Londen & Harry Potter
City- & minitrips

Londen & Harry Potter

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Bij ons bezoek aan de Warner Bros Studio word je ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Breng een bezoekje aan de Wegisweg of aan Hagrids huisje, een tripje naar het Verboden Bos of de Grote Zaal waar de leerlingen van Zweinstein door de huiselfen van het nodige krachtvoer worden voorzien alvorens ze hun volgende Zwerkbalwedstrijd trachten te winnen. Daarnaast ontdek je hier prachtige kostuums en accessoires die gebruikt werden bij het verfilmen van deze fantastische boekenreeks.

Afhankelijk van het bezoek aan de Warner Bros Studio gaan we op dag 1 of dag 2 een begeleide wandeling doen in de voetstappen van Harry Potter. De gids neemt jullie mee voor een wandeling door Londen en zal verschillende locaties aanduiden uit de Harry Potter films.

Boeken tot maand voor afreis i.v.m. beschikbaarheid inkomtickets studio's.


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten

Inkom Warner Bros Studio inbegrepen.

Bekijk hier ook zeker eens onze andere reizen naar Londen.


Reserveer deze reis

Jurys Inn Watford of gelijkwaardig

Kledij

Voorzie gemakkelijke schoenen.

Documenten

ZEER BELANGRIJK!!! 

Voor EU-burgers is sinds 01/10/2021 een REISPAS VERPLICHT!!!!

Zonder reispas kom je Groot-Brittannië niet in! Een identiteitskaart of een A, B, C, D, E of F card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een reispas kunnen voorleggen.

Munten

Engelse ponden. Gelieve de activiteiten cash te betalen aan de reisleider, de touroperator aanvaardt enkel ponden. Hou er rekening mee dat je ponden een week op voorhand moet bestellen bij je bank. Geldautomaten zowat overal in de stad. Visa-creditcards worden bijna overal aanvaard, Euro’s niet meer!

Netspanning

230 V – speciale stekker nodig (adapter).

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 2 dec tot zondag 3 dec 2 dagen € 319 Reserveer
donderdag 21 dec tot vrijdag 22 dec 2 dagen € 289 Reserveer

BOEKEN TOT MAAND VOOR AFREIS I.V.M. BESCHIKBAARHEID INKOMTICKETS STUDIO'S.

  • Prijs op basis van verblijf in kamer met ontbijt
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • Overtocht met de Shuttle of ferry
  • Inkom Harry Potter Studio's inbegrepen
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Londen & Harry Potter - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

2 dagen ondergedompeld in de wereld van Harry Potter!

DAG 1

Shuttle (of Ferry): vertrek in Diepenbeek in de vroege morgen richting Calais. Met de autocar de Shuttle/Ferry op richting Groot-Brittannië. Bij aankomst in Folkestone (of Dover) verder naar Londen. In de omgeving van de wellicht beroemdste brug ter wereld, de Tower Bridge, begint onze Harry Potter walking tour. Je kan op pad gaan met de gids die je meeneemt op een wandeling doorheen de stad waarbij halt gehouden wordt bij verschillende plaatsen die bij het maken van de Harry Potterfilms gebruikt zijn als filmlocatie… voordat “you-know-who” erachter komt! Diagon Alley en de ingangen van het Ministry of Magic gaan we zeker aandoen. We zien welke typerende gebouwen, straten en buurten JK Rowling hebben geïnspireerd bij het schrijven van haar boeken. De wandeling is facultatief en volgens het principe van de Free Walking Tours. De wandeling is 7,5 km lang en duurt ongeveer 2,5 uur. Na de wandeling is er nog wat vrije tijd om te genieten van de levendige en gezellige sfeer van Covent Garden. De mensen die niet deelnemen aan de wandeling worden vanaf de Tower Bridge met de autocar naar Covent Garden gebracht en kunnen op eigen houtje de stad verkennen. Indien mogelijk wordt er op weg naar het hotel een extra stop gemaakt aan Camden Lock Market zodat de deelnemers aan het Harry Potterprogramma wat kunnen rondsnuisteren op deze populaire, hippe markt.
Vervolgens gaan we met de groep naar het hotel dat gelegen is in het centrum van Watford. Na het inchecken in het hotel kan iedereen zijn avond vrij invullen.

DAG 2

Na een uitgebreid Engels ontbijt en ontruiming van de kamers gaat het richting de Warner Bros. Studio’s waar iedereen voldoende tijd (ongeveer 4 uren) krijgt om de wandeling doorheen de Studio’s op eigen tempo te doen. Men kan er verschillende sets bezoeken, maar ook de kostuums die echt gebruikt zijn in de films kan men bezichtigen. Ook de verschillende technieken worden uit de doeken gedaan hoe bepaalde scenes zijn opgenomen, hoe men de acteurs schminkt, welke computertechnieken er werden gebruikt… Ook kan je in een café een echt Butterbeer drinken en kan je in de bijhorende shop souvenirs aankopen om je bezoek aan de Harry Potter Studio’s compleet te maken.

Vervoer

2 x dagreis

top