Fietsvakantie De Westhoek - Ieper en de IJzervallei - Hotel Best Western Flanders Lodge
Fietsreizen

Fietsvakantie De Westhoek - Ieper en de IJzervallei - Hotel Best Western Flanders Lodge

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Er bestaan ongetwijfeld vele manieren om de “Groote Oorlog” te herdenken, wij doen het per fiets. Deze fietstocht staat volledig in het teken van de Eerste Wereldoorlog. Het traject neemt je mee langs de voormalige frontlijn rond Ieper. Op de eerste dag fietsen we door de Ieperboog met Hill 62 en verder naar Passendale. Op de tweede dag fietsen we naar de IJzertoren, de Dodengang en het kerkhof van Langemark. Op de derde dag fietsen we naar Poperinge en gaan we terug naar de sporen van de Eerste Wereldoorlog achter het front, in Westvleteren krijgen wij dan de kans om te proeven van het lekkere bier. 

Eigen fiets meebrengen 


Algemene info fietsreizen

Inclusief:

  • EXTRA avondeten dag 3 

Hotel Best Western Flanders Lodge

Activiteiten

•

Dag 1 - 47 km De Ieperboog

Met de fiets richting centrum Ieper en via de Menenpoort fietsen we langs de wallen van Ieper naar de Zillebeekse vijvers, we fietsen rond Hill 62, Hill 60. We komen langs Australische en Britse kerkhoven, langs het bedevaartsoord Dadizele. Er is ruim tijd om het grootste kerkhof van de gemenebest Tyne Cot in Passendale uitgebreid te bezoeken. Op de terugweg rijden we langs het oorlogsmuseum in Zonnebeke.

•

Dag 2 - 52 km De IJzertocht

Vandaag fietsen we richting IJzertoren in Diksmuide. We komen langs het Britse kerkhof met het beroemde gedicht van dokter John McCrae: In Flanders Fields. De IJzertoren en de dodengang kunnen we ook bezoeken. Via een omweg is het ook mogelijk het Duitse militaire kerkhof in Vladslo met het treurende ouderpaar van Käthe Kollwitz te bezoeken. Via het natuurreservaat De Blankaart fietsen we richting Langemark met het Studenten Friedhof. Om 20.00 uur is er de ‘Last Post’ aan de Menenpoort.

•

Dag 3 - 50 km De hop en de Westvleteren route

Vanuit ons hotel richting de Dikkebusvijverbeek en verder langs de rand van de Vlaamse Ardennen naar Poperinge. Via enkele hopplantages fietsen we naar de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren waar we een Westvleteren kunnen drinken. Via de IJzer, het Lo kanaal en een Belgisch kerkhof in Steenkerke komen we op het historische marktplein van Veurne. In de buurt van het marktplein worden de fietsen geladen. Extra avondmaal inbegrepen.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar.

top