Fietsvakantie Noord-Italië
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Noord-Italië

Algemeen
Foto's
Verblijf
Toon reisdata & prijzen
Activiteiten

Merano - Bolzano - Trento - Verona - Soave - Vicenza - Abano Terme - Padova 

Deze boeiende 9-daagse fietsvakantie begint in Zuid-Tirool, in de Italiaanse Alpen. Deze regio heeft alles: prachtige natuur, een heerlijk klimaat, goed bewaarde cultuurschatten en veel goede fietspaden. Vanuit Merano fietsen we stroomafwaarts langs de oevers van de Isarco naar Bolzano. Op mooie fietspaden langs de Adige zetten we onze tocht verder naar de schitterende steden Trento en Verona. Riante wijngaarden en uitgestrekte fruitplantages in een prachtig landschap vormen het decor. Door een schilderachtig heuvellandschap bereiken we de kunststad Vicenza. Over vlakke landelijke wegen komen we in het gezellige kuuroord Abano Terme. We eindigen deze heerlijke fietsreis in de kunststad Padova. 

Eigen fiets meebrengen!

Om uw online reservatie te voltooien, is de betaling van het voorschot vereist. Bij een reservatie in aanvraag dient u ook eerst een voorschot te betalen vooraleer we de kamer in het hotel kunnen aanvragen. Wanneer u geen betaling uitvoert, dan wordt uw reservatie automatisch door het boekingssysteem geannuleerd.


Algemene info fietsreizen

8 nachten halfpension

  • Tussenovernachting in omgeving Nauders
  • Four Points by Sheraton****, Bolzano (zwembad)
  • Hotel Everest***, Trento
  • Hotel Leopardi**** , Verona
  • Panoramic Hotel Plaza****, Abano Terme (binnen- en buitenzwembad)
  • Hotel Wipptalerhof****, aan de Brennerpas

Reserveer deze reis

Diverse drie- en viersterrenhotels, verblijf op basis van halfpension

Annulatie- en reisverzekering niet inbegrepen, wel aan te raden.
(Annulatie- en bijstandsverzekering Europa: 7,9%; Annulatieverzekering Europa: 6,5%)

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.

Antwoorden op veelgestelde vragen inzake verzekeringen en COVID-19 vind je hier.

Een maand voor vertrek zijn alle kamers onder voorbehoud van beschikbaarheid.

ALLE PRIJZEN ZIJN ONDER VOORBEHOUD VAN EVENTUELE PUBLICATIEFOUTEN, FOUTEN IN HET BOEKINGSSYSTEEM, BESCHIKBAARHEID, AANPASSING VAN HET PROGRAMMA OF HET ONTBREKEN VAN OF WIJZIGINGEN IN DE OPTIES.

Reisdatums

Datum Prijs
zaterdag 20 jul tot zondag 28 jul 2024 9 dagen € 1425 Reserveer
zaterdag 14 sep tot zondag 22 sep 2024 9 dagen € 1425 Reserveer
  • Prijs op basis van verblijf in halfpension
  • Toeslag eenpersoonskamer: € 261
  • Eigen fiets meebrengen

Activiteiten

Fietsvakantie Noord-Italië - 9 dagen

Programma- en hotelwijzigingen mogelijk • De aangegeven tarieven zijn richtprijzen.

Dag 1 - 784 km Diepenbeek - Pfunds

Via Duitsland rijden we voor een tussenovernachting tot de omgeving van Pfunds/Nauders in Oostenrijk.

•

Dag 2 - 50 km Van Merano tot Bolzano

Onze autocar brengt ons tot in Tschars, Ciardes . Hier worden de fietsen uitgeladen en fietsen we stroomafwaarts langs de rivier de Isarco via de kuurstad Merano, langs fruitplantages, tot in Bolzano. Mogelijkheid tot stadsbezoek.

•

Dag 3 - 69 km Van Bolzano naar Trento

Vanuit het hotel fietsen we  door de heuvelachtige Zuid-Tiroler Weinstraße , door Kaltern en langs het Kalternmeer. Verder fietsen we over een vlakke route langs de Adige. Via kleine pittoreske dorpjes als  Ora, Egna, Salurn en Lavis bereiken we de prachtige stad Trento. Mogelijkheid tot stadsbezoek.

•

Dag 4 - 60 km Van Trento naar Borghetto

We volgen vandaag nog steeds de rivier de Adige tot in Rovereto. Verder fietsen we langs wijngaarden  tot in Borghetto, waar we de fietsen stallen . Mogelijkheid om ongeveer 26 km extra te fietsen tot aan het Gardameer (heuvelachtig). Onze autocar brengt ons naar het hotel in Verona. Avondwandeling met rondleiding in deze romantische ”Romeo en Julia”-stad.

• •

Dag 5 - 55 km Van Borghetto naar Verona

Via het heuvelachtige Rivoli Veronese naar het vlakke Bussolengo en Chievo tot in Verona. Mogelijkheid om per fiets de stad te bezoeken, te winkelen of een terrasje te doen op de Piazza Bra of de Piazza delle Erbe. Zeker aan te bevelen is het Romeinse amfitheater “de Arena”.

•

Dag 6 - 45 km Van Verona via Soave naar Montebello

We fietsen eerst de stad Verona uit en vervolgens via kleine dorpjes en landwegen richting Montebello. We bezoeken de ommuurde stad Soave en eindigen de fietstocht bij een wijnboer in Gambellara waar je vrijblijvend kan deelnemen aan een wijnproeverij op een heuvel met uitzicht over het Soavegebied. Onze autocar brengt ons naar het hotel in het kuuroord Abano Terme.

• •

Dag 7 - 63 km Van Montebello naar Abano Terme

We fietsen door de heuvelachtige Colli Berici met af en toe een korte maar pittige klim. Boven in de heuvels worden we beloond met prachtige vergezichten en een uniek uitzicht over de stad Vicenza. We dalen af tot in het historische centrum, verder via vlakke landelijke wegen tot in Abano Terme.

•

Dag 8 - 28 km Van Abano Terme tot Padova

Langs het Battaglia kanaal tot in het centrum van Padova, vooral bekend om de basiliek van Sint-Antonius. In de namiddag fietsen laden en met de autocar naar Oostenrijk waar we overnachten in een hotel aan de Brennerpas.

Dag 9 - 800 km Brennerpas - Diepenbeek

Terugreis van Oostenrijk naar Diepenbeek. Aankomst in de late avond.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfortautocar
2 x dagreis

top