NUTTIGE INFORMATIE voor reizen uit onze brochure

Boekingen via de website zijn pas definitief als je de officiële bestelbon van ons ontvangt! Fictieve onlineboekingen kunnen kosten met zich meebrengen!!
Boekingen en info enkel mogelijk tijdens de kantooruren.

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk. De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Voor onze pendelreizen (naar Spanje en Italië) bieden wij je de supercomfortabele Royal Class zetels aan. Zonder toeslag. D.w.z.: verstelbare rugleuning - regelbare voetsteunen - regelbare beensteunen - opklapbaar tafeltje en bekerhouder.
Reizen naar Spanje tijdens de paas- of herfstvakantie en promoreizen worden uitgevoerd met een ****-autocar.

Bij de Zigeuner reis je rookvrij. Je kan steeds rustig een sigaretje roken tijdens de regelmatige haltes. Aan boord mag niet gerookt worden.

Je kiest jouw eigen voorkeurplaats. Reserveer tijdig dan kunnen wij beter aan je wensen voldoen. Het vermelde autocartype is niet bindend en kan soms gewijzigd worden waardoor jouw zitplaats ook kan wijzigen. Deze wijzigingen zijn geen reden tot annulatie of compensatie van jouw reis. 

Het reisagentschap behoudt zich het recht de reizen te annuleren indien er minder dan 25 personen ingeschreven zijn.

Bij een aantal reizen geniet de 3de volwassene een vermindering, voor zover hij de kamer deelt met 2 volledig betalende volwassen personen. Deze korting vind je onderaan in de prijstabel. 

Kinderkortingen gelden enkel indien ze op de kamer van de ouders of 2 volwassen personen worden ondergebracht. 

Op eenpersoonskamers wordt altijd een toeslag gerekend. (Vraag na indien niet vermeld.)

Alle vermelde prijzen zijn prijzen per persoon. Alle vermelde prijzen met hotel, zijn prijzen per persoon en op basis van een tweepersoonskamer. 

Alle gepubliceerde prijzen zijn onder voorbehoud van beschikbaarheden van hotelkamers en transport (vliegtuig, boot, bus) op het ogenblik van definitieve reservatie. 

Voor pasgetrouwden, zilveren en gouden jubilarissen geven we een korting van € 15/persoon (éénmalig) voor een boeking van een autocarreis uit onze brochure van minimum € 300/persoon. De boeking moet gebeuren in het jaar zelf en mag maximum 3 maanden na de huwelijksdatum gebeuren.

Bij nachtritten: 
10 dagen = 8 dagen / 7 nachten ter plaatse
9 dagen = 7 dagen / 6 nachten ter plaatse 
8 dagen = 6 dagen / 5 nachten ter plaatse 
7 dagen = 5 dagen / 4 nachten ter plaatse

VRIJ MIDDAGMAAL = middagmaal niet inbegrepen

Indien je speciale wensen hebt, zullen we er zorgvuldig nota van nemen en jouw wensen aan de betrokkenen doorgeven. Hou er wel rekening mee dat wij niet altijd aan je wensen kunnen voldoen, maar we doen alleszins ons best.

Vergeet niet aan jouw ziekenfonds de nodige documenten en informatie te vragen.

Op de autocar is iedereen verzekerd, je kan altijd vrijblijvend een bijhorende annulatie- en/of reisverzekering afsluiten.

Voor alle reizen 1 opstapplaats te Diepenbeek (parkeerplaats voorzien). Parkeren op eigen verantwoordelijkheid.

Voor dagtrips richting Duitsland (behalve Trier) is er mogelijkheid om op te stappen aan Genk station & Maasmechelen carpool. Andere opstapplaatsen moeten altijd gemeld worden aan en bevestigd worden door het kantoor!!!

Fietsvakanties: fietsen gebeurt op eigen verantwoordelijkheid. De firma kan niet aansprakelijk gesteld worden voor fietsongevallen, schade aan eigen fiets, schade aan derde, letsels opgelopen bij valpartijen, diefstallen van fietsen en dit gedurende de ganse reis; ook niet tijdens de stalling van de fietsen in de hotels of op andere plaatsen. Wij raden aan om een diefstalverzekering af te sluiten voor jouw fiets.

Wij volgen de reisvoorwaarden van de geschillencommissie reizen vzw.

NIET INBEGREPEN:

Kinderen (-12j.) moeten over een identiteitskaart (met foto) beschikken voor buitenlandse reizen.

Wanneer jouw kind met één ouder (of alleen) reist, staat het je vrij het schriftelijk akkoord van de andere ouder op papier te zetten, de handtekening door de gemeente voor echt te laten verklaren en deze schriftelijke toestemming mee te nemen op reis. Dit schriftelijk bewijs is ook nodig als het kind met andere personen dan de ouders op reis gaat. Bijvoorbeeld met grootouders, oom, tante...

Wanneer het kind en de ouder niet dezelfde familienaam hebben, kan een kopie van de geboorteakte dienen als bewijs van verwantschap.

Controleer goed de geldigheidsdatum van jouw paspoort en/of identiteitskaart. Voor niet-Belgen is een paspoort vereist!! Let op met verblijfsvergunningen. Dit is geen geldig document in het buitenland. Je bent verplicht te melden indien je niet de Belgische nationaliteit hebt.

In de prijzen is de btw inbegrepen.

Dagreizen en meerdaagse reizen zijn op voorhand te bestellen en te betalen.
Voor meerdaagse reizen wordt een voorschot van 30% gevraagd per persoon.
Het saldo dient uiterlijk 3 weken voor de afreis betaald te worden.
Vliegtuigreizen zijn 100% te betalen vanaf 4 maanden voor vertrek.

Bij sterke koerswisselingen, stijging dieselprijzen heeft het agentschap het recht om de prijzen aan te passen.

Annulatievoorwaarden (tenzij anders vermeld bij de reizen):
Bij annulatie door de reiziger vanaf de inschrijvingsdatum tot 75 dagen voor vertrek verliest hij
€ 75/persoon + het bedrag van (eventuele) reisbijstands- en/of annulatieverzekering.
Bij annulatie vanaf 60 dagen voor het vertrek verliest de reiziger het voorschot.
Bij annulatie vanaf 45 dagen voor het vertrek verliest de reiziger 50% van de reissom.
Bij annulatie vanaf 30 dagen voor het vertrek verliest men 75% van de reissom.
Bij annulatie vanaf 21 dagen voor het vertrek verliest hij de volledige reissom.

Bij wijziging van een dossier worden er € 40 dossierkosten aangerekend. (Enkel indien dossier niet onder annulatievoorwaarden valt.)

Annulatievoorwaarden en omboektermijnen CORONA (voor boekingen met vertrek tot eind oktober 2020):
Tot 45 dagen voor vertrek:
- Omboekingskosten € 50/persoon
- Annulatiekosten € 50/persoon + het bedrag van (eventuele) reisbijstands- en/of annulatieverzekering. Het overige bedrag krijg je in de vorm van een waardebon (gewone waardebon, geen Coronabon).
 Tot 30 dagen voor vertrek kan je je reis annuleren met enkel het verlies van het betaalde voorschot.
- Tussen 30 en 22 dagen voor vertrek verlies je 75% van de reissom.
- Vanaf 21 dagen voor vertrek verlies je de volledige reissom.

VISA is voor niet EEG-burgers vereist. (Vraag na!!!)

Fooi chauffeur is vrijblijvend. (Als blijk van waardering voor de geleverde service, wordt het geven van een fooi dan ook op prijs gesteld.)

Wij zijn niet verantwoordelijk voor drukfouten.  

OPGELET: Voor verschillende bestemmingen is er een verplichte TOERISTENTAKS rechtstreeks te betalen in het hotel door de klant. Vraag na!

BAGAGE: Max. toegelaten bagage: 1 koffer per persoon van max. 25 kg (afmetingen: hoogte 60 cm / breedte 25 cm / lengte 75 cm) en 1 kleine handbagage (omwille van veiligheid en comfort en rugklachten van onze chauffeurs). Bij overtollig gewicht zijn we genoodzaakt om maatregelen te treffen.


top