Stockholm
Cruises

Stockholm

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten
Deze reis is een eerste kennismaking met Zweden. We rijden eerst naar Travemünde waar we de ferry nemen naar Malmö, één van de belangrijkste steden van Zweden. Vandaar gaat het verder naar Stockholm, de hoofdstad van Zweden, en ervaren zo het zuiden van dit landelijke en mooie land. We verkennen één van de mooiste hoofdsteden van Europa, gebouwd op ontelbare eilandjes. De aanwezigheid van water, de diverse parken en plantsoenen en de indrukwekkende gebouwen maken van deze stad een trekpleister. Het gezellige historische stadscentrum is autovrij. Je kan er eindeloos verdwalen in de kleine straatjes of royaal gaan shoppen in het vlakbij gelegen nieuwere gedeelte. Het bezoek aan Drottingholm, de residentie van de koninklijke familie, is de kers op de taart van deze reis.

Reserveer deze reis

Verblijf in hotel en aan boord van de ferry (binnenkajuiten)

Eten en drinken

Halfpension, te beginnen met het avondmaal aan boord van de ferry en eindigend met het ontbijt aan boord van de ferry naar Travemünde.

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
woensdag 28 sep tot zondag 2 okt 5 dagen € 645 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 122
  • 2 overnachtingen aan boord (binnenkajuiten) + 2 overnachtingen in hotel
  • 2 x dagreis


Annulatietermijnen:

  • Bij annulatie door de reiziger vanaf de inschrijvingsdatum verliest hij het voorschot.
  • Bij annulatie vanaf  05/08/2021 verliest de reiziger de volledige reissom.

Activiteiten

5 dagen – Cruise Stockholm

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Deze reis is een eerste kennismaking met Zweden. We rijden van Malmö naar Stockholm en ervaren zo het zuiden van dit landelijke en mooie land. We verkennen één van de mooiste hoofdsteden van Europa, Stockholm, gebouwd op ontelbare eilandjes. De aanwezigheid van water, de diverse parken en plantsoenen en de indrukwekkende gebouwen maken van deze stad een trekpleister. Het gezellige historische stadscentrum is autovrij. Je kan er eindeloos verdwalen in de kleine straatjes of royaal gaan shoppen in het vlakbij gelegen nieuwere gedeelte. Het bezoek aan Drottingholm, de residentie van de koninklijke familie, is de kers op de taart van deze reis.

DAG 1 Diepenbeek – Travemünde 590 km

We rijden via Duitse autowegen naar Travemünde, stadsdeel van de hanzestad Lübeck in het noorden van Duitsland. Daar schepen we in op de ferry van Finnlines richting Malmö, Zweden.

Avondmaal en overnachting aan boord.

DAG 2 Malmö – Stockholm 615 km

Ontbijt aan boord van de ferry. Vandaag rijden we dwars door Zweden, via Jönköping en het Götakanaal, naar het statige Stockholm, wellicht de mooiste stad van Scandinavië. We genieten van een ‘fika’ (koffie met een traditioneel kaneelgebakje) en maken kennis met de koninklijke hoofdstad van Zweden, gebouwd op talloze eilandjes, prachtig gelegen aan het Mälarmeer. O.a. de steegjes van de Gamla Stan (het oude stadsdeel), het schitterende stadhuis, het koninklijk paleis, diverse parken en musea (o.a. van Abba en de Vasa…) zorgen ervoor dat je zeker nog eens terug wilt komen.

Avondmaal en overnachting in het hotel

DAG 3 Drottingholm 10 km

Ontbijt in het hotel. We rijden terug naar het centrum van Stockholm. Aan het koninklijk paleis stappen we over in een bootje dat ons, via kanaaltjes en het Mälarmeer, naar Drottingholm brengt, de residentie van de koninklijke familie. We bezoeken dit UNESCO-werelderfgoed, het nog originele koninklijke theater uit de 18e eeuw, de indrukwekkende paleistuinen enz.

Avondmaal en overnachting in het hotel

DAG 4 Stockholm – Malmö 615 km

Ontbijt in het hotel. We rijden terug naar Malmö. We passeren Nyköping, Gränna, wereldberoemd om zijn rood-wit gedraaide suikerstokken, en het Vätternmeer. In Malmö schepen we weer in op de ferry naar Travemünde.

Avondmaal en overnachting aan boord

DAG 5 Travemünde – Diepenbeek 590 km

Ontbijt aan boord van de ferry. Rond 7.30 uur komen we aan in Travemünde. Vandaar rijden we terug naar Diepenbeek waar we in de vroege avond aankomen.

top