Rondreis Schotland

Rondreizen Schotland

Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

RONDREIS + MINICRUISE

Bezoek Schotlands gezellige hoofdstad en raak in de ban van de charme van deze historische evenals hedendaagse, veelzijdige stad. Een bezoek aan het levendige Edinburgh laat zich ideaal combineren met onze comfortabele nachtovertochten van Zeebrugge of Rotterdam/Europoort naar Hull. Met hun uitgebreide ontspanningsmogelijkheden sluiten zij perfect aan bij uw afwisselend verblijf in Edinburgh. Bij de 9-daagse reis worden zowel de High- en Lowlands bezocht, het whiskygebied en de westkust. Tijdens bezoek aan Edinburgh overnachten we in een hotel in het centrum of omgeving. 

Overtocht via P&O in speciale binnenkajuiten met douche en wc. Aan boord geniet u zowel bij de heen- als bij de terugreis van een heerlijk avondmaal en een Engels ontbijt in buffetvorm.

Reisdata
woensdag 24 mei tot zondag 28 mei
donderdag 6 jul tot vrijdag 14 jul
zaterdag 23 sep tot woensdag 27 sep

Bekijk data en prijzen

Verblijf in hotel en boot (binnenkajuiten)

Eten en drinken

Verblijf in halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 5. 

Bezoeken

Voor inkomgelden moet u, onder voorbehoud van prijswijzigingen, rekenen op een bedrag van £ 35 per persoon.

Kledij

Voorzie aangepaste kledij. Stevige schoenen en regenkledij zijn aan gewezen. Nachtbagage voor op de boot.

Documenten

Voor EU-burgers volstaat de identiteitskaart (niet EU-burgers hebben een internationale reispas nodig – vraag na op uw gemeentehuis). ZEER BELANGRIJK!!! Zonder identiteitskaart kom je Schotland niet in! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een identiteitsbewijs kunnen voorleggen (Kids-ID met foto!), verkrijgbaar op het gemeentehuis. Europese ziekteverzekeringskaart en SIS-kaart (vraag na bij uw ziekenfonds).

Munten

Engelse Pond.

Netspanning

230v Speciale stekkers noodzakelijk.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
woensdag 24 mei tot zondag 28 mei 5 dagen € 529,00
1
Reserveer
donderdag 6 jul tot vrijdag 14 jul 9 dagen € 1295,00
1
Volzet
zaterdag 23 sep tot woensdag 27 sep 5 dagen € 599,00
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis 

Extra's

Eenpersoonskamers op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering: 6%
Annulatieverzekering: 5.5%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Reservaties zijn pas definitief als u van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Activiteiten

Rondreis Schotland - 5 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek uit Diepenbeek met bestemming Zeebrugge of Rotterdam. Inscheping aan boord van de veerboot. Afvaart om 18.00 uur naar Hull. Avondmaal aan boord en overnachting in tweepersoonskajuiten met douche en toilet. Vergeet uw nachtbagage niet!

Dag 2

Na het ontbijt meren we aan te Hull. Daarna rijden we verder via Scotch Corner, het Stanmore Forest, Carlisle en de Hadrian Wall, Schotland binnen. Halte te Gretna, het eerste dorpje op Schots grondgebied. Daarna vervolgen we onze weg naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Kort bezoek aan Edinburgh, check-in in het hotel. 

Dag 3

Stadsbezoek Edinburgh met o.a.: Princess Street, de tuinen aan de voet van de burcht, de Mound met de Royal Scottisch Academy en de National Gallery of Scotland, Scott Monument, het paleis van Holyroodhouse, de residentie van de koningin. Voormiddag rondleiding met bus en gids. Bezoek aan kasteel, middagmaal en gelegenheid tot inkopen. Een gedeelte van de namiddag vrij. Avondmaal en overnachting in Edinburgh. 

Dag 4

Na het ontbijt verlaten we Edinburgh en rijden we naar York. Wandeling door het middeleeuwse stadsgedeelte met zijn typische straten en talrijke historische gebouwen met o.a. de Minster, de grootste gotische kathedraal ten noorden van de Alpen. Vrije tijd, mogelijkheid tot middagmaal. Daarna rijden we rechtstreeks door naar Hull, waar we aan boord gaan van de veerboot van 18.15 uur. Avondmaal aan boord en overnachting in tweepersoonskajuiten met douche en toilet. Vergeet ook nu uw nachtbagage niet!

Dag 5

Na het ontbijt meren we aan te Zeebrugge of Rotterdam Via de kortste weg rijden we naar Diepenbeek. Aankomst omstreeks het middaguur. 

Rondreis Schotland - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Dag 1

Vertrek in de vroege namiddag richting Zeebrugge of Rotterdam voor een overtocht op de mooie ferry van P&O richting Hull in Noord-Engeland. Avondmaal met overvloedig buffet en overnachting in kajuit op het schip.

Dag 2

Na een heerlijk Engels ontbijtbuffet op de boot, ontschepen we in Hull. Via Scotch Corner richting Jedburgh en noordwaarts naar Abbotsford House in Melrose. Na een bezoek rijden we verder naar de mooie groene Schotse hoofdstad Edinburgh voor avondmaal en overnachting (2 nachten). 

Dag 3

Volledige dag in Edinburgh. Stadsrondrit en bezoek aan het koninklijk jacht Britannia. Na de lunch een bezoek aan het indrukwekkende kasteel op de rots en mogelijkheid tot stadswandeling doorheen the Old Town of vrije tijd om de talrijke musea en winkels te verkennen langsheen de beruchte Princes Street, in New Town.

Dag 4

Vertrek uit Edinburgh richting Highlands waar we eerst halt houden om een bezoek te brengen aan de Whisky distillerij Bell. Nadien een bezoek aan het stadje Pitlochry. Na de middag staat het bezoek aan het mooie Blair Castle op de agenda. Verder zullen we ook een demonstratie van een schaapsherder met zijn Border Collie’s bijwonen. Nadien rijden we richting Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Inchecken in het hotel voor avondmaal en overnachting. (2 nachten). 

Dag 5

Vandaag gaan we de ruige noordelijke Highlands verkennen en bewonderen. Via een mooie route en prachtige vergezichten gaan we richting westkust (met de nodige fotostops) en bezoeken we de mooie Inverewe Gardens. Na de kennismaking met de verrassende tuinen zetten we onze route verder via Gairloch en onder andere Achnasheen om zo terug te keren naar ons hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 6

Deze dag staat in het teken van Loch Ness en zijn monstertje Nessy. We brengen een bezoek aan het monstermuseum Drumnadrochit en we varen ook per boot het meer op, in Fort Augustus waar we tevens ook een mooi sluizencomplex kunnen bewonderen. Verder door naar de omgeving van Fort William voor avondmaal en overnachting. (1 nacht).

Dag 7

Deze dag begint met een prachtige tocht door de historische Glen Coe Valley. Ooit de getuige van een vreselijk drama maar nu kan u vooral genieten van het natuurschoon met watervallen en mooie uitzichten. Uiteraard voorzien we weer enkele fotostops. Verder naar Inveraray voor een bezoek aan de oude gevangenis van het thuisstadje van de bloeddorstige Campbells. Daarna via een mooie route en Loch Lomond naar ons hotel in de omgeving van Stirling. Avondmaal en overnachting. (1 nacht)

Dag 8

Vertrek uit het hotel voor een rit naar het dorpje van de romantiek: Gretna Green. Bezoek aan het museum en gelegenheid tot vrije lunch of laatste winkelmogelijkheid in Schotland. Daarna door Noord-Engeland richting Hull voor inscheping op onze ferry naar het vasteland. VERGEET UW HANDBAGAGE NIET!! Avondmaal en entertainment aan boord van het schip. 

Dag 9

Na het ontbijtbuffet aan boord van het schip, via de kortste route naar Diepenbeek, waar we rond het middaguur arriveren. 
top