Zwarte Woud - Wandelvakantie
Wandelvakanties

Zwarte Woud - Wandelvakantie

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Het Zwarte Woud blijft voor heel wat mensen één van de favoriete vakantielocaties. Alle reizen gaan door in Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten. 

Genieten van het Schwarzwälder wandelparadijs

Sedert verscheidene jaren organiseert De Zigeuner een wandelvakantie in het Zwarte Woud tot grote tevredenheid van de vele wandelaars. De wandelingen variëren tussen 15 en 20 kilometer per dag. Rekening houdend met de weeromstandigheden voorzien wij een onweerstaanbaar aanbod aan uitgelezen wandeltochten doorheen het Hochschwarzwald. Onze wandelingen zijn niet zwaar en het tempo ligt ook niet hoog maar onze aandacht gaat vooral uit naar de schitterende panorama's en een fantastische beleving. 


Bekijk hier zeker ook onze andere reizen naar het Zwarte Woud.

Reserveer deze reis

Gasthof Hotel Engel

Verblijf in hotel Engel in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 5.

Bezoeken

Geen inkomgelden. Het programma kan worden aangepast in functie van de weersomstandigheden. Mogelijke alternatieven: Wutachschlucht, Feldbergsteig, Dalwandeling Obersimonswald.

Kledij

Aangepast schoeisel (bij voorkeur hoge wandelschoenen) en regenkledij zijn aanbevolen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 30 okt tot donderdag 3 nov 5 dagen € 475 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 13/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Zwarte Woud - 5 dagen Wandelvakantie

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 – molenwandeling Simonswald

Wij vertrekken ‘s morgens vanaf de parking bij De Zigeuner en wij rijden met inachtname van de vereiste rij- en rusttijden naar het Zwarte Woud. In de namiddag brengt de bus ons naar Simonswald. Wij voorzien een rustige wandeling (ongeveer 9 km) langs een aantal bekende en minder bekende molens.

Dag 2 – Panoramawandeling Sankt-Märgen – Sankt-Peter

De bus brengt ons doorheen het schilderachtige Hochschwarzwald naar de hogere regionen van het Zwarte Woud. Wij houden halt in het centrum van Sankt-Märgen van waaruit wij een panoramawandeling maken naar Sankt-Peter.

Dag 3 – Avontuurlijke wandeling doorheen de Ravennaschlucht

Vandaag gaat het voor een avontuurlijke wandeling vanuit Breitnau door de slingerende Ravennaschlucht. Langs kabbelende beekjes, over houten bruggetjes en langs grote rotsenmassieven wandelen wij in de richting van het gekende Hinterzarten waar wij even kunnen genieten van de leuke plekjes in dit gekende skioord. In de namiddag lopen wij door een bosrijk landschap terug in de richting van Breitnau waar wij opgepikt worden door de bus.

Dag 4 – wandeling Schauinsland

Wij voorzien een prachtige wandeling vanaf het hoger gelegen Schauinsland naar Freiburg. Daarna brengen wij een bezoek aan deze zonnigste stad van Duitsland.

Dag 5 – druivenwandeling langs de wijnvelden van Gengenbach

Op de laatste dag brengen wij nog een bezoekje aan het pittoreske stadje Gengenbach met een korte wandeling doorheen de wijnvelden. Daarna bezoeken wij deze kleine parel aan de Schwarzwaldkroon.

top