Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Utrecht & De Hoge Veluwe

Kom je dit weekend ook terecht in Utrecht? Ontdek zijn smalle steegjes, zijn hoogste kerktoren van Nederland, zijn grachtengordels en de unieke "werven". En niet vergeten, Utrecht is ook de stad van Nijntje! De tweede dag ga je op visite in Paleis het Loo, dat na een jarenlange sluiting door renovatie, in 2022 de deuren weer wijd openzet voor het publiek. schitterende interieurs en tuinen. We ronden af in het groen met een bezoek aan het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Hups de fiets op en de wandelschoenen aan! Kortom een heel gevarieerd weekend met een mooie balans tussen gezellige stadsdrukte en genieten in de natuur. Terecht een weekendje Utrecht!


Reserveer deze reis

Van der Valk Hotel Houten

Rustig gelegen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug.

Faciliteiten

Gratis wifi in het hele gebouw. 

Kamers

Ons hotel Van der Valk biedt ruime kamers met alle comfort. De kamers zijn uitgerust met airconditioning, flatscreen-tv, telefoon, kluis, koffie- en theefaciliteiten, kleine koelkast, een volledig uitgeruste badkamer met ligbad en inloopdouche.

Eten en drinken

Avondmaal en rijkelijk ontbijtbuffet in het hotel. 

Bezoeken

Facultatieve bezoeken:

  • Boottocht Utrecht: ± € 14,50
  • Bezoek Paleis Het Loo: ± € 18,00
  • Parktoegang Hoge Veluwe: ± € 14,00  (Opgelet voor dit bezoek is er geen alternatief: iedereen die het park binnengaat, dient de toegang te betalen.)

(prijzen 2022)

Kledij

Zorg voor geschikte kledij en schoeisel voor de fiets- en wandeltocht op de Hoge Veluwe.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro, overal mogelijkheid om te “pinnen”.

Netspanning

230 V. Geen speciale stekker nodig.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 23 sep tot zondag 24 sep 2 dagen € 245 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 62
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Utrecht en De Hoge Veluwe - 2 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Vertrek vanuit Diepenbeek, met vrije ontbijtstop onderweg. In de voormiddag bezoek aan de stad UTRECHT, een gezellige winkelstad met een hele serie bezienswaardigheden. Zo wordt de stad doorkruist door een grachtengordel die uniek is door zijn “werven”. In de voormiddag ontdekken we de stad te voet. Na de vrije lunch maken we een rondvaart per boot* op de grachtengordels van de stad. Natuurlijk is er ook tijd voor shopping of een ontdekking van de “werven”. Wie energie te veel heeft, beklimt de Domtoren, de hoogste kerktoren van Nederland! Voor wie jong van hart is: denk eraan, Utrecht is ook de stad van Nijntje! In de late namiddag transfer naar het hotel. Kamerverdeling, avondmaal en overnachting in het hotel. Wat zou een Utrechter zeggen van zo’n dagje? Gewoonweg “toppie”!

Dag 2

Een smakelijk ontbijt en hups… we vertrekken naar PALEIS HET LOO*. We bezoeken de voornaamste residentie van de Nederlandse koninklijke familie. Sinds 2022 is het koninklijk domein weer volledig open voor het publiek. Eén gigantisch harmonieus ensemble: niet alleen het kasteel, maar ook de tuinen. Vrije lunch ter plaatse. In de namiddag rijden we verder naar het NATIONAAL PARK DE HOGE VELUWE*. Deze groene oase is bekend om zijn uitgestrekte wandel- en fietspaden. Via de Landschappenwandeling (4,5 km) maken we kennis met een waaier aan natuurpracht. Wie wil, springt op de fiets voor een fietstocht langs de mooiste plekjes (± 10 km of 22 km) (met de bekende witte fietsen – inbegrepen in het toegangsticket). U kan ook het Museonder bezoeken (toegang inbegrepen), waar u de ondergrondse natuur ontdekt. De cultuurminnaars kunnen terecht in het Kröller-Müllermuseum, met een grote collectie Vincent Van Gogh (deze toegangsprijs is niet inbegrepen in onze facultatieve bezoeken). En waarom niet passief van de natuur genieten en een beetje “niksen”? De Veluwe wil u verwennen met een volledig nieuw restaurant, met groot buitenterras. We voorzien er ook tijd voor een vrij avondmaal Aansluitend terugkeer naar België.

Vervoer

2 x dagreis

top