Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Reims en de Champagne

Op zoek naar een rustig en relaxed weekend? Geen gejaag, écht weekend? Wel, ons Champagneweekend is zo’n weekend! Tijdens deze tweedaagse word je ondergedompeld tussen de wijngaarden en maak je kennis met één van Frankrijks meest beroemde dranken, de champagne. We duiken de kelders in van een prestigieus champagnehuis, maar er zijn ook bezoeken aan twee kleinere producenten. De degustaties ter plaatse maken van jou een expert in het herkennen en beoordelen van champagne. Tijdens dit weekend met bubbels maken we ook een stadswandeling in Reims, de hoofdstad van de Champagne. Verder bezoeken we het graf van Dom Perignon in Hautvillers. We voorzien ook een korte stop in Charleville, het hart van de Franse Ardennen en Epernay, de stad van de grote champagnehuizen.

Reserveer deze reis

Appart'City Confort Reims Centre

Een zéér centraal gelegen middenklassehotel in het hartje van Reims. Op slechts 500 m van de kathedraal Notre-Dame.

Kamers

Moderne kamers uitgerust met bureau, flatscreen-tv en keukentje met microgolfoven. Er is een eigen badkamer met gratis toiletartikelen.

Eten en drinken

Kamer met ontbijt.

Bezoeken

Toegangsgelden ± € 45 (prijzen en bezoeken onder voorbehoud)

  • Bezoek Champagne Mumm (onder voorbehoud)
  • Bezoek coöperatief champagnebedrijf
  • Bezoek kleine champagneboer

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringspas (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds).

Munten

Euro.

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in kamer met ontbijt
  • Toeslag eenpersoonskamer:  € 47,50
  • Bezoek aan Kerstmarkt 27/11-28/11
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag

Activiteiten

Reims en de Champagne - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. Vervolgens via de snelste verbinding (met vrije ontbijtstop onderweg) richting Givet. We volgen de oevers van de Maas langs een afwisselende toeristische route. Eens voorbij de Franse grens, korte halte in Charleville met zijn zeer stijlvolle “Place Ducale”. Via de Franse Ardennen arriveren we in de vroege namiddag in Reims. Vrij middagmaal in het stadscentrum. Tijdens de aansluitende stadswandeling bezichtigen we o.a. het ‘hôtel de ville’ uit de 17de eeuw, de mozaïeken van het champagnedepot Jacquart, la Place du Forum… en natuurlijk de schitterende, gotische Notre-Dame-kathedraal. In de late namiddag, bezoek aan een groot champagnehuis Mumm* (facultatief). Dit exclusieve champagnedomein verbaast niet alleen met een klassechampagne, maar ook met zijn uitgestrekte kelders. Voor de degustatie ontvangt het champagnehuis ons in zijn champagnebar. Uiteraard voorzien we ook wat tijd voor shopping in het verkeersarme centrum van Reims. Aansluitend vertrek naar het hotel voor kamerverdeling en overnachting. Vrij avondmaal in het centrum.

Dag 2

Na een smakelijk ontbijt rijden we per autocar doorheen de uitgestrekte wijngaarden van de ‘pinot noir’ en ‘pinot meunier’. We houden onderweg halt om nog meer te vernemen over het werk van de wijnboeren bij een coöperatief champagnebedrijf*, waar we een bezoek brengen aan een zeer modern champagnehuis met enkele frisse champagnecoupes als afsluiter. Nadien doorreis naar Epernay, gekend om zijn grote champagnehuizen. Vrij middagmaal in Epernay. In de namiddag brengen we eerst een bezoek aan Hautvillers, een klein wijndorpje dat een kort bezoek waard is omwille van zijn abdijkerk met het graf van Dom Pérignon, de “vader” van de champagne. Kenners beweren dat hij deze feestelijke drank op punt heeft gezet. Daarna arriveren we bij onze kleine champagneboer*, die ons hartelijk en gul ontvangt met een rondleiding in zijn installaties en een uitgebreide degustatie. Aansluitend per autocar een korte rit doorheen de wijngaarden van de Vallei van de Marne. Via Reims zetten we opnieuw koers richting Ardennen, voor een vrij avondmaal. Aankomst in Diepenbeek in de late avond.

top