Stockholm
Cruises

Stockholm

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Deze reis is een eerste kennismaking met Zweden. We rijden eerst naar Travemünde waar we de ferry nemen naar Malmö, één van de belangrijkste steden van Zweden. Vandaar gaat het verder naar Stockholm, de hoofdstad van Zweden, en ervaren zo het zuiden van dit landelijke en mooie land. We verkennen één van de mooiste hoofdsteden van Europa, gebouwd op ontelbare eilandjes. De aanwezigheid van water, de diverse parken en plantsoenen en de indrukwekkende gebouwen maken van deze stad een trekpleister. Het gezellige historische stadscentrum is autovrij. Je kan er eindeloos verdwalen in de kleine straatjes of royaal gaan shoppen in het vlakbij gelegen nieuwere gedeelte. Het bezoek aan Drottningholm, de residentie van de koninklijke familie, is de kers op de taart van deze reis.

Reserveer deze reis

Verblijf in hotel en aan boord van de ferry (binnenkajuiten)

Eten en drinken

Halfpension, te beginnen met het avondmaal aan boord van de ferry en eindigend met het ontbijt aan boord van de ferry naar Travemünde.

Bezoeken

Inbegrepen: rondleiding in Stockholm met ‘fika’ en entree Drottningholm

Kledij

Aangepaste kledij, stevige schoenen of wandelschoenen.

Documenten

Identiteitskaart (voor EU-burgers) 

Munten

Euro, Zweedse kroon. In Scandinavië wordt vrijwel altijd met de kaart betaald.

Netspanning

230 V – geen speciale stekker nodig

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 126
  • 2 overnachtingen aan boord (binnenkajuiten) + 2 overnachtingen in hotel
  • 2 x dagreis

Activiteiten

5 dagen – Cruise Stockholm

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Deze reis is een eerste kennismaking met Zweden. We rijden van Malmö naar Stockholm en ervaren zo het zuiden van dit landelijke en mooie land. We verkennen één van de mooiste hoofdsteden van Europa, Stockholm, gebouwd op ontelbare eilandjes. De aanwezigheid van water, de diverse parken en plantsoenen en de indrukwekkende gebouwen maken van deze stad een trekpleister. Het gezellige historische stadscentrum is autovrij. Je kan er eindeloos verdwalen in de kleine straatjes of royaal gaan shoppen in het vlakbij gelegen nieuwere gedeelte. Het bezoek aan Drottningholm, de residentie van de koninklijke familie, is de kers op de taart van deze reis.

DAG 1 Diepenbeek – Travemünde 590 km

We rijden via Duitse autowegen naar Travemünde, stadsdeel van de hanzestad Lübeck in het noorden van Duitsland. Daar schepen we in op de ferry van Finnlines richting Malmö, Zweden.

Avondmaal en overnachting aan boord.

DAG 2 Malmö – Stockholm 615 km

Ontbijt aan boord van de ferry. Vandaag rijden we dwars door Zweden, via Jönköping en het Götakanaal, naar het statige Stockholm, wellicht de mooiste stad van Scandinavië. We genieten van een ‘fika’ (koffie met een traditioneel kaneelgebakje) en maken kennis met de koninklijke hoofdstad van Zweden, gebouwd op talloze eilandjes, prachtig gelegen aan het Mälarmeer. Avondmaal en overnachting in het hotel.  

DAG 3 Drottningholm 10 km

Ontbijt in het hotel. In de voormiddag met de bus naar Drottningholm, de residentie van de koninklijke familie. We bezoeken dit UNESCO-werelderfgoed, het nog originele theater uit de 18e eeuw en de indrukwekkende tuinen. In de namiddag keren we terug naar Stockholm en verkennen we de Gamla Stan (oude stadsgedeelte) met het koninklijk paleis, de wachtaflossing en maken we een kleine stadswandeling. We komen langs het Parlement (Rijksdag), het stadhuis, het Ridderhuset (huis van de adel). Dan verder naar het eiland Djurgarden, waar we langs het Nationaal Museum, het ABBA-museum en het Vasa-museum rijden en kunnen bewonderen.
Avondmaal en overnachting in het hotel

DAG 4 Stockholm – Malmö 615 km

Ontbijt in het hotel. We rijden terug naar Malmö. We passeren Nyköping, Gränna, wereldberoemd om zijn rood-wit gedraaide suikerstokken, en het Vätternmeer. In Malmö schepen we weer in op de ferry naar Travemünde.

Avondmaal en overnachting aan boord

DAG 5 Travemünde – Diepenbeek 590 km

Ontbijt aan boord van de ferry. Rond 7.30 uur komen we aan in Travemünde. Vandaar rijden we terug naar Diepenbeek waar we in de vroege avond aankomen.

top