Giethoorn & omgeving
City- & minitrips

Giethoorn & omgeving

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

GIETHOORN - ZWOLLE - ELBURG - APELDOORN - HATTEM

Een mix van natuurschoon, cultuur en citytrip. Het vorstelijk verblijf in Apeldoorn "Paleis 't Loo". Stadjes in Overijssel zoals Zwolle, Hattem en Elburg dompelen ons onder in typische Nederlandse sferen. We vinden er mooie gebouwen, leuke boetiekjes en terrasjes terug. Anton Pieck kreeg een museum in Hattem, een klein Hanzestadje in de buurt van de grotere Hanzestad Zwolle, de hoofdplaats van de provincie Overijssel. Het Hollands Venetië, Giethoorn, met zijn schitterende smalle kanaaltjes en honderden bruggetjes, trekt dagelijks bezoekers uit de hele wereld.

Reserveer deze reis

Hotel Van der Valk Wolvega (of gelijkwaardig)

Aan de rand van het natuurpark "Weerribben".

Faciliteiten

Er is wifi in het hele hotel.

Kamers

Luxueuze en zeer ruime kamers met volledige badkamer en aparte douche. 

Eten en drinken

Overvloedig ontbijtbuffet en smakelijk avondmaal.  's Avonds kan je doorzakken in de bar of op het terras aan het water. 

Bezoeken

Facultatieve bezoeken ± € 47:

  • Paleis 't Loo
  • Orchideeën Hoeve
  • Broodlunch en boottocht in Giethoorn

Kledij

Zorg voor geschikte kledij & schoeisel voor onze stadsverkenningen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro. 'Pinnen' ook vaak mogelijk.

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Alle prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele publicatiefouten, beschikbaarheid, aanpassing van het programma of het ontbreken van of wijzigingen in de opties. 

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 30 apr tot maandag 2 mei 2022 3 dagen / 2 nachten € 340 Reserveer
vrijdag 16 sep tot zondag 18 sep 2022 3 dagen / 2 nachten € 340 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 27,50/nacht
  • 2 x dagreis

Extra's

Eenpersoonskamer op aanvraag
Reisbijstandsverzekering op aanvraag
Annulatieverzekering op aanvraag

Activiteiten

3 dagen – Giethoorn – Zwolle – Elburg – Hattem – Apeldoorn

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Een mix van natuurschoon, cultuur en citytrip. Het vorstelijk verblijf in Apeldoorn “Paleis ‘t Loo”. Stadjes in Overijssel zoals Zwolle, Hattem en Elburg dompelen ons onder in typisch Nederlandse sferen. We vinden mooie gebouwen, leuke boetiekjes en terrasjes terug. Anton Pieck kreeg een museum in Hattem, een klein Hanzestadje in de buurt van de grotere Hanzestad Zwolle, de hoofdplaats van de provincie Overijssel. Het Hollands Venetië, Giethoorn, met zijn schitterende smalle kanaaltjes en honderden bruggetjes, trekt dagelijks bezoekers uit de hele wereld.

DAG 1

Vertrek vanuit Diepenbeek richting Apeldoorn met een vrije ontbijtstop onderweg. In de voormiddag wandelen we door het Paleis ’t Loo, de geliefkoosde verblijfplaats van koningin Wilhelmina met prachtige zalen van vorstelijke verblijven. Een unieke barokke tuin siert dit schitterend paleis. In de voormalige stallen treffen we de koetsen en voertuigen van de koninklijke familie aan. Vrij moment voor een middaglunch. In de provincie Gelderland bezoeken we Elburg aan het Veluwemeer. Dit liefelijk stadje is ook gekend voor de typische stoepen in witte keien. De Vispoort, een gedeelte van de middeleeuwse omwalling is één van de toegangen tot het stadje met zijn schaakbordstratenpatroon. Hier kunnen we ook even verpozen in één van de talrijke leuke zaakjes. Nadien met de autocar naar ons hotel voor kamerverdeling, avondmaal en overnachting.

Voor de reis van 1 mei is dag twee van het dagprogramma dag één.

DAG 2

Na het ontbijt rijden we richting Zwolle, de hoofdplaats van de provincie Overijssel. Al wandelend ontdekken we de mooie plekjes in deze boeiende Hanzestad met talrijke religieuze gebouwen, een indrukwekkende stadspoort, zijn stadswaag en delen van de voormalige omwalling. Zaterdag is het gezellig druk met de grote markt. Vrije tijd voor lunch. In de namiddag vertrekken we naar Hattem aan de IJssel met de mogelijkheid van bezoek aan het intieme Anton Pieckmuseum. In onze terugweg naar het logement rijden we via Rouveen en Staphorst, de erg streng religieuze gemeenschappen, die wonen in schitterende lange boerderijen. In het hotel tijd voor het avondmaal en vrije avond.

DAG 3

Na het ontbijt en het uitchecken vertrekken we naar Luttelgeest in de provincie Flevoland voor een bezoek aan de Orchideeën Hoeve. De hoeve bestaat reeds 100 jaar en zet bloemen, inspirerende planten, dieren en fabelachtige plekjes in de spotlight. De rit wordt vervolgd naar Hollands Venetië, Giethoorn. Eerst kunnen we lunchen en daarna een boottocht maken op de kanalen. Later wandelen we door dat unieke plaatsje vol met enige woningen en bruggetjes, shops en horecazaken waaronder de Fanfare, het decor voor de vroegere film de Fanfare met Albert Mol in de hoofdrol. Enkele kleine musea zijn ook toegankelijk mits een bescheiden inkom. Vanuit Giethoorn terug naar Diepenbeek via een klein ommetje in Staphorst en Rouveen, met hun specifieke boerderijen en de strenge protestantse religie. Een stop onderweg voor een vrij avondmaal als afsluiting van een prettig weekend.

top