Aude & Languedoc

Meerdaagse reizen

De streek van Aude - Katharenland kenmerkt zich door een enorme veelzijdigheid. Grote historische gebeurtenissen hebben hun stempel op het landschap en de steden van de Aude gedrukt. Narbonne was de eerste Romeinse nederzetting in het huidige Frankrijk. Carcassonne, de middeleeuwse burchtstad bij uitstek. 

De Aude heeft vijftig kilometer aan zandstranden, klippen, duinen, meren, rotsachtige berglandschappen, Leucate, Gruissan...

We bezoeken de abdij van Fontfroide, een prachtige voormalige cisterciënzer abdij. We rijden langs de "Route du Cassoulet de Castelnaudary" waar we een wandeling maken langs "Le Canal du Midi" en ons tegoed doen aan een heerlijke cassoulet. We bezoeken er de sluizen St. Roch, een "Poterie", vakmeesters in ovenschotels, de kathaarse burcht Queribus en Rennes-le-Château. We bezoeken Collioure, een middeleeuws havenstadje met oude straatjes en een mooie kerk. Collioure is ook de hoofdstad van de ansjovis. We bezoeken één van de beste wijnhuizen van de Languedoc - Roussillon.

top