Reserveer deze reis
Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

De Moezelstreek, dat is toch die vruchtbare streek in Duitsland die bekend staat om zijn wijnen? Dat klopt, maar daarnaast vind je er ook schitterende bossen, pittoreske dorpjes en boeiende steden. Zo zijn er in de streek heel wat restanten van Romeinse vestigingen te vinden met als hoogtepunt de Porta Nigra (Romeinse stadspoort) in Trier, de oudste stad van Duitsland die we natuurlijk bezoeken op onze eerste dag. De tweede dag verkennen we de streek van de Midden-Moezel met een bezoek aan het vakwerkstadje Bernkastel. We nemen de boot naar Traben-Trarbach, het centrum van de wijnhandel in de Moezel met rijke jugendstilvilla’s. Op de derde dag rijden we langs de Moezel naar Cochem om te genieten van de heerlijke vakantiesfeer die hier altijd heerst. Kortom, de Moezel heeft echt alles voor een vakantie dicht bij huis.

Reisdata
vrijdag 30 apr tot zondag 2 mei

Bekijk data en prijzen

We logeren in een driesterrenhotel

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Prijzen

Datum Volwassene HP
1
vrijdag 30 apr tot zondag 2 mei 3 dagen / 2 nachten € 369
1
Reserveer
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Moezel - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

We verblijven aan de Midden-Moezel op enkele kilometers van het gekende stadje Bernkastel-Kues. Eerst verkennen we Trier, de oudste stad van Duitsland, mooi gelegen aan de zuidelijke Moezeloever. Deze stad heeft vele gezichten, harmonieus samengaand, van Romeins oud naar modern, van architectuur en natuur, gezellige universiteitsstad en niet te vergeten het gezellige winkelcentrum. Vanuit Trier volgen we de Moezel stroomafwaarts langs veel mooie wijndorpjes, denk maar aan Piesport en Trittenheim… We verblijven in Lieser op enkele kilometers van het gekende stadje Bernkastel-Kues. Hier vinden we een prachtige oude dorpskern met de zo kenmerkende vakwerkhuizen. Boven het stadje wacht de Burg Landshut ons op voor een prachtig panorama over de Moezelvallei. Natuurlijk ontbreekt een boottocht op de Moezel niet. We varen naar Traben-Trarbach, de belangrijkste wijnhandelsstad aan de Moezel met meer dan 100 wijnhandelaars. De rijkdom weerspiegelt zich in de vele Jugendstilvilla’s. Verder stroomafwaarts genieten we ook nog van het toeristencentrum Cochem waar we onze smaakpapillen verwennen met een lekker glaasje Riesling of een stukje Käsetorte. Drie dagen volop genieten van natuur, cultuur en lekker eten.

DAG 1 TRIER – LIESER

Vertrek in de ochtend vanuit Diepenbeek. We houden halt in Trier voor een vrije lunch. Nadien maken we een wandeling vanaf de Porta Nigra door het oude stadscentrum: Hauptmarkt, Domfreihof, Basilica, de vroegere Romeinse thermen, het Keurvorstelijk paleis… De oudste stad van Duitsland met een heel eigen allure. Nadien rijden we verder langs de schilderachtige Moezel stroomafwaarts tot Lieser, waar we onze intrek nemen in ons verblijfshotel.

DAG 2 BERNKASTEL KUES – TRABEN-TRARBACH

Na het ontbijt vertrekken we naar Bernkastel. Dit stadje met de prachtige vakwerkhuizen heeft alles om een gezellige voormiddag door te brengen: leuke winkels, heerlijke Konditoreien, leuke pleintjes. Boven het stadje pronkt de Burg Landshut. We kunnen er te voet naartoe langs een mooi bergweggetje of met een toeristentreintje. Vanop de burcht heb je een prachtig zicht op de Moezelvallei onder ons. Na de middag nemen we de boot naar Traben-Trarbach voor een 2 uur durende tocht. We passeren langs de mooiste dorpjes met klinkende namen. Terwijl we genieten van een glaasje Riesling varen we door de sluis van Zeltingen en onder de hoogste brug over de Moezel! In Traben-Trarbach maken we kennis met de Belle Epoque villa’s in Jugendstil. Daar komt de autocar ons ophalen om ons terug te brengen naar ons hotel in Lieser

DAG 3 LIESER – COCHEM – DIEPENBEEK

Na het ontbijtbuffet ontruimen we de kamers en rijden verder langs de Moezel stroomafwaarts tot Cochem. Vrije lunch in Cochem in een van de vele restaurants aan de gezellige Moezelpromenade. Ook hier de mogelijkheid om met het toeristentreintje naar de Reichsburg te rijden. Tevens is er een oude molen waar je mosterd kunt proeven en kopen. We genieten nog van een heerlijke koffie met Torte vooraleer we terug rijden richting Diepenbeek. Aankomst tegen de avond.

top