Saarland
City- & minitrips

Saarland

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Het Duitse Saarland, vlak bij de Franse en Luxemburgse grens, dankt haar naam aan de rivier de Saar, die zich slingert, met prachtige kronkels, door het landschap en ál je verwachtingen overtreft.
Mooie bossen, glooiende heuvels, brede riviervalleien en idyllische dorpen vormen een topdecor. Hoogtepunt, de Saarschleife, de mooiste rivierlus van Duitsland! Met een U-bocht splitst de rivier een rots in twee, en zet zo een krachtig uitroepteken in het landschap.


Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Victor's Seehotel Weingärtner Bostalsee****

Het hotel bevindt zich in het midden van de natuur op een steenworp van het Bostalmeer. 

Faciliteiten

Het hotel beschikt over gratis wifi, een spa, een binnenzwembad, een bar en restaurant.  

Kamers

Elke kamer heeft een flascreen-tv, telefoon, een eigen badkamer met haardroger. 

Eten en drinken

Verblijf op basis van volpension, vanaf het middagmaal op dag 1 tot en met het middagmaal op de laatste dag. 

Bezoeken

Inbegrepen:

  • Lunch en avondmaal dag 1 in het hotel
  • Baumpwipfelpad
  • Lunch in Mettlach
  • Avondmaal dag 2 in het hotel
  • Fort Ouvrage du Hackenberg
  • Lunch in Kedange-sur-Canner

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro 

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 27 sep tot zondag 29 sep 3 dagen € 469 Reserveer
  • Prijs op basis van volpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 15/nacht
  • 2x dagreis

Activiteiten

3 dagen – Drei Grenzen, vier Länder und ein Bett

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

  Het Duitse Saarland, vlak bij de Franse en Luxemburgse grens, dankt haar naam aan de rivier de Saar, die zich slingert, met prachtige kronkels, door het landschap en ál je verwachtingen overtreft.

Mooie bossen, glooiende heuvels, brede riviervalleien en idyllische dorpen vormen een topdecor. Hoogtepunt, de Saarschleife, de mooiste rivierlus van Duitsland! Met een U-bocht splitst de rivier een rots in twee, en zet zo een krachtig uitroepteken in het landschap.

Dag 1

We vertrekken ’s morgens, via Luik, Verviers, Steinebrück en Trier, richting Saarland. De lunch nuttigen we in ons hotel. In de namiddag vertrekken we richting Rijnland-Paltz, naar Thallichtenberg, naar Burcht Lichtenberg. Met een lengte van 425 m is Schloss Lichtenberg één van de grootste kasteelruïnes, type uitloperkasteel, van Duitsland. Sinds de 2de helft van vorige eeuw is het complex stelselmatig gerestaureerd en uitgebreid naar toeristisch gebruik. Via drie kasteelpoorten bereiken we de bovenburcht en wandelen we tot in de benedenburcht. Hierna terug richting Nohfelden-Bosen, richting ons Victor’s Seehotel Weingärtner 4* aan de Bostalsee, voor het inchecken. Met de liefhebbers maken we nog een mooie wandeling naar de Bostalsee, het grootste stuwmeer van Z-W-Duitsland. Avondmaal en overnachting.

Dag 2

Na een stevig ontbijt naar de “Saar-Schleife”. Na duizenden jaren zwoegen, maakte de rivier hier de mooiste meander van Duitsland,”. Adembenemend! We gaan deze bewonderen vanuit het uitkijkpunt “Cloef”. Nog beter, we nemen het Baumwipfelpad (Boom- kroonpad). Het pad slingert zich ongeveer 800m door beuken, eiken en Douglas sparren en, bereikt een hoogte van 23 meter. Eénmaal hier slingert het pad zich over de boomtoppen de lucht in en eindigt bij de 42 meter hoge uitkijktoren, die een adembenemend uitzicht biedt over de Saarschleifevallei. De maximale helling is maar 6%. Hierna naar Mettlach, een prachtig kuuroord aan de Saarbocht, waar, in een op Engelse wijze ingericht landschapspark, achter de barokgevel van de voormalige Benedictijner Abdij, de zetel schuilt van de Lifestylemakers Villeroy & Boch. Het bedrijf maakt sanitair, muurtegels, huishoudartikelen, porseleinserviezen, kristalserviezen. Rond de abdij bezoeken we de Sint Josephkapel, het landschapspark met de Schinkel-Brunnen, de Altem Turm en Living Planet Square. En zo komen we aan het restaurant voor de lunch. Op een heel korte afstand liggen de outlets van Mettlach, waaronder die van Villeroy & Boch, Land’s End, Trigema, en anderen. Natuurlijk even wat vrije tijd om te snuffelen. Via een mooie toeristische weg, parallel aan de rivier de Saar, rijden we richting het idyllisch stadje Saarburg, gelegen aan deze romantische rivier en wijngaardlandschappen. In jaar 964 wordt de naam van de stad voor het eerst genoemd. In dat jaar liet Graaf Siegfried von Luxemburg (stichter van Luxemburg-stad) een burcht oprichten. Blikvanger is de ruïne van Saarburg, die hoog boven het stadje, op een beboste bergrug ligt. We maken een stadswandeling en genieten van de speelse vakwerkgevels en leuke kleine bruggetjes, van de vissers-/schippershuisjes in de benedenstad en de waterval op de Leuk, zijrivier van de Saar, die zich hier 20 m naar beneden stort. Verder richting hotel voor avondmaal en overnachting. En, wie weet, een bezoek aan het zwembad, sauna, stoombad, bubbelbad, of de gezellige stube.  

Dag 3

Na een lekker ontbijt laden we onze koffers en vertrekken we richting Frankrijk. Na WO I besloot Frankrijk, aan de oostgrens, een enorme hoeveelheid forten, bunkers en andere versterkingen te bouwen, om zich te verdedigen tegen een Duitse aanval. Deze verdedigingswerken zijn de geschiedenis in gegaan als de “Maginotlinie” en was in die tijd, het duurste defensieproject van Frankrijk. Het grootste en duurste fort van deze linie is “Ouvrage Hackenberg”. Het mooie is dat het bijna volledig intact is en open voor het publiek, compleet met ondergronds treintje. En, nog mooier, wij gaan het bezoeken (12°)

Lunch in een restaurant in het nabij gelegen dorp. Na het middagmaal, via Luxemburgse en Belgische wegen, via Martelange en Bastogne,  naar onze afstapplaats.

Vervoer

2x dagreis 

top