Vulkaaneifel - Wandelvakantie
Wandelvakanties

Vulkaaneifel - Wandelvakantie

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Light wandelvierdaage Vulkaaneifel

Gezellig en ontspannend!

Tijdens dit weekendje maken we kennis met enkele bezienswaardigheden van de Vulkaaneifel. We bezoeken Gerolstein, Daun, Manderscheid en Wallendorf. We hebben ook enkele mooie en gezellige wandelingen uitgestippeld. Voor iedereen met een beetje conditie goed doenbaar. We logeren in een eenvoudig maar tof hotel "Zur Post" in Deudesfeld. 

Nadien kan iedereen terugblikken op een fijne vierdaagse reis. Voor de prijs moet je het niet laten! Half pension vanaf het avondmaal dag één tot het ontbijt dag vier.

Alleszins een heerlijke trip om er even tussenuit te zijn...

Reserveer deze reis

Hotel zur Post

Dit eenvoudige driesterrenhotel in Deudesfeld ligt midden in het prachtige, groene landschap van het Eifelgebergte. Deudesfeld is een plaats in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts en maakt deel uit van de Landkreis Vulkaneifel.

Faciliteiten

Kegelbaan en wellnesscenter met sauna, stoombad en whirlpool. Tevens kan je in de traditionele Bierstube genieten van een drankje.

Kamers

Alle kamers zijn voorzien van telefoon, satelliet-tv, gratis WLAN en volledige badkamer. Er is geen lift (slechts twee verdiepingen).

Eten en drinken

Het rustieke restaurant serveert traditionele, huisgemaakte gerechten, met ingrediënten afkomstig uit de Eifel. Een rijkelijk ontbijtbuffet en driegangenmenu ’s avonds.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
donderdag 5 okt tot zondag 8 okt 4 dagen € 449 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in volpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Activiteiten

4 dagen – Light wandelvierdaagse Vulkaaneifel

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Programmawijzigingen zijn steeds mogelijk, als de reisleider het nodig acht, en bij overmacht.

DAG 1

We vertrekken om 7.00 uur vanuit Diepenbeek via Luik, Verviers, sankt Vith naar onze eerste stopplaats Prüm. Koffiestop en bezoek aan de abdijkerk. Verder naar Gerolstein waar we een bezoek brengen aan het bedrijf ‘Gerolsteiner Sprudel’. Middagmaal in Gerolstein is inbegrepen. Namiddag rijdrn we via de ‘Maarenroute’ naar Schalkenmehren. We wandelen er rond het ‘Weinfeldermaar’. Vooraleer we naar ons hotel gaan houden we halt aan de ‘Mosenberg’ en doen een korte klim naar de ‘Windsborn Kratersee’, de enige vulkaankrater ten noorden van de Alpen. Verder naar ons hotel Zur Post in Deudesfeld. Avondmaal, nog een avondwandeling… en overnachting.

DAG 2

Voormiddag brengen we een bezoek aan het Maarmuseum in Manderscheid, en vernemen we alles over het vulkanisme in deze streek. Tegen de middag zijn we in het kleine gezellige stadje Daun. Vrij middagmaal. Namiddag een ietwat stevige wandeling naar ‘Landesblick’ in Meerfeld. Avondmaal en overnachting in ons hotel.

DAG 3

Vooraleer we naar Bitburg rijden bezoeken we de ‘Wallenderborn’. Daarna staat een bezoek aan de  brouwerij van Bitburg op het programma. Vrij middagmaal in dit stadje. Namiddag bezoek aan de abdij van Himmerod en doen we, voor de liefhebbers, de burchtenwandeling in Manderscheid. Avondmaal en overnachting in Zur Post.

DAG 4

Na het ontbijt koffers pakken en vertrek naar de Moezel. Voormiddag bezoek aan het ‘Zylinderhaus’, een prachtig automuseum in Bernkastel.  Ook voor niet autofanaten een mooi museum. Vrij middagmaal in het middeleeuwse stadje. Namiddag vrije tijd. Een boottocht? Wandeling naar de burcht ruïne? Een ritje met het toeristisch treintje? Of gewoon wat slenteren in het mooie centrum van dit stadje.

top