Rondreis Noordkaap

Rondreizen

Lapland - Finland - Zweden - Lofoten

Deze reis is een boeiende verkenningstocht van het noordelijke deel van West-Europa. Een echte zwerftocht door de meest ongerepte gebieden van Scandinavië. We beginnen onze reis met een heuse minicruise: Kiel-Oslo met een van de grootste luxe cruiseschepen (zo niet het grootste), namelijk M/S Color. Van daaruit trekken we langs de kust en het binnenland doorheen gans Noorwegen. Met zijn indrukwekkende fjorden, gletsjers, meren en bossen. Tijdens deze 15-daagse uitstap maak je kennis met het Hoge Noorden: de Lofoten, de Poolcirkel, de Noordkaap of het meest noordelijke punt van Europa, het wondermooie en onvergetelijke licht van de middernachtzon en zoveel meer. Plant, boom, dier en mens leven in harmonie met elkaar. We ontdekken Lapland met zijn eigen cultuur, tradities... en rendieren.
We verkennen Finland, het land van de “duizenden meren”, helder en diepblauw, maar het biedt nog meer: prachtige musea, fauna en flora, architectuur en technologie. We keren terug via Zweden: land met hoge levensstandaard, technische en industriële ontwikkeling, maar tevens met een rijkdom aan natuur en cultuur. De hoofdsteden ontbreken evenmin: Oslo, Helsinki, Stockholm. Na een onvergetelijke reis, keren we huiswaarts om de thuisblijvers ons verhaal te doen en de vele foto’s te tonen!

Voor de 12-daagse reis:
Deze reis is een verkorte versie van de 15-daagse reis en het programma loopt in omgekeerde volgorde. Met de TT-line via Zweden en een minicruise op de laatste dag met de MS Colorline, Oslo-Kiel. Laat je op deze reis verrassen door de vele natuur en prachtige sneeuwlandschappen.

Inclusief:

  • 3 bootovertochten Kiel - Oslo met tweepersoonsbinnenkajuiten met douche en wc
  • 8 hotelovernachtingen in 1e klasse hotels (bij de 12-daagse) en 11 (bij de 15-daagse) in halfpension, alle kamers met douche en wc
  • alle rondvaarten en overzetten per boot (in Noorwegen)
  • uitstap naar Noordkaap PLATEAU met de bus
  • Noordkaaptaks
  • plaatselijke gids in Helsinki
  • Stockholm met rondrit
top