Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Reims en de Champagne

Op zoek naar een rustig en relaxed weekend? Geen gejaag, écht weekend? Wel, onze Champagnetrip is zo’n weekend! Tijdens deze tweedaagse word je ondergedompeld tussen de wijngaarden en maak je kennis met één van Frankrijks meest beroemde dranken, de champagne. We duiken de kelders in van een prestigieus champagnehuis, maar er zijn ook bezoeken aan twee kleinere producenten. De degustaties ter plaatse maken van jou een expert in het herkennen en beoordelen van champagne. Tijdens dit weekend met bubbels maken we ook een stadswandeling in Reims, de hoofdstad van de Champagne. Verder bezoeken we het graf van Dom Perignon in Hautvillers. We voorzien ook een korte stop in Charleville, het hart van de Franse Ardennen en Epernay, de stad van de grote champagnehuizen.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Brit Hotel Aux Sacres

Een zéér centraal gelegen hotel in het hartje van Reims.

Kamers

Alle kamers zijn uitgerust met badkamer en haardroger, airco, telefoon, flatscreen-tv, gratis wifi in alle kamers en bij uitbreiding het hele hotel. Een kluis is beschikbaar aan de receptie.

Eten en drinken

Kamer met ontbijt.

Bezoeken

  • Bezoek Champagne Mumm (onder voorbehoud)
  • Bezoek coöperatief champagnebedrijf
  • Bezoek kleine champagneboer

Kledij

Aangepaste kledij.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro.

Netspanning

230V. Geen speciale stekkers nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 16 dec tot zondag 17 dec 2 dagen € 165 Reserveer
zaterdag 14 sep tot zondag 15 sep 2024 2 dagen € 175 Reserveer
zaterdag 5 okt tot zondag 6 okt 2024 2 dagen € 175 Reserveer
zaterdag 9 nov tot zondag 10 nov 2024 2 dagen € 175 Reserveer
zaterdag 7 dec tot zondag 8 dec 2024 2 dagen € 175 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in kamer met ontbijt
  • Toeslag eenpersoonskamer:  € 32,5
  • Bezoek aan Kerstmarkt 16/12-17/12
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Reims en de Champagne - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek in de vroege morgen. Vervolgens via de snelste verbinding (met vrije ontbijtstop onderweg) richting Givet. We volgen de oevers van de Maas langs een afwisselende toeristische route. Eens voorbij de Franse grens, korte halte in Charleville met zijn zeer stijlvolle “Place Ducale”. Via de Franse Ardennen arriveren we in de vroege namiddag in Reims. Vrij middagmaal in het stadscentrum. Tijdens de aansluitende stadswandeling bezichtigen we o.a. het ‘hôtel de ville’ uit de 17de eeuw, de mozaïeken van het champagnedepot Jacquart, la Place du Forum… en natuurlijk de schitterende, gotische Notre-Dame-kathedraal. In de late namiddag, bezoek aan een groot champagnehuis Mumm* (facultatief). Dit exclusieve champagnedomein verbaast niet alleen met een klasse Champagne, maar ook met zijn uitgestrekte kelders. Voor de degustatie ontvangt het champagnehuis ons in zijn champagnebar. Uiteraard voorzien we ook wat tijd voor shopping in het verkeersarme centrum van Reims. Aansluitend vertrek naar het hotel voor kamerverdeling en overnachting. Vrij avondmaal in het centrum.

Dag 2

Na een smakelijk ontbijt rijden we per autocar doorheen de uitgestrekte wijngaarden van de ‘Pinot Noir’ en ‘Pinot Meunier’. We houden onderweg halt om nog meer te vernemen over het werk van de wijnboeren bij een coöperatief champagnebedrijf*, waar we een bezoek brengen aan een zeer modern champagnehuis met enkele frisse champagnecoupes als afsluiter. Nadien doorreis naar Epernay, gekend om zijn grote champagnehuizen. Vrij middagmaal in Epernay. In de namiddag brengen we eerst een bezoek aan Hautvillers, een klein wijndorpje dat een kort bezoek waard is omwille van zijn abdijkerk met het graf van Dom Pérignon, de “vader” van de champagne. Kenners beweren dat hij deze feestelijke drank op punt heeft gezet. Daarna arriveren we bij onze kleine champagneboer*, die ons hartelijk en gul ontvangt met een rondleiding met een uitgebreide degustatie. Aansluitend per autocar een korte rit doorheen de wijngaarden van de Vallei van de Marne. Via Reims zetten we opnieuw koers richting Ardennen, voor een vrij avondmaal. Aankomst in Diepenbeek in de late avond.

Vervoer

2 x dagreis

top