Fietsvakantie Po-delta
Fiets- en wandelvakanties

Fietsvakantie Po-delta

Algemeen
Foto's
Verblijf
Activiteiten

Modena - Ferrara - Ostellato - Comacchio - Ravenna

Een fietsroute door één van de mooiste regio’s van Italië, langs verkeersvrije fietspaden, volledig vlak zonder ook maar één klim. Wij fietsen langs de 3  Unesco Werelderfgoedsteden Modena, Ferrara en Ravenna waar we kunnen genieten van de magnifieke historische centra en de prachtige renaissancekunst en paleizen. Doorheen de Po-delta fietsen we door een netwerk van kanaaltjes, prachtige natuurreservaten met roze flamingo’s en brengen we een bezoek aan het eeuwenoude dromerige lagunestadje Comacchio. Wij passeren ook langs verschillende stranden en bij minstens één zet je de fiets aan de kant en neem je een duik in de Adriatische Zee. 

Eigen fiets meebrengen Algemene info fietsreizen

8 nachten in halfpension in diverse drie- en viersterrenhotels.

Diverse drie- en viersterrenhotels, verblijf op basis van halfpension

Activiteiten

Dag 1 - 840 km Diepenbeek - Milaan

Via Luxemburg en Frankrijk tot in de omgeving van Milaan. Tussenovernachting.
•

Dag 2 - 40 km Milaan - Modena

Met de autocar tot het kersenstadje Vignola. Langs rustige fietspaden tot in de stad Modena. Tijd om de stad en het Ferrari museum te bezoeken.

•

Dag 3 - 56 km Modena - Finale Emilia

Via landwegen en door kleine dorpjes als San Pietro in Elda, Villa Franca, San Felice sul Panaro tot in ons hotel in Finale Emilia.
•

Dag 4 - 40 km Finale Emilia - Ferrara

Over dijken van kanaaltjes en een met bomen omzoomd fietspad via Burana en Bondeno tot in de kunsthistorische stad Ferrara. Korte fietsroute van 5 km extra door de stad.
•

Dag 5 - 68 km Ferrara - Po - Ostellato

Door de stad Ferrara en een prachtig fietspad langs de Po. Wij eindigen deze fietstocht in Hotel Villa Belfiore (met tuin en zwembad) in Ostellato.
•

Dag 6 - 63 km Ostellato - Pomposa - Comacchio

Vanuit het hotel fietsen we naar de abdij van Pomposa. Verder langs de kust tot in Comacchio, een lagunestad (klein Venetië). We stallen hier de fietsen en gaan met de autocar naar het hotel in Ostellato.
•

Dag 7 - 50 km Comacchio - Anita - Marina Romea

Vanuit Comacchio fietsen we langs landelijke wegen richting Adriatische Zee. Een grindpad van 10 km leidt ons door het natuurreservaat “Valle di Comacchio” (flamingo’s!) Verder langs de kust tot in Marina Romea, waar we de fietsen stallen. Met de autocar naar ons hotel in Ravenna.

•

Dag 8 - 20 km Marina Romea - Ravenna

Na een overzet met de veerboot fietsen we naar de stad Ravenna, bekend om zijn Byzantijnse mozaïeken. In de namiddag fietsen laden en naar een tussenovernachting in Milaan.

Dag 9 - 840 km Milaan - Diepenbeek

Via Zwitserland en Frankrijk terug naar Diepenbeek.

Vervoer

Heen- en terugreis in comfort autocar

top