Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Alles is anders in Londen: rode dubbeldekkers, zwarte taxi’s, gezellige pubs, links verkeer, het pond sterling waar de Britten zo koppig aan vasthouden… Precies dat maakt de charme uit van Europa’s meest swingende hoofdstad! Gelegenheid tot bezoek aan het wereldberoemde warenhuis Harrods, het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds, de aflossing van de wacht aan Buckingham Palace en het 135 meter hoge reuzenrad: London Eye. Ook aan cultuur is er in Londen uiteraard geen gebrek. Wat dacht je van een bezoek aan het Natural History Museum, het Science Museum of het V&A? Je kan natuurlijk ook gaan funshoppen in de langste winkelstraat van Europa, Oxford Street.

PROGRAMMA VRIJBLIJVEND


Laat de BREXIT je niet afschrikken om naar Engeland te gaan. Het is een bijzonder mooi eiland om te bezoeken. (Wij verwachten geen problemen.)
Via onderstaande site kan je alle info over noodzakelijke documenten voor de UK terugvinden.  Dit is de info die de toeristische dienst Vist Britain op dit ogenblik verstrekt.

https://www.visitbritain.com/be/nl/plan-jouw-reis/reizen-naar-groot-brittannie/paspoorten-en-id-kaarten

Bekijk hier ook zeker eens onze andere reizen naar Londen.

Overtocht met ferry of Shuttle !


Reserveer deze reis

DoubleTree by Hilton London Docklands

Het hotel ligt aan de rivier de Theems en biedt 4-sterrenaccommodatie en een prachtig uitzicht op Canary Wharf.

Faciliteiten

Het hotel biedt een eigen gratis riviertaxi voor toegang tot Canary Wharf vanaf de eigen pier. 

Kamers

De kamers hebben allemaal een eigen badkamer en zijn voorzien van een flatscreen-tv, airconditioning en koffie- en theefaciliteiten. De meeste kamers bieden uitzicht op de stad of de rivier. Er is 24-uursroomservice en een receptie die de hele dag beschikbaar is.

Eten en drinken

Zeer uitgebreid Engels ontbijtbuffet.

Bezoeken

  • Mme. Tussauds: £ 32 per persoon
  • London Eye: volwassenen £32 per persoon en kinderen < 15 jaar £29,50 per persoon
  • Dinner buffet Hilton: volwassenen en kinderen :  £25 per persoon

Gelieve er rekening mee te houden dat onderstaande vermelde groepsprijzen pas geldig zijn vanaf 10 deelnemers.  Indien er minder deelnemers zijn kan de prijs +/- £2 per persoon hoger liggen.


Kledij

Voorzie gemakkelijke schoenen. Voor bezoeken aan kerken is gepaste kledij noodzakelijk.

Documenten

ZEER BELANGRIJK!!! Voor EU-burgers is sinds 01/10/2021 een REISPAS VERPLICHT!!!! Zonder reispas kom je Groot-Brittannië niet in! Een identiteitskaart of een A, B, C, D, E of F card (verblijfskaart) is geen geldig identiteitsbewijs! Ook kinderen jonger dan 12 jaar moeten een reispas kunnen voorleggen.

Munten

Engelse ponden. Gelieve de activiteiten cash te betalen aan de reisleider, de touroperator aanvaardt enkel ponden. Hou er rekening mee dat je ponden een week op voorhand moet bestellen bij je bank. Geldautomaten zowat overal in de stad. Visa-creditcards worden bijna overal aanvaard.

Netspanning

230 V – speciale stekker nodig (adapter). 

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zondag 9 jul tot dinsdag 11 jul 3 dagen € 325 Reserveer
vrijdag 21 jul tot zondag 23 jul 3 dagen € 299 Reserveer
vrijdag 4 aug tot zondag 6 aug 3 dagen € 299 Reserveer
zondag 13 aug tot dinsdag 15 aug 3 dagen € 299 Reserveer
dinsdag 22 aug tot donderdag 24 aug 3 dagen € 299 Reserveer
vrijdag 8 sep tot zondag 10 sep 3 dagen € 299 Reserveer
zaterdag 23 sep tot zondag 24 sep 2 dagen € 195 Reserveer
vrijdag 6 okt tot zondag 8 okt 3 dagen € 325 Reserveer
zaterdag 28 okt tot maandag 30 okt 3 dagen € 325 Reserveer
vrijdag 17 nov tot zondag 19 nov 3 dagen € 299 Reserveer
vrijdag 1 dec tot zondag 3 dec 3 dagen € 299 Reserveer
donderdag 28 dec tot zaterdag 30 dec 3 dagen € 299 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in kamer met ontbijt
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis
  • Overtocht met ferry of Shuttle !

Vanaf 1 maand voor vertrek: kamers op aanvraag & prijsverhoging mogelijk.

Activiteiten

LONDEN - 2 dagen in Europa’s meest swingende hoofdstad

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1

Shuttle: vertrek in Diepenbeek in de vroege morgen richting Calais. Met de autocar de Shuttle op en doorheen de Chunnel richting Groot-Brittannië. De treinrit onder het Kanaal duurt nauwelijks 35 minuten. Bij aankomst in Folkestone verder naar Londen. Koffiestop in Maidstone (enkel bij voldoende tijd). Aankomst in Londen rond de middag. Mogelijkheid tot bezoek aan Londens reuzenrad het London Eye (facultatief). Neem plaats in één van de 32 futuristische capsules en geniet van een view fit for a King. Nadien uitgebreide stadsrondrit langs Westminster Bridge, Big Ben, Houses of Parliament, Westminster Abbey, Hyde Park... Windowshoppen bij Harrods en funshoppen in de populaire winkelstraten Oxford Street, Regent Street en Carnaby Street. Via Piccadilly Circus en Trafalgar Square gaat de rondrit verder tot het hotel. Rond 18.00u plaatselijke tijd inchecken in het hotel. Mogelijkheid tot gezamenlijk diner in het restaurant van het hotel (facultatief).

Dag 2

Na een uitgebreid Engels ontbijt en ontruiming van de kamers, naar het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussauds (facultatief). Rond het middaguur naar Covent Garden met zijn mooie winkeltjes, terrasjes en restaurants. De fans van de Britse royals kunnen vanaf Covent Garden een wandeling maken naar Buckingham Palace. (aflossing van de wacht enkel bij een 3-daags programma!) Omstreeks 14.30u vertrek uit Londen. In de vooravond opnieuw met de autocar de trein op richting Frankrijk (Folkestone-Coquelles). Avondmaal in een wegrestaurant op Belgische bodem. Thuiskomst in Diepenbeek omstreeks 23.30u.

3 dagen in Europa’s meest swingende hoofdstad

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen

Dag 1

Ferry: vertrek in Diepenbeek in de vroege morgen, naar Calais. Overtocht Calais-Dover met luxeferry van P&O Ferries. De overtocht duurt 90 minuten. Eens aangekomen in Dover rijden we met de autocar naar Londen.

Of Shuttle: vertrek in Diepenbeek in de vroege morgen richting Calais. Met de autocar de Shuttle op en doorheen de Chunnel richting Groot-Brittannië. De treinrit onder het kanaal duurt 35 minuten.

Bij aankomst in Folkestone verder met de autocar naar Londen. Aankomst in Londen net na de middag. We maken een uitgebreide stadsrondrit: Trafalgar Square, Big Ben, Houses of Parliament, Westminster Bridge, Westminster Abbey… De rondrit wordt in de buurt van Big Ben onderbroken om de sightseeing verder te zetten vanuit de futuristische capsules van het London Eye (135m) (facultatief). Rond 18.00u plaatselijke tijd inchecken in het hotel. Mogelijkheid tot gezamenlijk diner in het restaurant van het hotel (facultatief).

Dag 2

Na het uitgebreid Engels ontbijt brengt de autocar ons naar Trafalgar Square. We wandelen via het mooie St. James’s Park naar Buckingham Palace voor de aflossing van de wacht. Indien de aflossing van de wacht niet doorgaat op dag 2 zal het bezoek aan Madame Tussauds verplaatst worden naar dag 2 en de aflossing van de wacht naar dag 3. Na de middag volgt ons culturele gedeelte van het programma: maak een keuze uit één van Londens topmusea: Natural History Museum, Science Museum of het V&A Museum. Eventueel aangevuld met een impressie van het beroemdste warenhuis ter wereld, Harrods. Nadien nog wat vrije tijd om te windowshoppen in de langste winkelstraat van Groot-Brittannië Oxford Street en Regent Street, de “Mile of Style”. Of in het verkeersvrije Carnaby Street, een echte aanrader! In deze winkelstraat is in de sixties het “Swinging London” ontstaan. Gezamenlijk avondmaal in Italiaans restaurant (facultatief). Vrije avond in de buurt van Piccadilly Circus, Leicester Square en Chinatown.

Dag 3

Engels ontbijt en ontruiming van de kamers. Bezoek aan één van de topattracties van Groot-Brittannië, het wassenbeeldenmuseum van Mme Tussauds (facultatief). Nadien nog wat vrije tijd in de buurt van Covent Garden. Omstreeks 14.00u vertrek uit Londen. Ferry: in de vooravond overtocht Dover-Calais. Mogelijkheid tot avondmaal aan boord (facultatief). Of Shuttle: in Folkestone opnieuw de trein op richting Frankrijk. Avondmaal in een wegrestaurant op Belgische bodem (facultatief). Thuiskomst in Diepenbeek, in de late avond (vanaf 23.30u).

Vervoer

2 x dagreis

top