Ahrvallei en Eifel
City- & minitrips

Ahrvallei en Eifel

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De Ahrvallei, een goed alternatief voor de Moezel als je een wijntrip wil maken. De steile hellingen van de vallei zijn volledig beplant met wijngaarden en de vallei wordt niet voor niets het ‘rode wijnparadijs’ genoemd. Wij bezoeken mooie plaatsjes, zoals Gerolstein, Blankenheim, (waar de Ahr ontspringt), Mayschoss, Ahrweiler, en natuurlijk onze mooie verblijfplaats Bad Neuenahr. Deze vallei wordt omringd door het prachtige gebied van de Eifel. Een bezoek aan een authentieke wijnkelder met degustatie mag ook niet ontbreken. Bad Münstereifel, een goed bewaard middeleeuws stadje met heel wat outletwinkels zal iedereen bekoren. Maar ook de abdij van Maria Laach en het kleine stadje Monschau zullen ons na deze reis nog lang bijblijven.

Reserveer deze reis

Hotel Seta

We logeren in Bad Neuenahr.

Faciliteiten

Gratis toegang tot de Ahrthermen, gebruik van wellness met klein zwembad, sauna en stoombad (badjas aanwezig op de kamer). Gratis wifi overal in het hotel.

Kamers

Alle kamers met douche of bad, toilet, haardroger, telefoon, satelliet-tv en radio.

Eten en drinken

Verblijf in een viersterrenhotel, op basis van halfpension beginnend met het avondmaal op dag 1 en eindigend met het ontbijt op dag 3. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een viergangenmenu.

Bezoeken

Voorzie voor de inkomgelden ± € 30/persoon

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

euro

Netspanning

230 V. Geen speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 16 sep tot zondag 18 sep 3 dagen € 345 Reserveer
  • Prijs op basis van halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 10/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Ahrvallei en Eifel - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

De Ahrvallei is een goed alternatief voor de Moezel als je een wijntrip wil maken. Vlak over de grens, tussen Moezel, Rijn en Eifel, ligt deze streek. Het Eifelgebied en de Ahrvallei zijn bekend om hun wandel- en fietsroutes maar zijn zeker bekend om hun water en rode wijn.

DAG 1 Prüm – Gerolstein – Blankenheim – Bad Neuenahr

Onze eerste stop is Prüm, met zijn abdijkerk, koffiestop. Nadien naar Gerolstein. Bij aankomst brengen we een bezoek aan het Verlosserskerkje. Daarna brengen we een bezoek aan Gerolstein Park met de Gerolsteiner Sprudelbron. Aansluitend zetten we onze tocht verder richting Blankenheim, een mooi middeleeuws stadje met kleine straatjes en trappen, 16de-eeuwse stadspoorten en romantische vakwerkhuizen. In dit plaatsje ontspringt van onder een piepklein huisje de rivier de Ahr. We maken hier ook een wandeling. Zo belanden we dan in de Ahrvallei. We hebben tijd voor een vrije lunch in Bad Münstereifel. Bezoek en tijd om te shoppen. Vooraleer we de echte wijngaarden in het vizier hebben, passeren we Altenahr. Ooit was dit één van de meest bezochte dorpen van het Ahrtal. Wij rijden verder langs de Ahrwijngaarden naar onze verblijfplaats Bad Neuenahr. Avondmaal en overnachting.

DAG 2 Maria Laach – Mayschoss – Bad Neuenahr

Na een deugddoend ontbijt brengen we een bezoek aan de abdij van Maria Laach, bekend omwille van haar Benedictijner abdij, een mooi voorbeeld van Rijnlandse Romaanse bouwstijl. In de onmiddellijke omgeving heb je de Laacher See. Dit is een restant van een vulkanische ontploffing zo’n 12.000 jaar geleden en is meteen ook de grootste Maar in de Vulkaaneifel. We gaan naar Ahrweiler voor een vrije lunch. Dan verder naar Mayschoss de oudste wijncoöperatie ter wereld en de grootste wijnproducent van de Ahrstreek. Hier mag een proevertje zeker niet ontbreken. Na deze degustatie terug naar ons hotel, en bezoeken we al wandelend het mooie mondaine kuuroord Bad Neuenahr, of genieten we van de wellness in ons hotel. ’s Avonds weer een heerlijk driegangenmenu.

DAG 3 Heimbach – Monschau

We ruimen onze kamers en na een heerlijk en rijkelijk Duits ontbijt vertrekken we naar de monding van de Ahr. Dan gaan we per autocar verder naar het natuurpark Eifel. In Heimbach brengen we een bezoek aan het klooster en is er tijd voor een vrije lunch. Tip: Proef er zeker de heerlijke erwtensoep. Na ons bezoek zetten we onze weg verder langs de Ruhrsee naar onze laatste halte: Monschau, een kleine historische stad in de Duitse deelstaat Nordrein-Westfalen. Het ligt in de smalle en diepe vallei van de Roer, op vier kilometer van de Belgische grens. Gebouwd tussen de heuvels, heeft Monschau met zijn vakwerkhuisjes en kleine winkelstraatjes een nostalgische aanblik. Na dit bezoek zit dit snoepreisje erop, en rijden we terug richting Diepenbeek. Maar we hebben wel genoten van enkele toffe dagen in het natuurpark Eifel.

Vervoer

2 x dagreis

top