Zwarte Woud - Noord

Meerdaagse reizen

Het Zwarte Woud blijft voor heel wat mensen één van de favoriete vakantielocaties. Alle reizen gaan door in Hotel Engel in Obersimonswald dat bekend staat omwille van zijn uitgelezen culinaire kwaliteiten.

Noordelijk Zwarte Woud

Op de heenreis brengen wij een bezoek aan het mondaine Baden-Baden. Wij voorzien een korte stadswandeling en bezoeken hierbij de allermooiste bezienswaardigheden. Verder flaneren wij in het openluchtmuseum Vogtsbauernhof, het Bokrijk van bij ons.
Wij wandelen doorheen het geklasseerd centrum van het pittoreske stadje Schiltach met zijn typische vakwerkhuisjes, zijn zagerijmuseum en zijn beroemde apotheek. 
Een bezoek aan de schitterende glasblazerij Dorotheenhütte in Wolfach maakt eveneens deel uit van deze mooie reis en natuurlijk besteden wij ook ruime aandacht aan de mooiste watervallen van Duitsland in Triberg en Allerheiligen. 
Een demonstratie van de aanmaak van de gekende Kirchtorte mag evenmin ontbreken en wij sluiten deze schitterende vijfdaagse reis af in Gengenbach, ongetwijfeld het mooiste stadje van het Zwarte Woud. 
Andere reizen naar het Zwarte Woud:

top