Giethoorn & omgeving
City- & minitrips

Giethoorn & omgeving

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

GIETHOORN - ZWOLLE - ELBURG - APELDOORN - HATTEM

Een mix van natuurschoon, cultuur en citytrip. Het vorstelijk verblijf in Apeldoorn "Paleis 't Loo". Stadjes in Overijssel zoals Zwolle, Hattem en Elburg dompelen ons onder in typische Nederlandse sferen. We vinden er mooie gebouwen, leuke boetiekjes en terrasjes terug. Anton Pieck kreeg een museum in Hattem, een klein Hanzestadje in de buurt van de grotere Hanzestad Zwolle, de hoofdplaats van de provincie Overijssel. Het Hollands Venetië, Giethoorn, met zijn schitterende smalle kanaaltjes en honderden bruggetjes, trekt dagelijks bezoekers uit de hele wereld.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Reserveer deze reis

Hotel Van der Valk Wolvega

Aan de rand van het natuurpark "Weerribben".

Faciliteiten

Er is wifi in het hele hotel.

Kamers

Luxueuze en zeer ruime kamers met volledige badkamer en aparte douche. 

Eten en drinken

Overvloedig ontbijtbuffet en smakelijk avondmaal. 's Avonds kan je doorzakken in de bar of op het terras aan het water. 

Bezoeken

Facultatieve bezoeken ± € 55

  • Paleis 't Loo
  • Orchideeën Hoeve
  • Broodlunch en boottocht in Giethoorn

Kledij

Zorg voor geschikte kledij & schoeisel voor onze stadsverkenningen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro. 'Pinnen' ook vaak mogelijk.

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 42,50/nacht
  • 2 x dagreis

Activiteiten

3 dagen – Giethoorn – Zwolle – Elburg – Hattem – Apeldoorn

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De dag Zwolle wordt steeds op zaterdag gepland. • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Een mix van natuurschoon, cultuur en citytrip. Het vorstelijk verblijf in Apeldoorn “Paleis ‘t Loo”. Stadjes in Overijssel zoals Zwolle, Hattem en Elburg dompelen ons onder in typisch Nederlandse sferen. We vinden mooie gebouwen, leuke boetiekjes en terrasjes terug. Anton Pieck kreeg een museum in Hattem, een klein Hanzestadje in de buurt van de grotere Hanzestad Zwolle, de hoofdplaats van de provincie Overijssel. Het Hollands Venetië, Giethoorn, met zijn schitterende smalle kanaaltjes en honderden bruggetjes, trekt dagelijks bezoekers uit de hele wereld.

DAG 1

Vertrek vanuit Diepenbeek richting Zwolle met een vrije ontbijtstop onderweg. Zwolle is de hoofdplaats van de provincie Overijsel en kent op zaterdag een gezellige drukte wegens de grote markt. Al wandelend ontdekken we de mooie plekjes in deze boeiende Hansestad met talrijke religieuze gebouwen, een indrukwekkende stadspoort, zijn stadswaag en delen van de voormalige omwalling. Vrije tijd voor lunch. In de namiddag vertrekken we naar Hattem aan de IJssel met de vrijblijvende mogelijkheid tot een bezoek aan het intieme Anton Pieckmuseum. Tijdens onze rit naar ons logement rijden we via Rouveen en Staphorst, de erg strenge religieuze gemeenschappen, die wonen in schitterende lange boerderijen. In het hotel na het inchecken is het tijd voor het avondmaal en een vrije avond.

DAG 2

Na het ontbijt rijden we richting Apeldoorn. Bij aankomst wandelen we door ’t Paleis ’t Loo, de geliefkoosde verblijfplaats van koningin Wilhelmina met prachtige zalen van vorstelijke verblijven. Een unieke barokke tuin siert dit schitterend paleis. In de voormalige stallen treffen we, zo ze toegankelijk zijn, koetsen en voertuigen van de koninklijke familie. Vrij moment voor een middaglunch. In de provincie Gelderland bezoeken we Elburg aan het Veluwemeer. Dit lieflijk stadje is ook goed gekend voor de typische stoepen in witte keitjes. De Vispoort, een gedeelte van de middeleeuwse omwalling is één van de toegangen tot het stadje met zijn schaakbordstratenpatroon. Hier kan men even verpozen in één van de leuke zaakjes. Nadien met de autocar terug naar ons logement voor het avondmaal en een vrije avond.

DAG 3

Na het ontbijt en het uitchecken vertrekken we naar Luttelgeest in de provincie Flevoland voor een bezoek aan de Orchideeën Hoeve. De hoeve bestaat reeds 100 jaar en zet bloemen, inspirerende planten, dieren en fabelachtige plekjes in de spotlight. De rit wordt vervolgd naar Hollands Venetië, Giethoorn. Eerst kunnen we lunchen en daarna een boottocht maken op de kanalen. Later wandelen we door dat unieke plaatsje vol met enige woningen en bruggetjes, shops en horecazaken waaronder de Fanfare, het decor voor de vroegere film de Fanfare met Albert Mol in de hoofdrol. Enkele kleine musea zijn ook toegankelijk mits een bescheiden inkom. Vanuit Giethoorn terug naar Diepenbeek via een klein ommetje in Staphorst en Rouveen, met hun specifieke boerderijen en de strenge protestantse religie. Een stop onderweg voor een vrij avondmaal als afsluiting van een prettig weekend.

Vervoer

2 x dagreis

top