Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Deze 3-daagse reis brengt ons naar Zeeland. We verkennen het strand van Renesse en onze verblijfplaats Burgh-Haamstede waar we de verlaten Plompe kerktoren in de verzonken stad Koudekerke ontdekken. Middelburg was in de 17de eeuw na Amsterdam, de tweede belangrijkste VOC stad van Nederland. Sinds de enorme hit van BLØF en Geike Arnaert kent iedereen Zoutelande, dat ook de ‘Zeeuwse Rivièra’ wordt genoemd.
In het historische stadje Veere aan het Veerse meer trouwde Willem van Oranje in 1575. Wil je weten hoe lang het duurde voor die rekening betaald was? Als hoogtepunt word je verwend met een verse plateau Fruits de Mer als lunch dag 2!

Reserveer deze reis

Grand Hotel Ter Duin

Modern luxe wellnesshotel met Normandisch aandoende look in het kustplaatsje Burgh-Haamstede op wandelafstand van het strand, rustig gelegen op het eiland Schouwen-Duiveland.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over 2 sauna’s, een Turks stoombad, zwembad (badkledij verplicht), wellness, fitness, fietsverhuur, wifi en 2 zonnebanken.

Bezoeken

Inbegrepen :

  • Geleid bezoek aan de firma Seafarm
  • 1,5 uur durende boottocht


Kledij

Aangepaste kledij voorzien en wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro. Overal de mogelijkheid om te “pinnen”.

Netspanning

230 V. Geen speciale stekkers nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
vrijdag 29 sep tot zondag 1 okt 3 dagen € 505 Reserveer
  • Verblijf op basis van halfpension met 1 lunch inbegrepen
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 145
  • 2 x dagreis 

Activiteiten

Zeeland - 3 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - Diepenbeek - Middelburg - Burgh-Haamstede

Na een koffiepauze verkennen we Middelburg, de hoofdstad van Zeeland. De stad kreeg de naam Middelburg omdat het ooit de middelste burcht op het schiereiland Walcheren was. De historische stad met meer dan 1100 monumenten ontwikkelde zich tot handelsstad met stadsrechten. In de 17de eeuw was Middelburg op Amsterdam na, de tweede belangrijkste VOC stad van Nederland. We bezoeken o.a. het indrukwekkende marktplein met zijn gotisch stadhuis van de Mechelse architect Keldermans. De abdij die in 1100 gesticht werd door monniken uit Vlaanderen. De “Lange Jan” de vroegere abdijtoren die de skyline van Middelburg meebepaalt. Na een vrije lunch vertrekken we naar onze verblijfplaats Burgh-Haamstede. We verkennen de omgeving en wandelen naar het strand en de Plompe toren, de voormalige kerktoren in de verzonken stad Koudekerke. Voor ons diner genieten we van een welkomstdrankje.

Dag 2 - Seafarm Kamperland - Bootocht Grevelingenmeer - Renesse

Geleid bezoek aan de firma Seafarm in Kamperland. We krijgen een rondleiding in dit duurzaam visbedrijf van de eigenaar. Seafarm Kamperland is pionier en Europese leider in het kweken van duurzame tarbot. Seafarm Oysters is hun label waaronder ze de mooiste oesters verzamelen en affineren in Oosterschelde bronwater. Mesheften, zeer populair in Zuid-Europa, vissen en verwerken zij op duurzame wijze. Onze lunch bestaat uit hun handelsmerk, een verse plateau Fruits de Mer van de beste kwaliteit en ruimste sortering schaal-en schelpdieren van Nederland. In de namiddag maken we een 1,5 uur durende boottocht over het Grevelingenmeer. We bezoeken Neeltje Jans, het vroegere werkeiland van de Oosterscheldekering en maken kennis met de Deltawerken naar aanleiding van de februaristorm in 1953, bepalend voor Zeeland. We brengen verder nog een bezoek aan het strand van Renesse.

Dag 3 - Zoutelande - Veere - Diepenbeek

Sinds de enorme hit kent iedereen Zoutelande. Maar Zoutelande, dat ook wel de Zeeuwse Rivièra wordt genoemd, is al sinds halverwege de 19de eeuw bekend als aangename strandlocatie. We bezoeken het historisch stadje Veere aan het Veerse Meer, waar je de geschiedenis letterlijk op straat vindt. In de gelagzal van de Campveerse toren kwamen Napoleon, de graven Egmond en Horne, de Russische tsaar Peter de Grote, maar vooral Willem van Oranje die er in 1575 zijn bruiloft vierde met de Franse prinses Charlotte de Bourbon. De heren van Veere hadden familiebanden met het Schotse koningshuis. In 1444 huwde Wolfert VI van Borselen met prinses Mary Stuart, dochter van de Schotse koning James I. Daardoor werd Veere de stapelplaats voor goederen zoals wol, linnen, stof, zalm, leer en huiden uit Schotland die alleen in Veere verkocht mochten worden. Tegenwoordig is het een mooie toeristenstad aan het Veerse meer. In de late namiddag keren we terug naar Diepenbeek

top