Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Deze 3-daagse brengt ons naar Zeeland.
We verkennen Goes op het schiereiland Zuid Beveland en Middelburg, de hoofdstad van Zeeland op het schiereiland Walcheren. We bewonderen de Plompe toren van de verzonken stad Koudekerke en genieten van een zeehondensafari (inbegr). Ook Willemstad aan het Hollandsch Diep, Veere aan het Veerse meer en Zoutelande bezoeken we. In het zeereservaat kan je bij laag water rustende zeehonden zien liggen. Ze laten zich graag bewonderen. In de hotelbar komt u heerlijk “thuis” na een dag uitwaaien.

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.

Inbegrepen:

  • Boottocht

Reserveer deze reis

Hotel De Zeeuwse Stromen****

Hotel De Zeeuwse Stromen: Gelegen aan de kust in Renesse. Een hotel dat gemaakt is om haar gasten te omarmen met aandacht, oog voor detail, prettige, comfortabele luxe zonder overdadig te zijn. Letterlijk aan de voet van de duinovergang, te gast bij nieuwsgierige zeehonden, fiere herten en onverschrokken konijntjes.

Faciliteiten

Hotel De Zeeuwe Stromen beschikt over een stoombad, sauna en een  binnen- en buitenbad.

Eten en drinken

Verblijf op basis van half pension.

Kledij

Aangepaste kledij voorzien en wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro. Overal de mogelijkheid om te “pinnen”.

Netspanning

230 V. Geen speciale stekkers nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.

(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,95%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van
beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 12 apr tot zondag 14 apr 3 dagen € 499 Reserveer
vrijdag 1 nov tot zondag 3 nov 3 dagen € 499 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension 
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 141
  • 2 x dagreis 

Activiteiten

Zeeland - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1: Diepenbeek - Goes - Middelburg - Renesse

Na een koffiepauze verkennen we Goes op het schiereiland Zuid Beveland. Het stratenpatroon van de binnenstad wijkt nauwelijks af van dat in de 16de eeuw. We maken o.a. kennis met het Soepuus aan de jachthaven waar tijdens wereldoorlog I de arme Belgische vluchtelingen soep bedeeld kregen. Waarom staan er 2 Maria Magdalena kerken tegenover elkaar? Na de stadswandeling is er vrije tijd en een vrije lunch in deze gezellige stad. Namiddag bezoeken we Middelburg, de hoofdstad van Zeeland.
De stad kreeg de naam Middelburg omdat het ooit de middelste burcht op het schiereiland Walcheren was. De historische stad met meer dan 1100 monumenten ontwikkelde zich tot handelsstad met stadsrechten. In de 17de eeuw was Middelburg op Amsterdam na, de tweede belangrijkste VOC stad van Nederland. We bewonderen o.a. het indrukwekkende marktplein met zijn gotisch stadhuis van de Mechelse architect Keldermans. De abdij die in 1100 gesticht werd door monniken uit Vlaanderen en de “Lange Jan” de vroegere abdijtoren die de skyline van Middelburg mee bepaalt.
Ons hotel bevindt zich in Renesse op schiereiland Schouwen-Duiveland op 300 meter van het Noordzeestrand. U kan een vrij bezoek brengen aan het strand van Renesse of in de hotelbar heerlijk “thuiskomen” na een dag uitwaaien.

Dag 2: Koudekerke - Zeehondensafari - Willemstad

We verkennen de omgeving en de Plompe toren, de voormalige kerktoren van de verzonken stad Koudekerke. Ook genieten we van een zeehondensafari. Breng zeker je verrekijker mee!
Nadien brengen we een bezoek aan Willemstad die zijn naam kreeg ter ere van de vermoorde Willem van Oranje. Het ligt in een zeekleipolder aan het Hollandsch Diep, waar het zich splitst in Volkerak en Haringvliet. Willemstad is een 7-puntig vormige stad met een uniek watersysteem om de stad te beschermen bij gevaar en maakte deze stad tot een niet te veroveren vesting. Het Mauritshuis werd gebouwd voor Prins Maurits, de zoon van Willem van Oranje als buitenverblijf en is nu een museum.

Dag 3: Zoutelande - Veere - Diepenbeek

Sinds de enorme hit kent iedereen Zoutelande, ook de Zeeuwse Rivièra genoemd. Wedden dat je het liedje kan meezingen? Zoutelande is bekend als aangename strandlocatie op het schiereiland Walcheren. We bezoeken het historische stadje Veere aan het Veerse Meer, waar je de geschiedenis letterlijk op straat vindt. In de gelagzaal van de Campveerse toren kwamen Napoleon, de graven Egmond en Horne, de Russische tsaar Peter de Grote dineren. Willem van Oranje vierde er in 1575 zijn bruiloft met de Franse prinses Charlotte de Bourbon. De heren van Veere hadden ook familiebanden met het Schotse koningshuis. In 1444 huwde Wolfert VI met prinses Mary Stuart, dochter van de Schotse koning James I. Daardoor werd Veere de stapelplaats voor goederen zoals wol, linnen, stof, zalm, leer en huiden uit Schotland die alleen in Veere verkocht mochten worden. Tegenwoordig is het een mooie toeristenstad aan het Veerse meer. In de late namiddag keren we voldaan terug naar Diepenbeek (± 21 uur)

Vervoer

2x dagreis 

top