Rondreis Kenia & Tanzania - VLIEGVAKANTIE
Vliegreizen & cruises

Rondreis Kenia & Tanzania - VLIEGVAKANTIE

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De gnoes achterna: we gaan tegenwijzerzin de cirkel rond maken op zoek naar de grote kudde grazers in de uitgestrekte Oost-Afrikaanse Savanne. Kenia & Tanzania zijn veruit de Safaribestemmingen bij uitstek! Hier ga je op zoek naar de big 5 (olifant, neushoorn, buffel, luipaard en leeuw) en beleef je de grote trek van dichtbij... De schijnbaar eindeloze savanne waarop een kudde gnoes (wildebeesten) graast, terwijl een leeuw in het halfhoge gras op de loer ligt. Of een eenzame yellow fever tree die zich bij zonsondergang aftekent tegen de hemel. Dit is een schouwspel dat je minstens één keer in jouw leven moet beleven. Maar niet alleen dierenliefhebbers komen aan hun trekken in Kenia & Tanzania. De oogstrelende gevarieerde landschappen en zeer vriendelijke bevolking zullen je weten te bekoren. Schrijf je dus vandaag nog in op deze unieke safari!

Inbegrepen:

 • Alle maaltijden zoals gespecifieerd in programma
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Transport in een minibus 7 seater met Engelstalige gids chauffeur. Met een pop-up roof. MAX 6 pers per voertuig
 • Flying doctors tijdens de gameviewingdrives en in de nationale parken wat recht geeft op 1 luchtevacuatie naar Nairobi hospital. Medische kosten niet inbegrepen!
 • Gekoeld mineraalwater
 • Inkomgelden van de nationale parken, musea en specials voorgesteld in het programma
 • Vluchten Brussel-Nairobi-Brussel/Amsterdam-Nairobi-Amsterdam

Niet inbegrepen:

 • Alle persoonlijke uitgaven zoals drankjes, wasservice, telefoon…
 • Fooien aan kruiers, chauffeur en gidsen
 • Visums  Kenia & Tanzania
 • Annulatie- en/of reisverzekeringen ten strengste aangeraden!
 • Inentingen: meer info bij je huisarts of op het Tropisch Instituut ( www.itg.be)

Reisdata
dinsdag 26 nov tot zaterdag 7 dec

Bekijk data en prijzen

Diverse uitstekende lodges en hotels

Prijzen

Datum Volwassene VP*
1
dinsdag 26 nov tot zaterdag 7 dec 12 dagen € 5050
1
Reserveer
 • *VP vanaf lunch op de tweede dag tot en met avondmaal dag 10
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 300
 • Geldige internationale reispas en visum verplicht! (Visumkost niet inbegrepen.)
 • Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheden van hotelkamers en transport (vliegtuig, boot, bus) op het ogenblik van definitieve reservatie. 


Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%; Annulatieverzekering: 5,5%;
Verenigde Staten & worldwide: annulatie- en bijstandsverzekering: 8%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Activiteiten

Rondreis Kenia & Tanzania

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk.

Dag 1 - Brussel-Nairobi

Met een nachtvlucht naar Nairobi, Kenia. (Diner aan boord van het vliegtuig.)

Dag 2 - Masai Mara Nationaal Park (lunch en diner inbegrepen)

Wanneer we aankomen op de luchthaven Jomo Kenyatta International in Nairobi worden we, na de formaliteiten, opgewacht en verwelkomd door onze gids. De safari start met een bezoek aan het wereldvermaarde nationaal reservaat Masai Mara. We bereiken dit reservaat, dat bekend staat om zijn uitgebreide wilde dierenpracht, op tijd voor de lunch in het mooie Sarova Mara. Na de lunch gaan we verder op een mooie safaririt tot aan de lodge voor diner en overnachting in Serena Masai Mara Safari Lodge. (2 nachten)

Dag 3 - Masai Mara Nationaal Park (ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Een vroege start. Thee en koffie worden voorzien in de lodge. Daarna kan je voor het aanbreken van de dag wilde dieren gaan bewonderen waarna je naar de lodge terugkeert voor een uitgebreid ontbijt. De rest van de voormiddag staat er niets op het pogramma. Ja kan zelf kiezen hoe je deze vrije uren invult. Lunch in de lodge. In de late namiddag vertrekken jullie opnieuw op een game viewing drive op zoek naar de big 5. Voor het diner en overnachting keer je terug naar Serena Masai Mara Safari Lodge. Ja kan ook optioneel een vroege ochtendballonsafari maken indien gewenst. (Meer info bij reservatie.)

Dag 4 - Lake Victoria - Tanzania (ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Via Isibania naar Tanzania en via de oevers van het Victoriameer naar Speke Golf. Diner en overnachting in Speke Bay Lodge. Er verblijven meer dan 150 soorten water-, moeras- en savannevogels op de 100 hectare savanne van de lodge. Afrikaanse zeearenden hebben een nest in een boom dicht bij de lodge. Regelmatig is te zien hoe ze over het water scheren en vis vangen. Je kan ongehinderd over het terrein struinen of met een bootje langs het riet varen om de verschillende vogels van nabij te bestuderen. Veel soorten zijn kenmerkend voor deze omgeving en zijn niet te zien in de Serengeti, zoals de swamp flycatcher, red chested sunbird, Northern brown-throated weaver, yellow-backed weaver, black-headed gonolek en de blue-headed coucal. Je kan de tijd nemen, zonder gestoord te worden en je hoeft niet bang te zijn voor wilde dieren zoals in de Serengeti. De Lodge houdt een vogellijst bij en werkt samen met de Tanzania Bird Atlas om de vogelstand in het gebied langs het meer in kaart te brengen. 

Dag 5 - Serengeti Nationaal Park (ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Na het ontbijt vertrekken we naar het National park Serengeti. Deze mooie rit is eigenlijk één lange game drive. De komende twee nachten verblijven we in Serena Serengeti Safari Lodge. In de late namiddag maken jullie een eerste safaririt in dit immens nationaal park.

Dag 6 - Serengeti Nationaal Park (ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Een vroege start (± 05.00 uur). Thee en koffie worden voorzien in de lodge. Daarna maken jullie bij het aanbreken van de dag een game drive, waarna jullie naar de lodge terugkeren voor een uitgebreid ontbijt. De rest van de voormiddag staat er niets op het programma en kan je genieten van de schitterende uitzichten. Jullie kunnen zelf kiezen hoe je deze vrije uren invult. In de late namiddag vertrekken jullie voor een tweede game viewing drive met een ondergaande zon. Voor het diner en overnachting keren jullie terug naar Serena Serengeti Safari Lodge.

Dag 7 - Ngorongoro Nationaal Park (ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Na het ontbijt brengt onze gids ons naar Ngorongoro Krater. Als lunch wordt er een picknick voorzien. We dalen af naar de bodem van de krater en maken een mooie safaririt door deze bijzondere plek. Diner en overnachting in Ngorongoro Serena Safari Lodge. 

Dag 8 - Lake Manyara Nationaal Park (ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

De safari gaat verder naar Lake Manyara waar we op tijd aankomen voor de lunch. In de namiddag staat er nog een mooie game drive op het programma. Diner en overnachting in Lake Manyara Serena Safari Lodge.

Dag 9 - Amboseli Nationaal Park (ontbijt, lunch en diner inbegrepen)

Vandaag terug naar Kenia via Namanga grenspost. Amboseli ligt in het gebied rond de Kilimanjaro (hoogste berg van Afrika). We komen op tijd aan de lodge voor de lunch. Op het programma staat een late namiddagsafaritocht (game viewing drive). Lunch, diner en overnachting Amboseli Serena Safari Lodge (2 nachten).

Dag 10 - Amboseli Nationaal Park (ontbijt, lunch & diner inbegrepen)

Jullie starten de dag met een ochtendsafaririt bij een opkomende zon en keren terug naar de Lodge voor een lekker ontbijt. Na de lunch wordt de safaririt gecombineerd met een cultureel bezoek aan de plaatselijke Masaibevolking. Woni Safaris steunt deze bevolking met verschillende ontwikkelingsprojecten. Diner en overnachting in Amboseli Serena Safari Lodge. 

Dag 11 - Nairobi (lunch & diner inbegrepen)

Na de lunch check-out en een mooie rit terug naar Nairobi. Diner en overnachting in Hilton Garden Inn Nairobi Airport.

Dag 12 - Terug naar Europa

Vroege transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel, via Amsterdam. Einde van deze mooie reis.

top