Oslo
Cruises

Oslo

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

We rijden naar de Deense hoofdstad Kopenhagen voor een bezoek en overnachting. In de namiddag nemen we de nachtferry naar Oslo. Tijdens de overtocht naar Oslo kan je genieten van alle faciliteiten aan boord, inclusief een avondmaal. We bezoeken Oslo, een stadsrondrit laat je kennismaken met deze aparte hoofdstad. Na twee mooie dagen schepen we terug in op een ferry naar Kopenhagen. We rijden door Denemarken, o.a. over de fenomenale, 18 km lange Storebeltbrug, via Odense naar de grens met Duitsland voor een overnachting. Vandaar via Duitse autowegen terug naar huis.

Ligging

Bezoeken

Voorzie ± € 30 voor de entreegelden.

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) en Europese ziekteverzekeringskaart (gratis verkrijgbaar bij je ziekenfonds)

Munten

Euro

Netspanning

220 V – geen speciale stekker nodig

Activiteiten

Oslo - 6 dagen

Wintercruise

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.


DAG 1

Diepenbeek, via Duitsland (Hamburg) naar Fehmarn (653 km). Vrij middagmaal. Overtocht met Scanlines naar Rödby (45’), verder naar Seeland, het grootste eiland van Denemarken (45’) en via de 1700 m lange Faröbrug naar de hoofdstad Kopenhagen. Inchecken in hotel. Vrij avondmaal. Overnachting.

DAG 2

Ontbijt. Voormiddag geleid bezoek aan Kopenhagen met o.a. Slot Rosenborg, Amalienborg, de residentie van de Deense vorstin Margarethe II en haar twee zonen Frederik en Joachim met hun families. Sinds 1794 wordt het paleis gebruikt als koninklijke residentie. Het gezellige Nyhavn met de beroemde kleurrijke huizen en het beeld van de Kleine Zeemeermin komen ook aan bod. Vrij middagmaal. Namiddag is er vrije tijd om op eigen houtje de stad verder te verkennen, een terrasje te doen of te shoppen. Om 16.30 uur checken we in op de DFDS-ferry voor de overtocht naar Oslo. Avondmaal. Overnachting.

DAG 3

Ontbijt. In de voormiddag geleid bezoek aan de Noorse hoofdstad Oslo met o.a. het schitterende Vigelandpark. Vrij middagmaal. Namiddag is er een facultatieve wandeling door de binnenstad met het koninklijk paleis, een bezoek aan het stadhuis (onder voorbehoud) en het operagebouw. Natuurlijk is er ook ruimte om de stad op eigen houtje te verkennen. Avondmaal en overnachting in Oslo.

DAG 4

Ontbijt. Bezoek aan de musea op het Bygdoy-schiereiland: het boeiende Vikingmuseum en het poolreizigersmuseum, Fram. Vrij middagmaal en vrije tijd. In de namiddag checken we in voor de DFDS-ferry naar Kopenhagen. Avondmaal en overnachting.

DAG 5

Ontbijt. We rijden vandaag dwars door Denemarken, van Kopenhagen naar Flensburg, de grens met Duitsland. Vrij middagmaal. Indrukwekkend is de rit over de Storebaeltsbroen, de Grote Belt brug, de verbinding tussen de eilanden Seeland en Funen een brugconstructie van maar liefst 18 km. Avondmaal en overnachting in de buurt van Flensburg.

DAG 6

Via Duitse autowegen van Flensburg naar Diepenbeek. Vrij middagmaal.

top