A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Invalid argument supplied for foreach()

Filename: libraries/Lib_reizen.php

Line Number: 314

Backtrace:

File: /data/sites/web/dezigeunerbe/www/application/libraries/Lib_reizen.php
Line: 314
Function: _error_handler

File: /data/sites/web/dezigeunerbe/www/application/libraries/Lib_reizen.php
Line: 161
Function: set_price_by_dates

File: /data/sites/web/dezigeunerbe/www/application/controllers/modules/Reizen.php
Line: 130
Function: item

File: /data/sites/web/dezigeunerbe/www/index.php
Line: 295
Function: require_once

Sächsische Schweiz - Parkhotel Albrechtshof
Sächsische Schweiz - Parkhotel Albrechtshof
Wandelvakanties

Sächsische Schweiz - Parkhotel Albrechtshof

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

WANDELVAKANTIE 7 DAGEN

Tijdens deze zevendaagse worden we overweldigd door een fascinerend landschap met tafelbergen en rotsformaties. Hierbij bewandelen we verschillende trajecten uit de “Malerweg”.
Deze schilderachtige wandelroute van 112 km werd in 2007 uitgeroepen tot de mooiste wandelweg van Duitsland. We wandelen naar de Vesting Königstein, de Bastei, de rotsstad bij de Tissawanden, door het romantische Kirnitzdal...
Tevens hebben we een dagbezoek aan de stad Dresden, “Het Firenze aan de Elbe” met zijn prachtige uit de as herrezen historische gebouwen.

Nederlandstalige begeleider bij al de wandelingen en uitstappen. Afstempeling van de wandelboekjes. 

Parkhotel Albrechtshof

We verblijven in Gohrisch, het eerste Saksische luchtkuuroord, in Parkhotel Albrechtshof. Dit driesterrenhotel, ooit behorend tot de ministerraad van de DDR, is gelegen midden in een park op 200 m van het centrum.

Kamers

Ruime gerenoveerde kamers met douche/bad, toilet en tv 

Eten en drinken

Verblijf in volpension met ’s morgens een uitgebreid en gevarieerd ontbijtbuffet en ’s avonds een driegangenmenu met individuele keuze uit drie hoofdgerechten. ’s Middags warm middagmaal of lunchpakket naargelang het programma. 

Niet inbegrepen: Dranken tijdens de middag (behalve bij lunchpakket) en de avondmalen.

Bezoeken

Inkomgelden:
  • Tissawanden 
  • Grüne Gewölbe en Frauenkirche (film) (Dresden) 
  • Vesting Königstein. 
  • Nederlandstalig wandelboekje met beschrijving van onze wandelingen. 

Totaal: ± € 36.

Kledij

Goede wandelkledij en stevige wandelschoenen vereist.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij uw ziekenfonds).

Munten

Euro

Netspanning

220V. Voor laders geen speciale stekker noodzakelijk.

Activiteiten

Saksische Schweiz Wandelvakantie - 7 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Dagreis. Vanuit Diepenbeek over de Duitse autobanen via Keulen, Olpe, Wetzlar, Bad Hersfeld, Erfurt, Chemnitz, Dresden naar het luchtkuuroord Gohrisch. Voorstelling programma, welkomstdrank van het huis en avondmaal in ons hotel.

Dag 2

Dagwandeling. Met de bus (14 km) naar Tissa, stadje aan de Duits-Tsjechische grens. Hier maken we een prachtige wandeling door het beschermd landschap van de Böhmische Schweiz (Tsjechië) met de adembenemende rotsstad Tiske Steny en het hoogste punt van het Elbezandsteengebergte. Afstanden: 4 - 6 - 10 km. (lunchpakket).

Dag 3

Dresden anders bekeken! Wandeling door het Firenze aan de Elbe. Historische wandeling door deze wondermooi heropgebouwde stad, na de vuurzee van 13-14 februari 1945. Shopping. (Warme driegangenlunch)

Dag 4

Dagwandeling Königstein – Lilienstein – Bastei (lunchpakket). Met de bus naar Festung Königstein. Kort en geleid bezoek aan de Vesting Königstein met prachtige uitzichten op het parcours van onze wandeling, op de Elbevallei en de Sächsische Schweiz. Aansluitend met bus tot aan veerpont Königstein voor een flinke beklimming over de Lilienstein (tafelberg) waarna we Niederrathen bereiken. Het kleinste en idyllische dorpje van Saksen! Van hieruit wacht ons via de Amselfall een steile klim naar de Bastei, met zijn indrukwekkend uitzicht op de Elbevallei. Ook wel de “Canyon van Saksen” genoemd met zijn grillige rotsformaties en prachtige zandsteenbrug. Kleine afstanden worden met de bus gedaan, zo ook naar de Bastei. Afstanden: 4 (licht) - 7,2 - 9 - 12 km. (lunchpakket).

Dag 5

Dagwandeling “Drie Stenenwandeling”. Vanaf het hotel, wandeling met prachtige panoramische zichten vanaf de drie “Stenen”: de Papstein, de Pfaffenstein en de Gohrischstein die het luchtkuuroord Gohrisch omringen. Afstanden: 5,2 - 8 - 13,2 (5,2 + 8 km) - 15 - 17 km. (lunchpakket).

Dag 6

Dagwandeling naar Böhmische Schweiz. naar de Pravcicka Brana de grootste Zandsteenbrug van Europa. Prachtige wandeling door dit rotsgebied met als slot een boottocht door de canyon van de Kamenice rivier. 6 - 8 - 14 km (Lunchpakket) • Door onvoorziene omstandigheden kan deze wandeling vervangen worden door een alternatieve wandeling in hetzelfde gebied.

Dag 7

Ontbijtbuffet en terug(dag)reis naar België. 
top