Boheems-Saksisch Zwitserland - Hotel Praha
Wandelvakanties

Boheems-Saksisch Zwitserland - Hotel Praha

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Wandelreis in de buurt van Dresden. 

"ADEMBENEMEND"

We verblijven in het hartje van het Natuurpark Böhmisch-Saksische Schweiz vlak bij de Duits-Tsjechische grens en maken al wandelend kennis met deze panoramische streek, bezaaid met een vijftal tafelbergen waartussen de rivier de Elbe zich een weg baant. Een betoverend landschap van het Elbezandsteengebergte met vergezichten, rotsen, kloven, canyons... Adembenemend!

In de Böhmische Schweiz klimmen we naar de Pravcicka Brana, de grootste zandsteenbrug van Europa en varen door de Edmundsklamm met bootjes over de Kamenice rivier. Via een drietal tafelbergen verkennen we stukken uit de Malerweg, een schilderachtige wandelweg die in 2007 het predicaat kreeg “Mooiste wandelweg van Duitsland”! Vol bewondering aanschouwen we de surrealistische blik van de Bastei, de “canyon van Saksen” in de buurt van Rathen, het kleinste dorpje van Saksen. De Kirnitzschtram brengt ons via de mooiste bijrivier van de Elbe tot aan de Lichtenhainer waterval om via een reusachtige rotspoort, de Kuhstall, al wandelend door de bossen van het Kirnitzschtal het gezellige stadje Bad Schandau te bereiken. In de Festung Königstein, een garnizoenstad maken we een rondwandeling van 2,2 km. En als wandelintermezzo doen we een daguitstap naar Dresden, hoofdstad van de deelstaat Saksen.

Inclusief:

  • 4 x lunchpakket
  • 1 x diner in Dresden

Hotel Praha

Viersterrenhotel gelegen in het pittoreske Hrensko (Tsjechië), de toegangspoort tot het Natuurpark Böhmische Schweiz. Dicht bij de samenvloeiing van de rivieren de Kamenice en de Elbe.

Faciliteiten

Dit hotel heeft een hoogwaardige accommodatie met eigen restaurant, bar, sauna, massage, wasserij, een gezellige wijnkelder en zomerterras.

Kamers

Kamers met comfortabel meubilair, met eigen badkamer met douche of bad en toiletfaciliteiten, minibar, kluis, lift, sauna, satelliet-tv, gratis draadloos internet.

Eten en drinken

Verblijf in volpension beginnend met het avondmaal op dag 1 in het hotel en eindigend met het ontbijtbuffet op dag 7 in het hotel. Bij de wandeldagen ’s middags ruim lunchpakket en in Dresden 's middags lunch in een plaatselijk restaurant.

Bezoeken

Inkomgelden: Festung Königstein, Pranicka Brana, Edmundsklamm, Kirnitzschtram (enkel), Neue Grüne Gewölbe Dresden, veerponten.

Totaal: ± € 34

Kledij

Goede wandelkledij en stevige wandelschoenen vereist.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Boheems-Saksisch Zwitserland - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Wandelreis in de buurt van Dresden

Dag 1 - ± 750 km

Via de Duitse autowegen Aachen, Köln, Olpe, Wetzlar, Bad Hersfeld, Eisenach, Gotha, Chemnitz, Dresden en Pirna naar Hrensko (Tsjechië). Avondmaal en overnachting in Hrensko.

Dag 2 - ± 10 km

Gevarieerd ontbijtbuffet (+ lunchpakket). Wandelingen in BÖHMISCHE SCHWEIZ. Bezoek aan de Pravcicka Brana, grootste zandsteenbrug van Europa en met het bootje door de Edmundklamm. Een parel van een wandeling!

Afstanden: 6 km – 8 km – 14 km

Avondmaal en overnachting in hotel.

Dag 3 - ± 110 km

Bezoek aan DRESDEN (Firenze aan de Elbe) (Niet op dinsdag). Voormiddag Nederlandstalig geleid bezoek aan de mooiste barokstad van Duitsland met o.a. het Residenzslot, de Zwinger (Versailles van Duitsland), de Semperopera, de Hofkirche (grootste katholieke kathedraal), het Italiaans dorpje… en bezoek aan de Frauenkirche, de mooiste protestantse kerk van Duitsland. Symbool van Dresden, prachtig heropgebouwd na de hel (vuurzee) in de nacht van 13 op 14 februari 1945. Middagmaal in een Dresdens restaurant. Namiddag na de wandeling langs het Stallhof en de Fürstenzug bezoek aan de Neue Grüne Gewölbe, de mooiste schatkamer van Europa! Daarna tijd voor shopping! Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4 - ± 40 km

Bezoek aan de FESTUNG KÖNIGSTEIN en wandeling naar de BASTEI (lunchpakket). Nederlandstalig geleid bezoek aan de enige vesting in Duitsland die nooit door een vijand werd veroverd. Garnizoenstad (9 ha groot en met 2,2 km muren omringd) gelegen op een tafelberg 260 m boven de Elbe met enig mooie uitzichten over de Elbevallei en de Saksische Schweiz. Na het bezoek met de bus naar het stadje Königstein om na de veerpontoverzet naar de Bastei te wandelen. “Canyon van Saksen”! Bizarre rotsformaties van de Saksische Schweiz (vgl. Echternach)

Afstanden: 3 – 4 km (H/T) – 6,5 km – 7,2 km – 11 km

Avondmaal en overnachting in hotel.

Dag 5 - ± 30 km

Drie Stenenwandeling: PAPSTEIN – PFAFFENSTEIN – GÖHRISCHENSTEIN

Vertrek in het luchtkuuroord Göhrisch! (lunchpakket). Naargelang de afstanden wandeling over drie “tafelbergen” met prachtige zichten over de Saksische Schweiz.

Afstanden: 5,2 km – 8 km – 13 km – 15 km – 17 km

Avondmaal in het hotel.

Dag 6 - ± 20 km

KIRNITZSCHTAL (lunchpakket). Vanuit Bad Schandau met de Kirnitztaltram, door de mooiste zijrivier van de Elbe, de Kirnitz. Wandelingen van Beuthenfall via de Kuhstall naar Bad Schandau, gezellig stadje aan de Elbe.

Afstanden: 4 km – 7 km – 10 km – 12 km – 15 km

Avondmaal en overnachting in het hotel

Dag 7 - ± 750 km

Na het ontbijt terugreis naar België

top