Baltische kerstsfeer
Cruises

Baltische kerstsfeer

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Beleef de kerstsfeer in Riga en Klaipeda

De kerstmarkt in de elegante oude binnenstad van Riga is de grootste en oudste in Oost-Europa. Meer dan 500 jaar geleden stond hier op het Domplein de eerste opgetuigde kerstboom. De traditie van de versierde kerstboom komt hier zelfs vandaan! Naast Baltische specialiteiten zoals Honingbier en Black Balsam, is er veel traditionele muziek en kan je op de kerstmarkt origineel Lets kunsthandwerk kopen.
Tevens bezoek aan Klaipeda. Deze oudste stad van Litouwen bestaat al sinds 1252. Het is ook de enige echte havenstad van Litouwen, gelegen aan de Oostzee. 

Foto's 1-2: © WTS-Touristik

Prijs inclusief: 

  • Busreis heen en terug.
  • Overtocht met DFDS Seaways: Kiel - Klaipeda - Kiel

Reserveer deze reis

Verblijf aan boord van de ferry en goede viersterrenhotels

Bezoeken

Stadsbezoeken (en kerstmarkten) Riga en Klaipeda inbegrepen. 

Domkerk Riga (facultatief): ±€ 8,00

Kledij

Aangepaste, warme kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers)

Munten

Euro

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7%; Annulatieverzekering Europa: 6,3%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 3 dec tot woensdag 7 dec 5 dagen € 495 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: op aanvraag
  • 2 x dagreis

Activiteiten

Baltische kerstsfeer

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen

Dag 1

Vertrek uit Diepenbeek en via het Ruhrgebied, Bremen en Hamburg bereiken we Kiel, de hoofdplaats van de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Hier wacht onze boot en na het inchecken wordt ons een diner aangeboden aan boord van de DFDS Seaways. Om 21.00 uur vertrekt de boot voor een minicruise naar Klaipeda.

Dag 2

Aankomst in Klaipeda omstreeks 18.00 uur. Klaipeda, de havenstad van Litouwen, met zijn 160.000 inwoners is de 3de grootste stad van Litouwen. De stad werd in de 13de eeuw gesticht door de Duitse Ridderorde en heette tot 1945, het einde van Wereldoorlog II, nog Memel. Na het inchecken en het avondmaal maken we nog een stadswandeling door de oude stad en bezoeken we de plaatselijke kerstmarkt.

Dag 3

Na het ontbijt vertrekken we vanuit Klaipeda richting Riga, hoofdstad van Letland. Onderweg bezoeken we nog eerst de Berg der Kruisen, even voor bij Siauliai. Het is een bekend bedevaartsoord in Litouwen, sedert bijna 200 jaar werden hier kruisen geplaatst als reactie tegen het regime van de Sovjet-Unie. Het was op deze plaats dat paus Johannes Paulus II de mis opdroeg voor 100 000 pelgrims tijdens zijn bezoek aan Litouwen in 1993. We zetten onze weg voort en even voorbij de Letse grens maken we nog een fotostop bij het paleis in Rundale. Hier liet tsarina Anna van Rusland een prachtig paleis bouwen door Bartolomeo Rastrelli, ook de architect van de Hermitage in Sint-Petersburg. Zij schonk dat paleis aan haar vriend Ernst von Byron. Bij aankomst in Riga, de grootste stad van de Baltische Staten, maken we nog een uitgebreide stadsrondrit om vervolgens ons hotel op te zoeken, in te checken, te dineren en daarna kunnen we nog genieten van de sfeervolle kerstmarkt in de wondermooie oude stad.

Dag 4

In de voormiddag is er nog gelegenheid om de Zeppelin-markt te bezoeken. Het is de grootste markt van alle Europese hoofdsteden. Daarna keren we terug richting Klaipeda waar we nog de tijd hebben om deze stad verder te verkennen. Omstreeks 20.00 uur schepen we in en serveert men het avondmaal aan boord.

Dag 5

Na het uitgebreid ontbijtbuffet bereiken we omstreeks 17.00 uur Kiel. Daar nemen we onze bus en rijden we terug naar Diepenbeek. EINDE van een mooie citytrip!

top