Toscane - Umbrië

Meerdaagse reizen

Wie zoekt naar de ideale mix van cultuur, kunst, geschiedenis, natuur en gastronomie, komt in Toscane en Umbrië zeker aan zijn trekken.

We doorkruisen de glooiende Chiantistreek met zijn wijn- en olijfgaarden, afgeboord met cipressen en parapludennen. We gaan op ontdekkingstocht naar Firenze, een enorm openluchtmuseum met ontelbare kunstschatten uit de renaissance. We herbeleven de middeleeuwen in authentieke stadjes als het majestueuze Pisa, Siena met zijn onovertroffen kathedraal, San Gimignano in het hart van de Chianti, Lucca de stad van Puccini en het zalig rustige Arezzo. 

In Umbrië relaxen we aan het Trasimeense meer. Op het programma staan ook het mysterieuze Gubbio en Perugia met zijn prachtige architectuur. In Assisi treden we in de voetsporen van de H. Franciscus. Spello is gekend als een van de meest romantische stadjes van Umbrië. Todi ligt midden in het ongerepte landschap van het groene hart van Italië.  Shopping-fanaten kunnen hun hart ophalen in de befaamde Italiaanse modehuizen en artisanale kunstambachten, antiek- en designwinkels. Pasta, vino en gelato ontbreken niet op ons reismenu. We verblijven in goede viersterrenhotels.

top