Golf van Napels - Amalfikust

Rondreizen

Tijdens deze reis verkennen we de prachtige Golf van Napels, waar een unieke combinatie van natuur en cultuur de bezoeker elke keer weet te betoveren. Op het programma staat eerst en vooral het koninklijk paleis van Caserta met zijn indrukwekkende park, tuinen en fonteinen. We verkennen ook de adembenemende Amalfikust met het idyllische Amalfi en Ravello. Per boot  bereiken we het eiland Capri, verder mag een bezoek aan de antieke stad Pompeii niet ontbreken. Hier is de tijd bijna 2000 jaar stil blijven staan en wanen we ons nog in de Romeinse Oudheid. Ook het prachtig gelegen Napels met haar rijke cultuur is een bezoek meer dan waard. 

Tijdens de heenreis bezoeken we ook het middeleeuwse Orvieto. Op de terugweg bezichtigen we het gastronomische Parma. Kortom, een zeer gevarieerde reis!

Ons bezoek vindt plaats in april, wanneer het mediterraanse landschap in volle bloei staat en het toerisme nog niet op volle toeren draait. Dé uitgelezen kans om te genieten van deze mooie regio.

We verblijven hoofdzakelijk in Sorrento, een mooi gelegen uitvalsbasis voor onze uitstappen. We overnachten ook een nacht in het centrum van Napels.

top