Thüringen - Hotel Kammweg plus

Wandelvakanties

WANDELVAKANTIE 7 DAGEN

We verblijven in het hartje van het Thüringer Woud en ontdekken al wandelend het Nationaal Park Hainich met zijn fascinerend boomkroonpad (500 m), behorend tot het werelderfgoed van de Unesco. De volgende dagen verslijten we onze wandelschoenen in het Thüringse middelgebergte op en rond de Rennsteig. (168,2 km tussen Hörsel (Eisenach) en Blankenstein aan de Saale over de hoogten van het Thüringer Wald, het Thüringse Schiefergebergte en het Frankenwald.)
Deze historische wandelweg over de hoge kamlijn van Duitslands oudste en beroemdste wandelweg is met zijn talrijke grenspalen een ware getuigenis van de Duitse geschiedenis.
De Oberweissbacher Bergbahn, de steilste spoorbaan ter wereld, brengt ons naar de panoramaweg Schwarzatal, Thüringens mooiste wandelweg. Tussendoor brengen we een bezoek aan Erfurt, de hoofdstad van Thüringen met zijn gezellige Altstadt, prachtige Dom en het bloemenparadijs Egapark. Ook het Fröbelmuseum en de Olitäten geschiedenis met de Buckelapotheker zijn toeristische trekpleisters van de streek. 

Bij alle wandelingen individuele keuze uit verschillende afstanden met Nederlandstalige begeleiding en wandelboekje.

top