Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

DE MEEST ROMANTISCHE STAD TER WERELD!

Voor velen blijft Parijs de mooiste stad ter wereld. En met namen als de Eiffeltoren, Montmartre, Notre Dame, Louvre, Champs-Elysées, Moulin Rouge... meteen ook de meest romantische! Mogelijkheid tot boottocht op de Seine en tot bezoek aan Tour Montparnasse, met adembenemend uitzicht over Parijs. Bij de driedaagse reis staat ook een uitstap naar Versailles op het programma. 


OPGELET: Omwille van COVID-19 is de Moulin Rouge tijdelijk gesloten. 


PARIJS ANDERS

** aangepast programma

Op deze driedaagse bekijken we Parijs en omgeving op een andere manier: we bezoeken o.a. Versailles, hetzij al wandelend in het Park, hetzij het kasteel. Het Quartier Latin blijft een publiekstrekker, de Fondation Louis Vuitton getuigt van fantastische moderne architectuur, de Promenade Plantée en de voormalige wijndepots van Bercy spreken tot de verbeelding en het Marais is al lang geen moeras meer…

Bekijk hier ook zeker onze andere reizen naar Parijs.


Reserveer deze reis

Hotel Ibis Montmartre

Al jaren onze thuishaven in Parijs.

Uitstekend hotel, centraal gelegen op amper 150 meter van de Moulin Rouge en op wandelafstand van Sacré Coeur en Place du Tertre. 

Faciliteiten

Het hotel heeft gratis wifi en een mooie bar.

Kamers

Mooie kamers met flatscreen-tv, douche en haardroger. 

Bezoeken

Parijs 2 of 3 dagen:

  • Tour Montparnasse: € 18
  • Boottocht Seine: € 16
  • Moulin Rouge: € 125 (tijdelijk gesloten omwille van COVID-19)
  • Versailles: € 27
  • Louvre: € 17


Parijs anders... 3 dagen: te voorziene uitgaven: € 80 per persoon


Kledij

Voorzie aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringpas. (gratis verkrijgbaar, vraag na bij je ziekenfonds) Niet EU-burgers hebben een internationale reispas nodig.

Munten

Euro. Geldautomaten overal in de stad.

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Reservaties zijn pas definitief als je van ons de bestelbon ontvangt met het correcte prijsvoorstel.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 13 aug tot zondag 15 aug 3 dagen / 2 nachten € 245 Reserveer
zaterdag 11 sep tot zondag 12 sep 2 dagen / 1 nachten € 139 Reserveer
zaterdag 2 okt tot maandag 4 okt 3 dagen / 2 nachten € 265 Reserveer
zaterdag 16 okt tot zondag 17 okt 2 dagen / 1 nachten € 149 Reserveer
zaterdag 30 okt tot maandag 1 nov 3 dagen / 2 nachten € 250 Reserveer
zaterdag 6 nov tot zondag 7 nov 2 dagen / 1 nachten € 149 Reserveer
donderdag 11 nov tot zaterdag 13 nov 3 dagen / 2 nachten € 250 Reserveer
zaterdag 11 dec tot zondag 12 dec 2 dagen / 1 nachten € 149 Reserveer
zondag 26 dec tot dinsdag 28 dec 3 dagen / 2 nachten € 250 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in kamer met ontbijt
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis


OPGELET: Omwille van COVID-19 is de Moulin Rouge tijdelijk gesloten. 


Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

PARIJS - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek in de vroege morgen. Omstreeks 09.45 uur korte koffiestop in Péronne. Aankomst in Parijs net voor de middag. Bezoek aan La Défense met La Grande Arche en gelegenheid tot middagmaal (facultatief). Nadien grote stadsrondrit: Arc de Triomphe, Eiffeltoren, Ecole Militaire, Dôme des Invalides, Champs-Elysées, Palais de l’Elysée, Place de la Concorde, Madeleine, Opéra... Vrije tijd in het grootste grootwarenhuis van Frankrijk, Galeries Lafayette. Omstreeks 16.00 uur inchecken in ons hotel. Avondmaal in groep in de buurt van het hotel (facultatief). Vrije tijd op de meest beroemde laan ter wereld, Avenue des Champs-Elysées. Gelegenheid tot bijwonen van een schitterende show in de Moulin Rouge, compleet met champagne (facultatief).

Dag 2

Na het ontbijt en ontruiming van de kamers, is er de mogelijkheid voor de boottocht op de Seine (facultatief). Nadien bezoek aan de Tour Montparnasse met adembenemend uitzicht over Parijs (facultatief). Via Place de la Bastille en Place de la République naar het Centre Pompidou. Middagmaal (facultatief) en vrije tijd. Na de middag naar het Île de la Cité, waar meer dan 2000 jaar geleden de geschiedenis van Parijs begon. Wandeling naar de Notre Dame-kathedraal. We besluiten onze tweedaagse Parijs hoog op de heuvel van Montmartre, met de Sacré-Coeur en de schilders op de Place du Tertre. In de late namiddag, vertrek uit Parijs. Stop in Péronne voor het avondmaal (facultatief). Thuiskomst in Diepenbeek in de late avond.

PARIJS - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

’s Morgens vroeg vertrek vanuit Diepenbeek. Omstreeks 09.45 uur houden we een korte koffiestop in Péronne. Aankomst in Parijs rond de middag. Bezoek aan La Défense met La Grande Arche en gelegenheid tot middagmaal (facultatief). Nadien grote stadsrondrit: Arc de Triomphe (stop), Eiffeltoren (stop), École Militaire, Dome des Invalides, Champs-Elysées, Palais de l’Elysée, Place de la Concorde, Madeleine, Opéra... Vrije tijd in het grootste grootwarenhuis van Frankrijk: Galeries Lafayette. Omstreeks 17.00 uur check-in in ons hotel. Vrij avondmaal in het centrum (facultatief). Bezoek aan Tour Montparnasse, “het dak van Parijs”, met adembenemend uitzicht over de Franse hoofdstad (facultatief). Avondrondrit.

Dag 2

Na het ontbijt, vertrek naar Versailles* voor een bezoek aan het weergaloze kasteel van Zonnekoning Lodewijk XIV. Nadien terug naar Parijs. Middagmaal (facultatief) en wat vrije tijd in de buurt van het Centre Pompidou. Net na de middag naar het Ile de la Cité, waar meer dan 2000 jaar geleden de geschiedenis van Parijs begon. Wandeling naar de Notre Dame-kathedraal. In de late namiddag naar Montmartre, met de Sacré-Coeur en de Place du Tertre. Avondmaal in groep in de buurt van het hotel (facultatief). Nadien met de autocar naar de Eiffeltoren met aansluitend vrije tijd op de beroemdste laan ter wereld: Avenue des Champs-Elysées. Gelegenheid tot bijwonen van een schitterende show in de Moulin Rouge, compleet met champagne (facultatief).

* Wie het kasteel van Versailles in wil, moet dat zelf tijdig reserveren! Kies altijd dag 2 om 09.00 uur of 09.30 uur. We blijven in Versailles tot de middag. Een ticket kost € 27. (Gratis tot en met 25 jaar maar ook gratis ticket moet gereserveerd worden!)

www.chateauversailles.fr


Dag 3

Na ontbijt en ontruiming van de kamers, mooie boottocht op de Seine (facultatief). Nadien rondrit langsheen de belangrijkste verwezenlijkingen van François Mitterrand, met de nieuwe nationale bibliotheek. Vrije namiddag. De autocar brengt ons naar keuze naar het Louvre* of naar het kerkhof Père Lachaise (bij voldoende belangstelling). In de late namiddag, vertrek uit Parijs. Stop in Péronne voor het avondmaal (facultatief). Thuiskomst in Diepenbeek in de late avond.

* Wie op dag 3 zijn vrije namiddag wil doorbrengen in het Louvre, moet dat zelf tijdig reserveren. Kies altijd dag 3 om 12.30 uur of 13.00 uur. Een ticket kost € 17. (Gratis tot en met 25 jaar maar ook gratis ticket moet gereserveerd worden!)

www.ticketlouvre.fr


PARIJS & VERSAILLES ANDERS - aangepast programma

3 Dagen Parijs en Versailles .... Anders 

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen. 

Op deze driedaagse bekijken we Parijs en omgeving op een andere manier: Het Park van Versailles ontdekken we per fiets, het Quartier Latin blijft een publiekstrekker, de Fondation Louis Vuitton getuigt van fantastische moderne architectuur, de Promenade Plantée en de voormalige wijndepots van Bercy spreken tot de verbeelding en het Marais is al lang geen moeras meer… Daarnaast is er toch nog aandacht voor de klassiekers: Champs-Elysées, Montmartre, boottocht...

Dag 1

Vertrek in Diepenbeek. Koffiestop langs autoweg. Namiddag: bezoek aan de Basilique de Saint-Denis, nationale begraafplaats van de Franse koningen. Inchecken in ons hotel in Montmartre. Bezoek aan het nabijgelegen kerkhof van Montmartre met o.a. het graf van Dalida, Emile Zola, La Goulue en andere figuren uit de Parijse society. Gezamenlijk diner. (Facultatief) Bezoek aan de Champs-Elysées en de Arc de Triomphe. Facultatief bezoek aan de fantastische show in de Moulin Rouge (vooraf melden).

Dag 2

Versailles anders: mogelijkheid tot bezoek aan het paleis. Voor wie het anders wil: begeleide fietstocht door het Park van 900 ha met o.a. le Trianon, le Hameau de Marie-Antoinette, le Grand Canal… Vrij middagmaal in de buurt van het Centre Pompidou. Namiddag: bezoek aan het Ile de la Cité met de Notre-Dame, waar ooit Parijs ontstond. Geleide wandeling door het Marais, de voormalige jodenwijk ,het Mémorial de la Déportation, de trendy boutiques, oude hotels en de schitterende Place des Vosges. Kennismaking met Montmartre, de Place du Tertre en de kunstenaars, eventueel ook het gerenoveerde museum van “het dorp”. Vrij avondmaal op Montmartre.

Dag 3

Voormiddag: Boottocht op de Seine. Vervolgens maken we een wandeling op de Coulée Verte naar het voormalige “wijndorp” Bercy. Vrij middagmaal in één van de voormalige schilderachtige wijndepots. Namiddag: bezoek aan de Fondation Vuitton*, het moderne kunstencentrum in het Bois de Boulogne (facultatieve vrije wandeling in het Bois de Boulogne). Rond 16.00 uur vertrek vanuit Parijs. Aankomst in Diepenbeek rond ± 22.00 uur.

* Wie de Fondation Vuitton in wil, moet dat zelf tijdig reserveren! https://www.fondationlouisvuitton.fr/en/practical-information.html


top