoeken we eveneens de Petrus en Paulusvesting met de kathedraal waar alle tsaren vanaf Peter de Grote hun laatste rustplaats vonden waaronder ook de laatste tsaar Nicolaas II en zijn gezin.

Dag 6

Bezoek aan één van de beroemdste musea ter wereld, de Hermitage, een absolute must, met zijn gigantische kunstcollectie van ruim 3 miljoen kunstwerken, uniek in de wereld. Werken van Rubens, Rembrandt, Van Dijck, Da Vinci, Michelangelo… kortom te veel om op te noemen. Verder zijn er ook nog prachtige troonzalen, balzalen, een wapen- en portretzaal. Meer dan de moeite waard. ‘s Avonds facultatief: ballet “Het Zwanenmeer” in het Alexandrinskypaleis.

Dag 7

Bezoek aan het overweldigende Catharinapaleis in Poeshkin (Tsarskoje Selo) met zijn mooie tuinen en zijn Barnsteenkamer, de barokke gevels, de grote spiegelzaal, de vergulde houtsnijwerken en de prachtige plafondschilderingen. Zo krijgen we ook een beeld van het leven aan het hof bij de tsaren. Er wordt beweerd dat dit het mooiste paleis van Rusland is. In de namiddag kunnen we facultatief een boottocht maken op de kleine kanalen die de stad doorkruisen (naar het voorbeeld van Amsterdam) en we varen ook even op de Neva-rivier, zo krijgen we weer een totaal andere kijk op deze prachtige stad. ‘s Avonds facultatief “Folkloreshow met hapjes”.

Dag 8

In de voormiddag zijn we vrij. Afhankelijk van onze vluchturen nemen we onze transfer naar de luchthaven. Einde van een mooie citytrip die ons liet kennismaken met twee immense wereldsteden!

top